YURTHABER

Bolu
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fetö Davasında Hakimin Kitap Esprisi Güldürdü (2)

MANGA KOMUTANI TEĞMEN İFADE VERDİ Verilen aranın ardından 15 Temmuz gecesi 2'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu General Eşref Bitlis Kışlası'nda Bolu

MANGA KOMUTANI TEĞMEN İFADE VERDİ
Verilen aranın ardından 15 Temmuz gecesi 2'inci Komando Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu General Eşref Bitlis Kışlası'nda Bolu Valisi Aydın Baruş'un gözaltına alınması için hazırlandığı iddia edilen 10 kişilik manganın komutanı teğmen Ümit Birinci, mahkemede savunmasını yaptı.
Mangayı tutuklu sanıklardan kurmay başkanı yarbay Veli Ceylan'ın emirleri doğrultusunda hazırladığını öne süren teğmen Birinci, "Rütbelilerden oluşan bir manga hazırlama emri verildi. Ben de kendi bataryamdan 6 rütbeli askeri aldım. Eksik olunca diğer bölüklerden askerler alarak mangayı hazırladım. O gece mangayla valiliği koruyabileceğimiz söylendi. Mangada bulunan bir uzman çavuş bana, 'Olaylar farklı yerlere gidiyor' dediğinde ben de ona 'Birilerine ateş edecek değiliz. Çıkmak zorunda kalırsak, kimseye ateş etmeyeceğiz. İnsanlara, onlara yanında olacağımızı söyleyeceğiz. Gerekirse megafonla bağırıp bunu halka söyleriz' dedim. Kimin ne olduğunu bilemiyorduk. F-16'ların bombalar attığını izledik. Bundan sonra emir almadan sıkıntı yaşayacağımızı düşünerek, mangayı dağıttım. KOKTOD Mahkeme başkanının 'Komutanın emri olmadan nasıl mangayı dağıttın. Bu bir çelişki değil mi?' şeklindeki sorusu üzerine teğmen Birinci, "Evet bu bir çelişki haklısınız, içimden geleni yaptım. En iyisi bu diye düşündüm" dedi.
CEPHANELİKTEN 800 MÜHİMMAT ÇIKARILDI
15 Temmuz gecesi cephanelikten 800 adet mühimmat çıkarmakla suçlanan tutuksuz sanıklardan ikmal astsubayı Ahmet Üney de mühimmatları yarbay Ceylan'ın talimatıyla çıkardığını ifade ederek, "Cephanelikteki bana ait olan bölümden 800 adet mühimmat çıkardım. Mühimmatları araçtan alıp silahların sarjörlerine doldurduk. 5 sarjör, 5 hücum yeleğine yerleştirildi. Biz bu işlemleri yaparken yarbay Ceylan da görüyordu. Sarjörlerin olduğu iki hücum yeleği yarbay Ceylan'ın aracına konuldu. Şimdi bu nedenle yargılanıyorum" şeklinde konuştu.
Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için yarına ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler