YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa’Da Nefes Kesen Orman Yangını Tatbikatı

Enver Fatih TIKIR/BURSA, (DHA)- BURSA Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yangın tatbikatı başarı ile sonuçlandı. 5 ayrı yerde başlatılan yangın,

Bursa’Da Nefes Kesen Orman Yangını Tatbikatı

Enver Fatih TIKIR/BURSA, (DHA)- BURSA Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yangın tatbikatı başarı ile sonuçlandı. 5 ayrı yerde başlatılan yangın, yaklaşık 20 dakikada helikopter ve tüm yangın müdahale araçları ile söndürüldü. Tatbikat uyarınca dumandan etkilenerek bayılan bir yangın söndürme işçisine 112 ekipleri müdahale etti.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü personel ve ekipmanlarını olası yangınlara hazır tutmak amacıyla belirli aralıklarla tatbikat yapıyor. Bu yıl ki tatbikat, merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş baraj bölgesindeki ormanlık alanda, hayvanlara ve yeşil ağaçlara zarar vermeden 5 ayrı noktada yangın başlatıldı. Telsiz ile bildirilen yangına ilk müdahale araçları ve arazözler ile müdahale edildi. Yangının büyüdüğü varsayımı ile hareket eden yangın tim komutanı helikopter ile havadan müdahale desteği istedi.
Havadan yapılan müdahaleyle birlikte kimyasal maddeler ve dozer ile yangının sıçramaması için yanan alanların etrafı güvenli bölge haline getirildi. Yangının söndürülmesi ardından 'Bariyer' isimli sistem ile geniş alana yayılan su hem soğutma çalışması hem de yangın büyümemesi için tedbir çalışması yapıldı. Müdahale sırasında dumandan etkilenerek bayılan yangın söndürme ekibinden bir kişiye 112 Acil Sağlık ekipleri müdahale etti.
Tatbikata 1 helikopter, 4 arazöz, 4 yangın ilk müdahale ekibi, 50 söndürme işçisi ve 4 yangın tüm komutanı katıldı. Ayrıca 2 adet su tankı ve bir ambulans tatbikat boyunca hazırda bekletildi. Tatbikat esnasında açıklamalarda bulunan Bursa Bölge Müdürü Arif Can, müdahalelerdeki sürelerini ve çalışmalarını pekiştirmek amacıyla bu tatbikatların gerçekleştirildiğini söyledi. Beş farklı noktadan başlatılan tatbikatla ilgili olarak Can, şöyle dedi:
"Bursa Orman Bölge Müdürlüğündeki ekiplerle hızlı bir şekilde müdahale edildiğini gösterdik Tabii yangın daha fazla büyüdüğü takdirde diğer bölge kuvvetlerinden destek geliyor. Nitekim onlarda da helikopterlerimiz mevcut. Çünkü yanan her orman Türkiye'nin ormanlarının yanması anlamına gelir. Ülkemiz Akdeniz iklim kuşağında olduğundan dolayı bizim her an teyakkuz halinde olmamız gerekiyor bütün yangınlar bir kıvılcımla başlar. Yangın büyüdükten sonra müdahale koşulları zorlaşır. Dolayısıyla bizim için erken müdahale çok önemli. Biz Orman yangınlarına yaklaşık 22 dakikada müdahale ediyoruz. Bunu daha kısa süreye indirmek için çalışmalarımız devam ediyor."

Bursa’Da Nefes Kesen Orman Yangını Tatbikatı

Bursa’Da Nefes Kesen Orman Yangını TatbikatıBursa’Da Nefes Kesen Orman Yangını Tatbikatı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler