YURTHABER

Kocaeli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP Tunceli Milletvekili Aygün'ün Kaçırılması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin, "Bu tür eylemler, bazı noktalarda beklenebilir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin, "Bu tür eylemler, bazı noktalarda beklenebilir ama bunun temel nedeni örgütün son zamanlarda ağır bir darbe almış olmasıdır diye düşünüyorum" dedi.

Ergün, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, terör örgütünün son zamanlarda silahlı eylemleriyle ilgili önemli darbeler aldığını ifade ederek, yapılan operasyonlarda, terör örgütünün iç uzantılarını başka türlü eylemler yapmaya yöneltmiş olabileceğini söyledi.

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması olayının bu konuya benzer nitelik taşıdığını belirten Ergün, şöyle konuştu:

"Bunlar, bir takım örgütlenmeler açısından kolay yapılabilecek eylem türleri. Bunlardan da netice alınamayacaktır. Milletvekili arkadaşımızın mutlaka bir şekilde serbest kalacağını zaten bekliyorduk. Çünkü diğer terör eylemleri gibi kaçırma olayları da kimseye bir netice vermeyecek eylemlerdir. Bunu terör örgütünün de kısa zamanda görmüş olması gerekir. O nedenle bu tür eylemler bazı noktalarda beklenebilir ama bunun temel nedeni, örgütün son zamanlarda ağır bir darbe almış olmasıdır diye düşünüyorum."

Bakan Ergün, CHP'nin TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantı çağrısının milletvekilinin kaçırılması olayıyla ilişkili olmadığını vurgulayarak, çağrının çok daha önceden yapıldığını dile getirdi.

Partilerinin konuya ilişkin pozisyonlarını net olarak ortaya koyduğunu kaydeden Ergün, AK Parti olarak bugün itibariyle parlamentoyu olağanüstü toplamayı gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Ergün, CHP'nin kongreden yeni çıktığını ifade ederek, "Propagandasını belki daha güçlü bir şekilde yapmak istemiş olabilir ama biz AK Parti olarak CHP'nin bir takım politikalarına herhalde destek vermek mecburiyetimiz yok. Biz iş yapıyoruz, Türkiye'de yapılacak daha çok iş var" dedi.

Muhabir: Kadir Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler