YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BBP Genel Başkanı Destici: Bu Meclis Anayasa Yapmayacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'in yeni bir anayasa yapmayacağını söyledi. İktidar...

BBP Genel Başkanı Destici: Bu Meclis Anayasa Yapmayacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'in yeni bir anayasa yapmayacağını söyledi. İktidar partisi, muhalefet partisi CHP ve MHP’nin mevcut anayasadaki maddelerden geçindiğini söyleyen Destici, "Herkes 'kendi iktidarımı, kendi konumumu nasıl daha güçlü sürdürürüm' onun derdinde. Bakın bu Meclis anayasa da yapmayacak. Çünkü hem iktidar partisi, hem ana muhalefet partisi CHP ve diğer muhalefet partisi MHP bu sistemden geçiniyor. Bulundukları konumları bu sisteme borçlular." dedi.

Anayasanın değişmesi ile birlikte demokratik bir seçim sistemi ve seçim kanununun geleceğini vurgulayan Destici, "Bu değişikliklerin ardından bu üç partinin de konumu bugünkü gibi olmaz. Anayasanın 68. Maddesi çok açık. Seçime katılan siyasi partilere yeterli miktarda yardım yapılır diyor anayasa maddesinde. Seçime 15 parti giriyor ama sadece 3 parti alıyor yardımı. 300 milyonu 3 parti alıyor nasıl adil bir sistem bu. Ama bunu kabul edebiliyorlar içlerine sindirebiliyorlar." açıklamasında bulundu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Memur Sendikaları Konfederasyonu Birlik Haber-Sen Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yaz ve beraberindeki heyeti kabul etti. TRT, RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu ve PTT çalışanlarının üyeleri arasında bulunduğunu kaydeden Yaz, "Bu kurumlarımızda çalışanların haklarına daha iyi bir şekilde savunabilmek için elimizden geleni yapacağız." dedi. Destici’de gelen heyete başarılar diledi. Ülkemizde çalışma hayatında bazı sıkıntılar bulunduğunu belirten Destici, "Meclisten birkaç gün önce sendika yasası geçti. Sendika başkanları ile görüştüğümde hiçbiri geçen yasadan memnun değil. Nasıl oluyor da bu yasa geçiyor anlamakta zorluk çekiyorum. Hükümet ben yaptım oldu gibi bir hava içinde bunu doğru bulmuyorum." diye konuştu.

"ERLERE ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEN MAAŞ BAĞLANMALI"

Türkiye’nin 30 yıldır teröre can ve mal verdiğini belirten Destici, "Kardeşliğimiz yok ediliyor. Türkiye’nin müreffeh bir ülke olması lazım. PKK terör örgütü vasıtasıyla buna müsaade edilmiyor. 30 yıldır Türkiyeyi yönetenler adete seyrediyor. Belli bir dönem bu mesele askere havale edildi. Dönem dönem araya özel harekat gibi kahramanlar girdi onlar da daha sonra geriye çekildi. Hep tutarsız politikalarla bir gün teröristle mücadele, siyasetçisi ile müzakere denildi. Ertesi gün ikisi ile de mücadele edeceğim. Bir sonraki gün gerekirse Apo’yla da görüşürüm Oslo’da da görüşürüm, Kandil’le de görüşürüm. Hepsiyle müzakere edeceğim politikalarıyla bu işin olmayacağını biz söylemiştik." değerlendirmesinde bulundu.

30 yıldır milletin evlatlarının basiretsiz, cesaretsiz ve liyakatsiz yöneticilerin yaptığı hataların bedelini malları ve canları ile ödediğini anlatan Destici, "Bir takım suni gündemlerle esas gündem konuşturulmuyor. 18 yaş seçilme hakkı, er erbaşa oy hakkı. Bunlar Türkiye’nin birinci meselesi değil. Bunlarda milletin gündemi meşgul ediliyor. Bu askerlerimize asgari ücret oranında bir maaş verilsin. 400 bin civarında bu askerler geride eşi ve çocuğunu bırakıyor onlara para gönderemiyor. Şehit olanların hemen hemen tamamı fakir aile çocuğu." şeklinde konuştu.

"AK PARTİ GRUBUNUN ÖNEMLİ BİR KISMI BUNA KARŞI"

29 ilin büyükşehire dönüştürülmesi ile ilgili yapılan yasa değişikliği ile köylerin tamamen ortadan kaldırıldığını kaydeden Destici, "Hakeden şehirlerin büyükşehir olmasına karşı değiliz. Ama sadece nüfus şartına bakılarak büyükşehir yapılmasına karşıyız. O zaman Ordu, Afyon ve Sivas’ın ne günahı var. Adaletsizlik olsun istemiyoruz. Belediyeler yasası ile tamamen seçmenin oyunu nasıl alırıza kilitlenmiş projeler bunlar. Bunu millette görüyor." diye konuştu. Meclisin haftalardır erken seçimi görüştüğüne değinen Destici şunları söyledi: "Arkadaş oturun da şu gelir dağılımını nasıl düzeltiriz. Sendikalar yasasını tartışalım. Sessiz sedasız Türkiye’ye eyaletlere bölecek ve güneydoğuda özerkliğin alt yasınını oluşturacak bir yerel yönetimler yasasını meclise getirdiler. İçişleri Komisyonu bile buna karşı. AK Parti grubunun önemli bir kısmı buna karşı ama grup kararı olduğu için orada savunuyor. Halbuki karşı buna. Onun için gizli oylama yapılsın diyorum bakalım geçiyor mu geçmiyor mu?"

Demokratikleşme adına ilk etapta seçim sisteminin, siyasi parti yasasının değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Destici, "10 yıldır iktidarsın. Siyasi partiler yasasının demokratikleşmesi gerekiyor. Milletvekillerini liderin iki dudağı arasından çıkacak sözler belirlememeli. Liderin bir kontenjanı olmalı. Ekibini kurmalı. Buna bir şey demiyorum. Genel Başkanın bir kontenjanı olabilir yüzde 10 gibi gerisini milletin tercihli sistemine bırakmalı." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler