YURTHABER

Denizli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de artık her önüne gelenin inşaat yapamayacağını belirterek, "Maalesef odalar, inşaat müteahhitleri odası kurulmasını

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de artık her önüne gelenin inşaat yapamayacağını belirterek, "Maalesef odalar, inşaat müteahhitleri odası kurulmasını engelliyor. Müsaade etseler daha kolay olacak. Bunlar bir oda kursun gelişsin, birleşsin. Her isteyen de müteahhitlik yapmasın, inşaat yapmasın" dedi.

Denizli'de sanayici ve iş adamlarıyla biraraya gelen Bakan Bayraktar, gelişen ve büyüyen dünyada devletler kadar şehirlerin de ön plana çıktığını, Denizli'nin de bu kapsamda bir kent olduğunu söyledi.

Çevre duyarlılığına aşırı derecede dikkat ederken bir taraftan da Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için çalıştıklarını anlatan Bakan Bayraktar, kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Bu konuda geri adım atılmayacağını, Bakanlık olarak müteahhitlik yapanları kayıt altına aldıklarını ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:

"Türkiye'de geçici müteahhitlik belgesi olan 200 bin kişi var. Almanya'nın nüfusu 80 milyondan fazla. Orada belgeli müteahhitlik firması 2 bin 700 civarında. Biz de 200 bin belgeli var. Biz bunlara belli şartlar getirmek suretiyle hem müteahhitlik firmalarına hem inşaat firmalarına hem ustalarından bu işi yapamayanları ayıklamak suretiyle yeni bir çalışma içerisindeyiz. Bu verdiğimiz müteahhit kayıt sertifikasıdır. Bu müteahhitlik belgesi değil. Geniş bir inceleme yapıyoruz. Yaptığı yapılara bakıyoruz, yaptığı işleri denetliyoruz ondan sonra veriyoruz.

Türkiye'de artık her önüne gelen inşaat yapamayacak. Ama maalesef odalar, inşaat müteahhitleri odası kurmasını engelliyor. Müsaade etseler daha kolay olacak. Odanın sizlere bir zararı yok, izin verin. Ticaret odası en çok aidatı müteahhitlerden aldığı için oda kurdurmuyor. Bunlar bir oda kursun, gelişsin, birleşsin. Her isteyen de müteahhitlik yapmasın, inşaat yapmasın."

-"Kaçak yapılardan kurtarmamız lazım"-

Bakan Bayraktar, Türkiye'nin, küresel ekonomik kriz, bölgesel sorunlara rağmen istikrarını koruduğunu, kalkınmasını sürdürdüğünü vurguladı.

Türkiye'de nüfusun yüzde 75-78'inin şehirlerde yaşadığını, şehirlerdeki teknik altyapının kötü olduğunu dile getiren Bayraktar, şunları kaydetti:

"Şehirlerimizin verdiği fotoğraflar iyi değil. Kaçak yapılar, depreme dayanıksız yapılar... Deprem fayı yoğun bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkeyi, mühendislik hizmeti almamış kaçak yapılardan, depreme dayanıksız yapılardan kurtarmamız lazım. Yasayı vatandaş odaklı yaptık. İsteyen vatandaşımız "benim evim riskli" deyip kendisi tespit etsin, kendisi dönüştürsün. O süreç içerisinde buna belediye ve bakanlığımız yardım etsin. Yani razı olma ve gönüllülük esasıyla bu işi yürüteceğiz. Riskli bölgeleri yıkacağız diye birşey yok. 3194 sayılı yasa dışında, kimsenin rızası olmadan evini zorla yıkmak gibi bir düşüncemiz yok. Bu yasa insanlarımızı, can emniyetini korumaya yöneliktir. Bu yasa, insanlarımızın hayat hakkını idame ettirmeye yöneliktir. İnsanlarımızın malını korumak içindir. Kimseyi evinden, yurdundan ve yerinden rahatsız etmeye, itip kalkmaya niyetimiz yok. Ama bunu önemsediğimizi de vurgulamak istiyorum."

Muhabir: İbrahim Süzer / Ramazan Ercan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler