Ünsal YÜCEL/İPSALA (Edirne), (DHA)- ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında HAKLARINDA dava açılan ve firari durumdaki E.K. ile eşi H.K., 3 çocuğuyla Edirne'nin İpsala İlçesi'nde sınır bölgesindeki avcı barınağında yasa dışı yollarla Yunanistan'a kaçma hazırlığındayken yakalandı.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, FETÖ/PDY kapsamında aranma ve soruşturma kaydı bulunan E.K. ve eşi H.K.'nin, çocuklarıyla sınır bölgesindeki İpsala'ya bağlı Yenikarpuzlu Beldesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçecekleri bilgisi üzerine, bölgede araştırma yaptı. Yapılan araştırmada Bıyıklı Köprüsü bölgesinde avcı barınağında şüpheli kişilerin bulunduğu belirlenerek, Cumhuriyet savcılığından alınan izinde barınak olarak kullanılan binada arama yapıldı. Aramada E.K., eşi H.K., yaşları 2 ile 9 arasında değişen 3 çocuğuyla birlikte yakalandı.
İpsala İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülen şüphelilerin kimliklerini belirlemek için İstihbarat, Terörle Mücadele, Emniyet ve MİT ile koordine kuruldu. Yapılan yazışma neticesinde E.K. ve eşi H.K.'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açıldığı ve firari kayıtlarının bulunduğu belirlendi. E.K. ve eşi H.K., jandarmadaki işlemlerinin ardından Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Evde bulunan çocukları ise yakınlarına verildi. Şüphelilerle ilgili soruşturma sürüyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz