YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da "Uluslararası Felsefe Kongresi" başladı

"Savaş ve Barış" temasıyla bu yıl 5'incisi düzenlenen kongre üç gün sürecek

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından düzenlenen "5. Uluslararası Felsefe Kongresi" başladı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, savaşın, tüm inançlarda ve ideolojilerde dış politika amaçlarının gerçekleştirilmesinde önemli rol oynadığını savundu.

Artık kendi ekonomisini oluşturan savaş olgusunun, yüksek teknolojilerin kullanıldığı daha etkin ve bir o kadar da yıkıcı dış politika aracı haline geldiğini aktaran Ulcay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Milyonlarca insanın hayatını kaybetmesiyle ortaya çıkan insan hakları ihlalleri, yoksulluk, mültecilik gibi trajik sorunların çözümü ancak ortak umudumuz ve hayalimiz olan dünya barışını tesis etmekle mümkün. Bu anlamda savaş ve barış olgularını sadece uluslararası ilişkiler diliyle değil, daha iyiyi daha güzeli hedefleyen felsefi yaklaşımların da belirleyici olduğu ortak bir söylem ve anlayış zemininde tanımlamaktan başka çıkar yolumuz yoktur."

Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen ise 2008 yılında bir Avrupa Birliği Projesi kapsamında düzenlemeye başladıkları kongrenin, bu yıl 5'incisini yaptıklarını anımsattı.

İsveç, Bulgaristan, Cezayir, İran, Azerbaycan, Almanya, Polonya, Pakistan ve Slovakya'dan 23 konuşmacının yanı sıra Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinin felsefe, sosyoloji, kamu yönetimi, siyaset bilimi, tarih, müzik, sanat tarihi, sınıf öğretmenliği bölümlerinden 96 bilim insanının katılacağı 3 gün sürecek kongrede, "Savaş ve Barış" kavramları irdelenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler