YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emniyet Müdürü, Trafikteki Sorunlara Dikkat Çekti

Tufan HAMARAT/İZMİR, Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği KAZALAR AZALMIYOR Daha sonra İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, trafikteki

Emniyet Müdürü, Trafikteki Sorunlara Dikkat Çekti

Tufan HAMARAT/İZMİR, Fahri Trafik Müfettişleri Toplantısı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği KAZALAR AZALMIYOR
Daha sonra İl Emniyet Müdürü Uzunkaya, trafikteki sorunlarla ilgili düşüncelerini paylaştı. Her yıl binlerce insanın trafik kazasında hayatını kaybettiğine, on binlercesinin de yaralandığına dikkat çeken Uzunkaya, şunları söyledi:
"1996 ve 1997 yılları, Türkiye'de bugüne kadar trafik kazalarında ölüm sayısının 5 bin 600'leri bulduğu en yüksek yıllardır. Tabi bu rakamın bir de görünmeyen boyutunu eklediğimizde, yani tedavi sürecinde hayatını kaybetmesini de hesaba katarsak bir o kadar daha ölümün olduğunu biliyoruz. Bu da ülkemizde her yıl 8- 10 bin civarında insan kaybı olarak karşımıza çıkan büyük bir yıkım tablosu olduğunu gösteriyor. Türkiye genelinde 20 binin üzerinde fahri trafik müfettişi görev yapıyor, kentimizde de 1600 civarında. Kentimizde 1997'den bu yana, bin 600'e yakın fahri müfettişimiz görülüyor, güzel bir rakam ama bu bunların 375'i trafik suçu tespit tutanağı hazırlıyor. Biz üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz, amacımız bir vatandaşımızın bile olsa ölmesini, 10 vatandaşımızın bile olsa yaralanmasını engellemek. Ama bakıyoruz ki kaza rakamları ne kadar cezai işlem uygularsanız uygulayın değişmiyor. O zaman topyekün seferberlik gibi bu konularla mücadele etmemiz gerekiyor."
'İHLAL YAPANIN CANI YANMALI'
Trafik cezalarının sorunu çözmede yetersiz kaldığını da sözlerine ekleyen Uzunkaya, "İzmir'de günlük 500 bin TL aylık 15 milyon TL tutarında trafik cezası tutanağı düzenliyoruz. İhlal düşüyor mu düşmüyor. Demek ki trafik cezaları trafiğin sorununu çözmede tek başına yeterli değil. Trafik cezası o kişinin canını yakmıyorsa, onun size geri dönüşü olmuyor. Ceza yazıyorsunuz araç sürücüsü babasının holdingine gidiyor, babası o parayı ödüyor, bunun hiçbir esprisi yok. İhlal yapanın hem adli hem de maddi olarak canının yanması gerekiyor" dedi.

Emniyet Müdürü, Trafikteki Sorunlara Dikkat ÇektiEmniyet Müdürü, Trafikteki Sorunlara Dikkat Çekti

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler