YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Edebiyatta merkez taşra ilişkisi ele alındı

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Nilüfer Kütüphane Günleri kapsamında söyleşiye katılan yazarlar Selim Temo, Mesut Varlık ve Nuri Demirci ile Hilmi Haşal, edebiyatta merkez taşra ilişkisini ele aldı.Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Nilüfer Kütüphane Günleri, çeşitli söyleşi ve atölye çalışmalarıyla devam ediyor.

Edebiyatta merkez taşra ilişkisi ele alındı

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Nilüfer Kütüphane Günleri kapsamında söyleşiye katılan yazarlar Selim Temo, Mesut Varlık ve Nuri Demirci ile Hilmi Haşal, edebiyatta merkez taşra ilişkisini ele aldı.
Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Nilüfer Kütüphane Günleri, çeşitli söyleşi ve atölye çalışmalarıyla devam ediyor. 6 Ekim’e kadar ’İktidar’ alt başlığıyla devam edecek olan Nilüfer Kütüphane Günleri kapsamında gerçekleşen söyleşide yazarlar Selim Temo, Mesut Varlık ve Nuri Demirci ile Hilmi Haşal, edebiyatta merkez taşra ilişkisini ele aldı. Taşra-merkez ilişkisinde mekanların değişmeyeceğini vurgulayan Şair Nuri Demirci, “Değişen mekanların içeriğidir. Sanatsal düşünce söz konusu olduğunda merkez ve taşra sözcükleri sözlük anlamlarından koparak sıfata dönüşürler. Bu dönüşüme bağlı olarak kazandıkları yeni soyut anlamlar merkez taşra arasındaki mesafeyi aradan kaldırır” dedi.
Yazar ve Şair Hilmi Haşal ise merkez taşra ilişkisini yaşanmışlık döngüsü olarak değerlendirdi. Haşal, “Edebiyatta merkez her şeyin toplandığı gözde yer olarak akla gelir. Merkez insana ve bulunduğu yere göre değişir. Taşrada bulunanlar İstanbul’u merkez alır. Dünyaya bakıldığında Londra, Paris merkez alınır kişiye göre. Her taş düştüğü yerde ağırdır. Verilen her emek bulunduğu yere bakılmadan hak ettiği değeri görmelidir. Mekan ve zaman kavramları beyinde odaklanır. Taşra saplantısı herkesin yaşadığı aşması gereken önemli bir güzergahtır” diye konuştu.
Yazar-Şair Mesut Varlık da son yıllarda İstanbul’un edebiyatın merkezi olmaktan çıktığını ifade ederek, “Artık herkes Anadolu’nun her yerinden eserlerini çıkartarak yayınlayabiliyor. İstanbul’un merkez olduğunu söylemek için neden yok. Herkes sesini duyurabiliyor. Merkez taşra ilişkisi İstanbul’u merkez görenlerin düşünceleri devam ettikçe sürecek. Ben bu rüyaya katılmıyorum ve bu konuda sempozyum bile düzenledim” şeklinde konuştu.
Selim Temo ise Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin yapıtğı çalışmalara övgüler yağdırarak konuşmasına başladı. İnsanın merkez ve taşraya nasıl baktığının önemli olduğunu söyleyen Temo, dünya çapında eserler üzerinden merkez taşra ilişkisini ele aldı. Konuşmaların sonunda Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına konuk yazar ve şairlere teşekkür ederek günün anısına anmalık verdi.

Edebiyatta merkez taşra ilişkisi ele alındı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler