Eski Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, 28 Şubat’ın bir darbe olduğunu belirterek, "Darbecilerin en büyük dayanağı da dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'di. Bu darbenin oluşmasına Demirel müsaade etmiştir.” dedi.
AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları’nın, Seyhan Kültür Merkezi Arif Nihat Asya Salonu'nda düzenlediği ’28 Şubat Süreci’ adlı panele; Yozgat eski Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek ile Gazeteci Yazar Fikri Akyüz konuşmacı olarak katıldı. Panelin moderatörlüğünü, Çukurova Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Akar yaptı. Eski Başsavcı Reşat Petek, 28 Şubat postmodern darbesini farklı boyutlarıyla ele aldı. Petek, 28 Şubat'tan bugüne yaşananları anlattı. 12 Eylül ve 28 Şubat sürecindeki, o döneme ilişkin canlı tanıklıkları dile getiren Petek, “Demirel, milletvekili çoğunluğuna rağmen hükümeti kurma yetkisini Mesut Yılmaz’a vererek, bu ülkeye ve millete zarar vermiştir. Gençlerimizin bunları bilmesi gerekir. Şu anda 28 Şubat'ı planlayanların çoğu cezaevine girmiştir. Şimdi zor durumdalar.” diye konuştu.
Gazeteci Akyüz de Türkiye'de darbe geleneği içerisinde 28 Şubat postmodern darbesini anlattı. Panele, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, Seyhan ve Büyükşehir meclis üyesi Sıtkı Polat, Çukurova Kadın Kolları Başkanı Aslı Çelik, partinin il ve ilçe yönetimi katıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz