YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu sefer öğretmenler, eğitim projelerini yarıştırdı

Eğitim Materyalleri Geliştirme Derneği (EMGED)’nin Ankara Altınpark’ta düzenlediği Eğitim Metotları Proje Yarışması'nda öğretmenler yıl içinde...

Bu sefer öğretmenler, eğitim projelerini yarıştırdı

Eğitim Materyalleri Geliştirme Derneği (EMGED)’nin Ankara Altınpark’ta düzenlediği Eğitim Metotları Proje Yarışması'nda öğretmenler yıl içinde geliştirdikleri eğitim projelerini tanıttı. 17 ülkeden yapılan 2 bin 106 başvuru içinden seçilen 127 projenin tanıtıldığı organizasyon büyük ilgi gördü.

Organizasyon hakkında bilgi veren EMGED Başkanı Enver Ak, ekranlardan görmeye alışkın oldukları öğrenci projelerinden farklı olarak EMEPYA platformunda öğretmenleri yarıştırdıklarını söyledi. Bu yılki etkinlikte organizasyonun uluslararası bir fuara dönüştüğünü ifade eden Ak, Türkiye’de öğretmenlerin geliştirdiği eğitim materyallerini geniş bir kitleyle paylaşıp yarıştırdığı tek etkinliğin EMEPYA organizasyonu olduğunu vurguladı. Ak, bu yarışmayla birlikte sürekli yenilenen ve değişen eğitim teknolojilerini geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Organizatörler, Fatih Projesi'nin görücüye çıktığı şu günlerde eğitime yapılan teknoloji yatırımlarının tek başına bir anlam ifade etmeyeceği ve öğretmen kalitesinin artırılması yönünde fikir birliği içinde olduklarını ifade etti. EMGED görevlileri öğretmenlerin proje geliştirilmeye özendirilmesi ve proje sahiplerinin ödüllendirilerek ürünlerin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Bangladeş’ten Roksana Zarin, katıldığı yarışmanın öneminden ve hazırladığı projeyi Türkiye’de tanıtmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

“BABAANNEME STAJA GİDİYORUM”

Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin hazırladığı 'Babaanneme Staja Gidiyorum' isimli proje fuarın dikkat çeken projeleri arasında yer aldı. Proje ile öğrenciler, şehirlerinde yalnız ve yardıma muhtaç halde yaşayan yaşlıları tespit ederek evlerinin tamiratı görevini üstleniyor. Proje sorumlusu Bünyamin Kıvılcım, öğrencilerin proje kapsamında her ay iki evi ziyaret ederek okulda öğrendikleri tadilat ve tamirat çalışmalarını ihtiyaç sahiplerinin evlerinde uygulayarak staj yaptıklarını ve böylelikle staj uygulamasını sosyal bir yatırım aracı olarak kullandıklarını ifade etti. Projenin genişletilerek uygulanabileceği görüşünü savunan Kıvılcım, böyle bir yardımlaşma çerçevesinde Sağlık Meslek Liseleri gibi özel bir alana hitap eden okulların da katılabileceği daha büyük kapsamlı projelerin üretilebileceğinin altını çizdi.

“AB ÜLKELERİNİN DİLLERİNİ ÖĞRENİYORUM”

Başka bir dikkat çeken proje ise Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen Beril Erkan'a ait. Erkan, 5 ay emek verdiği dil öğretim projesiyle AB ülkelerinin dillerini öğrencilerine daha kolay öğretmeyi hedefliyor. Özellikle doğu illerinden İstanbul’a göçen ve şehir hayatına adaptasyon konusunda sıkıntı yaşayan ailelerden gelen 127 çocuğun katılımıyla gerçekleştirdiği proje sayesinde öğrencilere Yunanca öğreten Erkan, proje dâhilinde hazırladığı 'Euro Funion' isimli genel kültür oyunu ile AB Bakanlığından sertifika almış. Patent başvurusunda bulunduğu eğitim materyalini ziyaretçilere tanıtan Erkan, projeyle ilgilenilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler