YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çanakkale’nin Zemin Etüdü Çıkarılıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri ile Çanakkale Belediyesi iş...

Çanakkale’nin Zemin Etüdü Çıkarılıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri ile Çanakkale Belediyesi iş birliğiyle şehrin zemin etüdü çıkarılıyor.

Zemin etütlerinin tespitine ilişkin ek protokol Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner tarafından törenle imzalandı. Törende ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Caner, ÇOMÜ öğretim üyeleri Doç. Dr. Aydın Büyüksaraç, Yrd. Doç. Dr. Çağlar Yalçıner ve Yrd. Doç. Dr. Tolga Bekler hazır bulundu.

Gökhan, yeni imara açılan 5000 dekarlık Esenler bölgesindeki alanın da daha önceden yürütülen zemin etüdü çalışmasına dahil edildiğini ifade ederek, “Bir üniversite şehir iş birliğinin güzel bir örneği olarak, bunu da kent halkının dikkatine sunmak istiyorum. Her meselede üniversitemizi mutlaka paydaş kılmamız lazım. Çünkü onlar bilim üretiyorlar. Üniversitemiz genç bir üniversite ama giderek kent ve üniversite ilişkileri yoğunlaşma durumunda olmalıdır. Kent üniversite ilişkisini ben çok önemsiyorum. Hatta üniversite sanayi ilişkisini de geliştirmek lazım. Bu bağlamda bu çalışmanın verimli olacağına inanıyorum” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’de Çanakkale’ye katkı sunmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Üniversitemizin jeoloji ve jeofizik uzmanları şehrin zemin etütlerini yapıyor. Şimdi son parçayı da yapmış olacaklar. Gelecekte daha sağlıklı, güvenli olacak bir Çanakkale’nin inşa edilmesine katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Çanakkale Belediyesi ile daha fazla çalışmak için heyecanlıyız. Bundan sonraki diğer işlerde de buna benzer çok sayıda imzanın atılacağını düşünüyoruz. Bu kentin üniversitesi bu kente hizmet ediyor. Bununla da gurur duyuyoruz. Üniversite belirli bir olgunluğa geldi, çeşitli uzmanlık dallarında Çanakkale’ye katkı verecek bir seviyeyede geldi” diye konuştu.

Depreme hazırlığın yer altından başlayacağını söyleyen Rektör Laçiner, “Burada en önemli mesele deprem. Olmayınca belki hissetmiyoruz, ama olduğu zaman da telafisi olmayan bir tehlike. Deprem dendiği zaman da gerekli hazırlıkları yerin altından başlatmak gerekiyor. Zeminin nasıl olduğunu doğru okumak, bunları tetkik etmek lazım. Akabinde binanın katına, içinde kullanılacak demire, betona kadar bunları takip edip kontrolünü yapmak lazım. En nihayetinde her şeyi yaparsınız ama depremde de yıkılabilir bina. Ondan sonra da kurtarma çalışması hazırlıklarının da yapılması lazım. Onunla ilgili de bizim Acil Yardım ve Afet Yönetimi diye bir bölüm var. Türkiye’de tek dört yıllık bölüm de orası. Yani Çanakkale’nin elinde deprem hazırlıklarından deprem sonrasına kadar nadir donanımda bir üniversite var. Bundan sonuna kadar istifade etmek lazım. Bu anlamda belediye bir hassasiyet göstermiş oldu, bu sevindirici. O anlamda üniversitenin ana misyonlarından birini yerine getirmiş olmasının hazzını duyuyoruz” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler