Burdur merkez ve ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Yağış nedeni ile şehirlerarası yollarda ulaşımda aksaklıklar yaşandı.
Burdur'da akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeni ile kent merkezi beyaza büründü. Yağışı fırsat bilenler kent meydanındaki parklarda kartopu oynamanın keyfini çıkardı. Yağış aralıklarla etkisini sürdürürken, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Yüksek kesimlerde ise daha fazla kar yağışı görüldü. Yağış nedeni ile şehirlerarası yollarda ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Akşam saatlerinde yollardaki ani buzlanmalar nedeni ile farklı noktalarda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.
Kar yağışı nedeni ile Burdur-Antalya karayolu Kurna rampalarında ulaşımda sorunlar yaşandı. Kar yağışı nedeni ile ulaşım zaman zaman aksarken, zincirsiz araçların seyrine ise izin verilmedi. Karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışmalarını gece boyu sürüyor.
Antalya’dan geldiğini ve kara hazırlıksız yakalandığı için yolda kaldığını söyleyen İsa Saka, “Afyon’a gidiyorduk araçta zincirimiz yoktu. Kara hazırlıksız yakalandık. Çekici çağırdık ama gelmedi. Bizde burada otelde kalıp sabah yola çıkacağız.” dedi. İl merkezinde hava sıcaklığı ise sıfırın altında 5 derece olarak ölçüldü.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz