YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DÜ'de "2. Peditrik Ürolitiyazis Kongre ve Kursu"

Dicle Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı ile Endoüroloji Derneği'nce 2. Peditrik Ürolitiyazis Kongre ve Kursu başladı.

Dicle Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanlığı ile Endoüroloji Derneği'nce 2. Peditrik Ürolitiyazis Kongre ve Kursu başladı.

DÜ Konferans Salonu'ndaki kursta, Türkiye'nin çeşitle hastanelerinde görev yapan 30 böbrek taşı cerrahı, en yeni teknikleri ve tecrübelerini meslektaşlarıyla paylaştı.

Kursun açılışında konuşan DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, çocuklarda üriner sistem taş hastalığının erişkinlerden birçok yönüyle farklılık gösterdiğini belirterek, "Ayrıca teknolojideki ilerlemelere paralel olarak daha minyatür ve daha fonksiyonel cihazların geliştirilmesine rağmen minimal invaziv tedavi yöntemleri çocuk hastalarda hak ettiği yeri bulamamıştır" dedi.

Sır, söz konusu eksikliği gidermek amacıyla bu yıl ki toplantının Diyarbakır'da gerçekleştirilmesine karar verildiğini belirtti.

İki gün sürecek olan kursa 150 uzman ve asistan doktor katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler