YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darende'deki Tehlikeli Yolda Güzergah Değişiyor

Darende ilçesinde çok sayıda köyün kullandığı, viraj ve dik rampalarıyla sürücüler için tehlike oluşturan, zaman zaman kaya düşmeleri yaşanan Irmaklı

Darende ilçesinde çok sayıda köyün kullandığı, viraj ve dik rampalarıyla sürücüler için tehlike oluşturan, zaman zaman kaya düşmeleri yaşanan Irmaklı ve Başkaya köyleri arasındaki Arızgeben mevkisindeki yolun güzergahı değişiyor.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, İl Özel İdaresi tarafından yapımı bir süre önce başlayan yolda incelemelerde bulundu. Aktaş, İlçe Özel İdare Müdürü Savaş Kazancıoğlu ve Başkaya köyü Muhtarı Osman Buluş'un da katıldığı incelemede yeni güzergahtaki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aktaş, 3,5 kilometre mesafedeki yeni yolun önemli bir kısmının yapıldığını belirten Aktaş, "İşin zor kısmı kaldı. Yolun kış aylarında kapanmaması için bazı bölgelerine dolgular yapılarak yükseltildi. Kayaları kırarak yeni güzergahı açma çalışmaları sürüyor. Araç takviyesi yapıldı, inşallah en kısa sürede yolu tamamlayarak ulaşımı daha kolay ve tehlikesiz olan yeni güzergahtan veririz" diye konuştu.

İl Özel İdaresi ekiplerinin özveriyle çalıştığını ifade eden Aktaş, eskiden beri kullanılan mevcut yolda sürekli sıkıntı yaşandığını belirterek, yeni açılan güzergahın vatandaşları oldukça rahatlatacağını söyledi.

Aktaş, "Bu yol, çok sayıda köyümüzün ulaşımında kullanılıyor. Yolun yapımına devlet-vatandaş işbirliği amacıyla Başkayalı iş adamı hemşehrilerimiz katkı sunacaklardır. Bu durum ayrıca memnuniyetimizi artırmıştır, vatandaşların devletin sunduğu imkana belli bir oranda maddi katkıyla destek olması işi daha da kolaylaştıracaktır" dedi.

Muhabir: Aslan Tektaş / Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler