YURTHABER

Kütahya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesleki Eğitim Merkezi’nden maske desteği

Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görevli moda tasarım ve giyim üretimi teknolojisi öğretmenleri tarafından gönüllülük esasına göre maske üretimi yapılıyor.

Kütahya’nın Simav ilçesinde bulunan Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde görevli moda tasarım ve giyim üretimi teknolojisi öğretmenleri tarafından gönüllülük esasına göre maske üretimi yapılıyor. İlk etapta esnaflara ve kamu personeline 25 bin ücretsiz maske desteği verilirken, hedeflerinin 100 bin maske üretmek olduğu belirtildi.
Simav Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi moda tasarım ve giyim üretimi teknolojisi öğretmeni Nihal Acar Poslu, okul personeli olarak Ramazan akşamlarında gönüllü maske üretimi yaptıklarını ifade etti. Poslu, “Üretmiş olduğumuz maskeleri Simav Kaymakamlığı ve Belediye personeliyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, 40 erkek berberi ile 21 bayan kuaförüne ücretsiz olarak dağıttık” dedi.
Gönüllü olarak maske üretimine katılan öğretmen Sevim Gümüşbaş, meslektaşlarının maske üretimine destek olmak için geldiğini belirtti.
Ücretsiz maske üretimine gönüllü olarak katılan İnci Arık, her akşam maske üretimi için Mesleki Eğitim Merkezi’ne geldiğini ve yaptığı işten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Simav Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Halil Şen, gönüllü öğretmenlerle birlikte 20 günden bu yana maske üretimi yapıklarını ifade etti. Müdür Şen, “Hedeflemiş olduğumuz 100 bin maskenin 25 bin tanesini ürettik. Kaymakamlık Makamına, kamu kurumlarına, esnaflara, sanayide ve işletmelerde çalışan mesleki eğitim öğrencilerine, berberlere maskelerimizi ücretsiz dağıttık, dağıtmaya da devam edeceğiz. Allah devletimize zeval vermesin. Simav’da sınava girecek olan öğrencilerimize devletimiz ücretsiz maske dağıtımı yapılacak. Ancak ihtiyaç olması durumda Simav, Şaphane ve Pazarlar bölgesinde LGS ve YKS sınavlarına girecek öğrencilerimizin maske ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız” diye konuştu.

Mesleki Eğitim Merkezi’nden maske desteği

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler