Kibrit Haberleri

Lerzan Mutlu şeffaf bluzu ve sütyeniyle dikkat çekti! Çok küçükmüş yorumu kızdırdı

'Kibrit', 'Bir Alo de' ve 'Farzet' gibi şarkılarıyla tanınan Lerzan Mutlu bir süredir gündemden uzaktı. Zaman zaman girdiği polemiklerle de adından söz ettiren şarkıcı transparan detaylı bluzuyla poz verdi. Takipçilerden biri ise "Çok küçükmüş" yazınca dayanamadı.

Magazin 2024-01-17 12:06:05

Kibrit nasıl yazılır, kibrit yazımı nasıl olmalıdır? Kibrit mi kirbit mi, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Türkçedeki bazı kelimeler okunuş bakımından insanların kafasını karıştırdığı için yazımı esnasında da hata oluşur. Ancak bu kelimelerin doğru okunuşunu ve yazılışını öğrenmek çok önemlidir. Bu sayede dili doğru bir şekilde kullanmak mümkün olur. Kibrit kelimesi de günlük hayatta sıkça kullanılan ve yazımı konusunda hataya düşülen sözcüklerden biridir. Telaffuzundan dolayı yazımında da hata yapılan bu kelimenin yazımı nasıl olmalıdır?

Egitim 2023-04-20 10:48:19

Kibrit kutusu boyutunda! Görenleri şaşırtıyor: Fiyatı ise...

Nostaljik Game Boy'dan ilham alan yeni bir taşınabilir oyun konsolu şu sıralar bir kitle fonlama platformu üzerinden bağış topluyor. Bu yeni 8 bitlik oyun konsolu, yaklaşık bir kibrit kutusu boyutunda. Üstelik bir hoparlör veya pil ile de gelmiyor. Bu gibi özellikleriyle görenleri şaşırtan cihaza sahip olmak isteyenler için belirlenmiş bir fiyat da bulunuyor.

Haber 2022-12-28 16:14:20

Cinsel organının ucunda bir anda çıktı! 43 yaşındaki talihsiz Çinli adam acilen ameliyata alındı

43 yaşındaki ismi açıklamayan Çinli bir adam penisinin ucundaki kibrit kutusu büyüklüğünde bir boynuz geliştirdikten sonra acilen hastaneye başvurdu. Kahverengi pirinç tanesi büyüklüğündeki boynuz zamanla 5.5 cm büyüklüğüne erişti. Yapılan test sonuçlarına göre kanserli olduğu belirtilen doku cerrahi operasyonla çıkartıldı.

Trend 2022-10-22 14:35:43

Kabus bitmiyor: 4 noktada yine yangın! Sebebi çekilen bu fotoğraf mı? Dehşete düşüren kare...

Türkiye'nin birkaç noktasında orman yangını çıktı. İzmir’deki yangınlar Ödemiş ilçesine bağlı Birgi Mahallesi ile Seferihisar Beyler Barajı civarında çıkarken Aydın'da Söke-Bodrum yolu üzerinde çıkan yangında ise ortalığı kaplayan yoğun duman görüş mesafesini yok ederken, sürücüler zor anlar yaşadı. Antalya’nın Manavgat ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında ise 200 metrekarelik alan zarar gördü. Yangının çıkış noktasında kibrit kutularının bulunması sabotaj olma ihtimalini akıllara getirdi.

Haber 03-07-22 16:39

Antalya'da orman yangını çıkardığı iddiasıyla bir kişi tutuklandı

Şüphelinin üzerinde tüfek ve sırt çantasında ateş yakmada kullanılabilecek çok sayıda kibrit, çakmak, çıra, kolonya şişesi gibi tutuşturucu malzeme ele geçirildi

Yurthaber 24-06-22 16:38

Kibrit suyu ne demek? Kibrit suyu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler iki farklı kelimenin bazen değişime uğrayarak, bazense olduğu gibi bırakılarak bir arada kullanılmasıyla meydana gelir. Kelimelerin birleşimi yeni anlamlar ortaya çıkarır. Farklı anlamlarla değerlendirilen kelimeler, dilimizi daha da zenginleştirerek Türkçe dilini konuşan kişilerin kendisini ifade etmesinde büyük kolaylık sağlar. Kibrit suyu birleşik kelimesi de aynı kurallar uygulanarak TDK sözlükteki yerini almıştır. Kibrit suyu birleşik kelimesi ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:44

Kibrit ne demek? Kibrit kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Kibrit kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Kibrit ne demektir?

Egitim 18-05-22 20:44

Kibrit çakmak ne demek? Kibrit çakmak TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri, belirli durumları açıklayan kısa ve net ifadelerdir. Deyimler, atasözleri gibi belirli durumları açıklamak için kullanılır. Birleşik fiiller ise iki farklı sözcüğün birleşerek yeni bir anlam kazanmasıdır. Genellikle bir ifadenin özüne vurgu yapan bu araçlar, dillerin en önemli parçalarındandır. Kibrit çakmak sözü de bu parçalardan biridir. Türk dilinde yer alan önemli bir ifade olan Kibrit çakmak ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 18:42

Kibritle oynayan öğrenciler iş yerini yaktı! Oynayıp gülüp gittiler

İstanbul Sultangazi'de 2 lise öğrencisinin tehlikeli oyunu, neredeyse faciayla bitecekti. Birbirine kibrit atarak şakalaşan öğrencilerden birinin attığı kibrit, depo olarak kullanılan bir dükkana gelince yangın çıktı. Alev alan iş yeri söndürülürken, o anlar kameraya yansıdı.

Haber 25-03-22 10:56

Kibrit kutusu koleksiyonuyla ömür kumbarasında da anılar biriktirdi

Konyalı koleksiyoner Mehmet Şimşek'in 56 yıldır biriktirdiği, en eskisi 1928'e ait, farklı ülkelerden kültür varlıklarının, önemli kişilerin, tarihi yapıların, manzaraların ve motiflerin yer aldığı kibrit kutuları, Türkiye ve dünya tarihinin son yüzyılından izler taşıyor - Şimşek: - "Koleksiyonumda 5 binden fazla kibrit biriktirdim, ömür kumbaramızda da birçok anı biriktirdik. Yurt dışındaki arkadaşlarımızla candan dostluklarımız oldu. Basit bir kibritten ziyade insanların kalbini kazanıp birbirimizin değerini, kıymetini anlıyoruz"

Yurthaber 14-01-22 11:12

Çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabı malzemeleri neler?

Çökertme kebabı ülkemizde oldukça sevilen ve tüketilen lezzetlerin başında geliyor. Et ve patates kızartmasının müthiş uyumuyla damakta tat bırakan çökertme kebabı tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz. Çıtır olması için bol suda durulayıp üzeri kurulanan kibrit patatesleri az miktarda nişastayla harmanladıktan sonra kızgın yağda veya fritözde kızartabilirsiniz. İşte çökertme kebabı tarifi ve malzemeleri...

Yemek 02-11-21 22:55

Doğduğun Ev Kaderindir'in Kibrit'i Helin Kandemir, değişimiyle şaşırttı!

Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde Kibrit lakaplı 'Dilara' karakterine hayat veren genç oyuncu Helin Kandemir, güzeller güzeli bir genç kız oldu.

Magazin 07-10-21 13:44

3,5 yaşındaki Doruk havuzda boğuldu, annenin feryadı yürekleri burktu

Antalya'da Halil-Esra Kibrit çiftinin iki çocuğundan 3,5 yaşındaki Doruk, düştüğü havuzda boğuldu. Cenazenin alınması sırasında önce morgun kapısı, ardından cenaze aracı önüne yatan Esra Kibrit, "Cenaze arabası beni çiğnesin. Çocuğuma sahip çıkamadım" diyerek ağladı.

Haber 26-07-21 13:18

Mavilerde kaybolalı tam 3 yıl! Onur Can Özcan kimdir? Onur Can Özcan neden öldü?

Onur Can Özcan, bundan tam 3 sene önce hayatını kaybetti. Genç yaşında yazdığı ve söylediği şarkılar ile birçok insanın hayatında yer edinen Özcan’ın ölüm yıldönümü sevenleri tarafından anılıyor. Özellikle “Hırka”, “Yaramızda Kalsın” ve “Kibrit” gibi şarkılarıyla tanınan Özcan, 3 Haziran 2018 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Magazin 03-06-21 08:44

Büyük dedesinden miras kaldı: 70 milyon liraya satıyor!

Küçükçekmece’de 19. yüzyılda 2. Abdülhamid döneminde Fransızlar tarafından yapılan Osmanlı’nın ilk kibrit fabrikası hisse sahibi aileler tarafından 70 milyon liraya satışa çıkarıldı. Fabrikanın mirasçılarından Akalın "Büyük dedem ortağıyla fabrikayı lastik çizme üretmek amacıyla almış. Birinci Dünya Savaşı çıkınca hayalini gerçekleştirememiş" dedi.

Finans 18-05-21 15:03

Kibrit kutusunda getirdi, terlik içerisinde büyüttü! Kaplumbağaya gözü gibi bakıyor

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Zekiye Artut, kibrit kutunda memleketine getirdiği, terlik içerisinde büyüttüğü kaplumbağaya gözü gibi bakıyor.

Haber 04-05-21 09:31

Helin Kandemir kimdir? Kağıt Ev'in Cemre'si Helin Kandemir kimdir, kaç yaşında, nereli?

Star Tv ekranlarında bugün başlayacak olan ve pazartesi günlerinin iddialı yapımları arasında yer alacak olan Kağıt Ev dizisinin kadrosunda Helin Kandemir de yer alıyor. Daha önce Doğduğun Ev Kaderindir dizisindeki Kibrit rolü ile gönüllerde taht kuran genç oyuncu Kağıt Ev dizisinde ise Cemre karakterine hayat verecek. Peki, Helin Kandemir kimdir? Kağıt Ev'in Cemre'si Helin Kandemir kimdir, kaç yaşında, nereli?

Haber 19-04-21 12:37

Beyninizi ateşe verecek kibrit çöpü bulmacası! Ne kadar sürede çözebilirsiniz?

Hepimiz ilkokul yıllarına geri dönmek isteriz. Çünkü ilkokul çağları oyun oynadığımız ve masumiyetimizi dibine kadar yaşadığımız en kıymetli dönemlerdir. Kısa bir süreliğine ilkokul sıralarına geri döndüğünüzü düşünün. Çünkü sizinle oldukça eğlenceli bir oyun oynayacağız.

Trend 15-02-21 13:56

Beyninizi ateşe verecek 5 kibrit çöpü bulmacası! Kaç tanesini çözebilirsiniz?

İlkokul yıllarınızı özlediğinize eminiz. Bu nedenle kısa bir zaman yolculuğuna çıkarak o sıralara geri döndüğünüzü hayal edin. Bu anda sizleri elbette ki yalnız bırakmayacağız ve bu birbirinden eğlenceli matematik bulmacalarını sizlere sunacağız. Hazırsanız başlıyoruz.

Trend 01-02-21 12:10

Bu ipuçları sizi tam bir temizlik avcısı yapacak! Kötü kokulara kibrit, küf için karbonat

Tuz, sirke ve lastik bant gibi temel malzemeler evlerimizi dönüştürmeye ve onları mümkün olan en iyi şekilde tutmaya yardımcı olabilir. Bu kadar basit temizlik ipuçları bize çok zaman kazandırabilir ve hatta cebimizde birkaç kuruş kalmasına bile yol açabilir.

Kadin 24-12-20 10:07

Dizi ve filmlerdeki ses efektleri bakın nasıl yapılıyormuş! Birbirinden ilginç yöntemler

Foley sanatçısı olarak adlandırılan film ve dizilere ses efekti üreten sanatçılar kimi zaman pırasadan kemik kırıyor, şemsiyeden kanat çırpıyor kimi zamansa kibrit kutusundan at koşma sesi elde ediyor. Film ve dizilerde ihtiyaç duyulan ses efektlerini üreten Ali Ören, Türkiye'de sayıları bir elin parmağını geçmeyen sanatçılar arasında bulunuyor.

Haber 23-11-20 10:10

Simav Belediyesi’ne ambalaj atığı toplama ve ayırma tesisi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve ayırma tesisinde ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması için, Kibrit Medya Turizm Ticaret Anonim Şirketi ile sözleşme imzalandığı bildirildi.Simav Belediye Başkanı Adil Biçer, Doğal kaynakların azalmasının önüne geçmeyi ve bir çok çevresel faktöre katkı sağlamayı planladıklarını belirtti.

Yurthaber 07-11-20 11:48

Ellerine dezenfektan döküp, atıkları yakmaya çalışınca alev alev yandı

Başakşehir'de el dezenfektanı kullandıktan sonra iş yerinde bulunan atıkları yakmaya çalışan bir kişi dezenfektandaki alkolün etkisiyle aniden yanmaya başladı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Uzman Doktor Ülkümen Rodoplu, "Hem kendimizi korumak hem de çocuklarımızı korumak için dezenfektan kullandıktan sonra kibrit ya da çakmak yakılmamalı. En az 3 dakika geçmesi sağlanmalı. Kişiler bu konuda dikkatli olmazsa ellerinde, kollarında yanıklar oluşabilir" dedi.

Haber 13-10-20 09:46

45 yılda 15 bini aşkın kibrit kutusu biriktirdi

Sinop’ta Avukat Faruk Baş (59), 45 yıldır biriktirdiği ve 100 ülkeye ait 15 bini aşkın kibrit kutusundan oluşan koleksiyonunu, ofisindeki özel vitrininde sergiliyor.

Haber 04-09-20 11:31

Bölge Müdürü Keskin, orman yangınları konusunda vatandaşları uyardı

Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, orman yangınları konusunda vatandaşların daha bilinçli ve sorumluluk sahibi olması için çağrıda bulundu.Çok hızlı hareket edebilen orman yangınlarının genellikle dikkatsizlik ve ihmal sonucu çıktığına ve yaşama birliği içindeki bitki ve hayvan topluluklarının yok olmasına neden olduğuna vurgu yapan Bölge Müdürü Hasan Keskin, “Ekolojik olarak birçok zarara neden olan orman yangınlarının çıkmasına sebep olmamamız için elimizden geleni yapmamız gerekir, Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” dedi.Vatandaşlardan ormanlara cam ve cam kırıklarının atılmamasını, ormanda ateş yakılmamasını, piknik yerlerinde mangal küllerinin söndürülmeden piknik alanının terk edilmemesini, ormana sönmemiş sigara ya da kibrit atılmamasını, orman içinde ve kenarında çöplerin yakılmamasını isteyen Müdür Keskin, bir duman ya da yangın gördüklerinde orman yangın ihbar hattına bildirmelerinin çok önemli olduğunu belirtti.Orman yangınlarında erken müdahalenin önemine de değinen Keskin, “ Yangın gözetleme kulelerinde 7/24 görev yapan orman işçilerimiz, hakim noktalarda konuşlandırılan orman yangın kulelerimizde duman avcılığı yaparak, bize en kısa zamanda yangını bildiriyorlar.

Yurthaber 01-06-20 13:19

Sosyal medya üzerinden evde rock müzik konseri

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesince, ’Evde hayat var’ projesi kapsamında ünlü rock grubu Kibrit Kutusu, sosyal medya üzerinden konser verdi.Mezitli Belediyesi terasında gerçekleşen ve seyircinin alınmadığı konser, sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Yurthaber 05-04-20 14:45

Çarşamba’nın göz bebeği kuzu “Kibrit”

Samsun’un Çarşamba ilçe halkının çok yakından tanıdığı ve ününün Türkiye’ye yayıldığı kuzu “Kibrit”in gün geçtikçe hayranları artıyor.Kuzunun sahibi Bayram Yurt, uzun yıllar önce geçimini sağlamak için gittiği Viyana’dan emekli olduktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptı.

Yurthaber 11-03-20 17:09

Çarşamba’nın göz bebeği kuzu “Kibrit”

Samsun’un Çarşamba ilçe halkının çok yakından tanıdığı ve ününün Türkiye’ye yayıldığı kuzu “Kibrit”in gün geçtikçe hayranları artıyor.Kuzunun sahibi Bayram Yurt, uzun yıllar önce geçimini sağlamak için gittiği Viyana’dan emekli olduktan sonra Türkiye’ye kesin dönüş yaptı.

Yurthaber 11-03-20 17:09

Samsun'da ilginç görüntü! Yanından ayırmadığı kuzusuyla maça gitti

Samsun'da yaşayan Bayram (58) ve Hanife (43) Yurt çifti, 'Kibrit' ismini verdikleri 2 aylık kuzularına çocukları gibi bakıyor. Çift, altını bezledikleri, ayaklarını yıkayıp, özel parfümünü sıktıkları kuzuyu biberon ile süt içirerek besliyor. Bayram Yurt, yanından ayırmadığı kuzusu ile son olarak Yılport Samsunspor-İnegölspor maçını tribünden izledi. Yurt, stada kuzuyla girdiğini fark eden görevli tarafından dışarı çıkarıldı.

Haber 02-03-20 13:56

750 saatte 1 milyon kibritle roket yaptı

Bir YouTuber 1 milyon kibrit kullanarak roket yaptı. Kanalında paylaştığı roketin ateşlenme anına ait görüntüler ise sosyal medya kullanıcıları tarafından yoğun ilgi gördü.

Haber 26-02-20 13:54

Antep savunmasının genç kahramanı Şehit Kamil unutulmuyor

Annesini 21 Ocak 1920'de 3 Fransız askerinin tacizinden korumak isterken 14 yaşında süngülenerek şehit edilen Şehit Kamil, vefatının 100. yılında anılıyor - Şehit Kamil'i unutmayan Gaziantepliler, adını ilçeye, belediyeye, okullara ve mahallelere vererek yaşatıyor - Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yakar: - "Anteplilerin bir araya gelmesi için bir kibrit çöpü gerekiyordu. Kamil şehadetiyle Anteplileri Fransızlara karşı birleştirmiştir. İlk kıvılcımı yakmış, savunmanın fitilini ateşlemiştir. Birlik ve beraberliğe vesile olmuştur"

Haber 21-01-20 11:31

Çöpten çıkan mektup pullarıyla başlayan koleksiyon yarım asırdır büyüyor

Konya'da 63 yaşındaki Mehmet Şimşek, çöpten topladığı mektup pullarıyla başladığı, kibrit kutusu, gazoz kapağı, kartpostal gibi birçok parçanın yer aldığı koleksiyonuna yeni ürünler eklemeyi sürdürüyor - Koleksiyoner Mehmet Şimşek: - "Kapak koleksiyonuna başladığımda, şişeden çıkarılacak kapakların zarar görmemesi için yurt dışından açacak getirdim. Bu kadar önem veriyorum. 13 yaşımdan beri bu hobiyle ilgileniyorum"

Magazin 24-12-19 11:29

Kulak temizliği enfeksiyona neden olabilir

Çamlıca Medipol Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Servet Karaca: - “Özellikle kulak pamuğu, şiş, tığ, kibrit çöpü, kürdan gibi yabancı cisimlerle kirlerin temizlenmesi, kulağın ıslak kalması, havuz ve denize girme gibi sebeplerden dolayı dış kulak yolu iltihaplanabilir”

Yurthaber 19-09-19 13:56

Kulak temizliği enfeksiyona neden olabilir

Çamlıca Medipol Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Servet Karaca: - “Özellikle kulak pamuğu, şiş, tığ, kibrit çöpü, kürdan gibi yabancı cisimlerle kirlerin temizlenmesi, kulağın ıslak kalması, havuz ve denize girme gibi sebeplerden dolayı dış kulak yolu iltihaplanabilir”

Haber 19-09-19 13:54

Oğlunu arayan kadın, akıma kapılarak öldü

BURDUR'un Ağlasun ilçesinde, üvey babasıyla tartışıp evden çıkan oğlunu aramak için komşusunun tarlasına giden Cennet İlkan (43), yaban domuzları için kurulan tellere temas edince akıma kapılıp, yaşamını yitirdi.  Olay, dün saat 20.00 sıralarında, Ağlasun ilçesine bağlı Kibrit köyünde meydana geldi.

Haber 06-09-19 11:55

Kıran ve Pençe harekatlarını da zaferle neticelendireceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: - "İçeride nasıl teröristleri temizlediysek şimdi de Irak'ta, Suriye'de bize yöneltilen terör örgütlerinin köküne kibrit suyu koymak için Kıran ve Pençe harekatlarını da zaferle neticelendireceğiz inşallah"

Yurthaber 31-08-19 14:11

Kıran ve Pençe harekatlarını da zaferle neticelendireceğiz

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: - "İçeride nasıl teröristleri temizlediysek şimdi de Irak'ta, Suriye'de bize yöneltilen terör örgütlerinin köküne kibrit suyu koymak için Kıran ve Pençe harekatlarını da zaferle neticelendireceğiz inşallah"

Haber 31-08-19 14:11

İran Dışişleri Bakanı Zarif Körfez Gerginliği Konusunda Amerika'yı Suçladı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Amerika’yı, Körfez bölgesini parlamaya hazır bir kibrit kutusuna çevirmekle suçladı

Haber 12-08-19 13:42

Düzce'deki selin tanıkları o geceyi anlattı

Kuvvetli yağış sonucu su baskını ve toprak kayması yaşanan Düzce'de olaya tanık olanlar yaşadıklarını paylaştı - Esmahanım köyünde yaşayan Gülşen Ersoy: - "Çok büyük bir şey yaşadık. Burası afetten öte bir şey yaşadı. Görmeyen bilemez. Korkunç bir şey yaşadık" - Esmahanım köyü sakini Yakup Dağgül: - "Zor saatler yaşadık, korku dolu anlar yaşadık. Bu anlatılmaz, bunu yaşamak lazımdı" - Uğurlu köyü sakini Mehmet Kahraman: - Köyün merkezini su aldı. Arabalar kibrit gibi yürümeye başladı duvarlara vura vura, köyümüz bu hal oldu"

Haber 22-07-19 14:19

Düzce'deki selin tanıkları o geceyi anlattı

Kuvvetli yağış sonucu su baskını ve toprak kayması yaşanan Düzce'de olaya tanık olanlar yaşadıklarını paylaştı - Esmahanım köyünde yaşayan Gülşen Ersoy: - "Çok büyük bir şey yaşadık. Burası afetten öte bir şey yaşadı. Görmeyen bilemez. Korkunç bir şey yaşadık" - Esmahanım köyü sakini Yakup Dağgül: - "Zor saatler yaşadık, korku dolu anlar yaşadık. Bu anlatılmaz, bunu yaşamak lazımdı" - Uğurlu köyü sakini Mehmet Kahraman: - Köyün merkezini su aldı. Arabalar kibrit gibi yürümeye başladı duvarlara vura vura, köyümüz bu hal oldu"

Yurthaber 22-07-19 14:18

(Özel) Esenyurt’ta çocukların ateşle oyunu yangın çıkardı

Esenyurt’ta 4 katlı binanın boş ve pencereleri açık olan bodrum katındaki dairesine, kibrit attığı iddia edilen çocuklar, yangına sebep oldu.

Haber 29-06-19 12:41

Endonezya’da kibrit fabrikasında yangın: En az 30 ölü

Endonezya’nın Sumatra adasında bulunan bir kibrit fabrikasında çıkan yangında en az 30 kişi hayatını kaybetti.

Haber 21-06-19 13:54

Endonezya’da kibrit fabrikasında yangın: En az 24 ölü

Endonezya’nın Sumatra adasında bulunan bir kibrit fabrikasında çıkan yangında en az 24 kişinin hayatını kaybetti.Endonezya’nın, Sumatra adasında bir kibrit fabrikasında yangın çıktı.

Haber 21-06-19 12:01

Yorum: Kampanya iyi gitmedi, tartışma denenecek

Binali Yıldırım aylarca durup neden şimdi İmamoğlu’yla tartışmak istedi? Erdoğan neden tartışma programlarının köküne kibrit suyu döktü? Bir daha tartışma programına çıkar mı? Banu Güven DW Türkçe’de yazdı.

Haber 14-06-19 11:20

Kibrit ışığında geçmişe yolculuk

Azerbaycanlı koleksiyoncu Fuzuli İsmayılzade'nin 1960'lı yıllarda biriktirmeye başladığı, en eskisi 1870 yılına ait 500 bin parça kibrit kutusu ve etiketinin bulunduğu koleksiyon, görenleri adeta geçmişe götürüyor - Koleksiyonda, Çarlık Rusyası dönemine ait çeşitli şirketlerin reklamını içerenler ile 2. Dünya Savaşı'na ait propaganda görsellerini barındıran çeşitli boyutlardaki kibrit kutuları dikkati çekiyor

Haber 11-05-19 11:06

Şerit antenlerle her yerde internet bağlantısı geliyor

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın: - "Şirket olarak anten boyutlarını küçük bir kibrit kutusu büyüklüğüne getirmeye çalışıyoruz. Laboratuvarlarımızda yapışkan banda entegre edilebilecek ölçüde küçük ve esnek antenler geliştiriyoruz" - "Radyo şeritleri adını verdiğimiz bu antenler, belirli alanlarda ve her yerden internet bağlantısı sağlayabilecek"

Finans 02-05-19 11:03

Tuvali yaprak, boyası reçel

Gaziantep'te yaşayan muhasebe ve finans öğretmeni Yusuf Çakmak, kuş tüyünden fasulyeye, kabak çekirdeğinden ağaç yaprağına kadar her türlü nesneyi, manzara resimleriyle süslüyor - İlkokulda resim yeteneğini fark ettikten sonra sıra dışı olmanın peşine düşen Çakmak, çizim ve boyamalarında ketçap, çikolata, reçel gibi maddeleri de kullanıyor - Ressam Yusuf Çakmak: "Sıradan değil sıra dışının peşindeydim. Bunu da başardığımı düşünüyorum. En küçüğünden başlayarak her türlü nesnenin üzerine resim yapıyorum. En küçük nesneler bile bana büyük geliyor. İncir çekirdeğine, soğan zarına, kibrit çöpüne bile resim yaptım"

Haber 20-04-19 11:18

Tuvali yaprak, boyası reçel

Gaziantep'te yaşayan muhasebe ve finans öğretmeni Yusuf Çakmak, kuş tüyünden fasulyeye, kabak çekirdeğinden ağaç yaprağına kadar her türlü nesneyi, manzara resimleriyle süslüyor - İlkokulda resim yeteneğini fark ettikten sonra sıra dışı olmanın peşine düşen Çakmak, çizim ve boyamalarında ketçap, çikolata, reçel gibi maddeleri de kullanıyor - Ressam Yusuf Çakmak: "Sıradan değil sıra dışının peşindeydim. Bunu da başardığımı düşünüyorum. En küçüğünden başlayarak her türlü nesnenin üzerine resim yapıyorum. En küçük nesneler bile bana büyük geliyor. İncir çekirdeğine, soğan zarına, kibrit çöpüne bile resim yaptım"

Yurthaber 20-04-19 11:17