Gaziantep’te, PKK’lı teröristlerin bayramın ikinci gününü kana buladıkları bombalı saldırıda yaralanan kişilerden Yaşar Bayram da hayatını kaybetti. Bombalı saldırıda yaralanan Yaşar Bayram, 10 gündür tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nde yaşam mücadelesini kaybetti. Böylelikle Gaziantep saldırısında ölenlerin sayısı 10’a çıkmış oldu.
Gaziantep’te gerçekleştirilen bombalı saldırıda ağır yaralanan Kastamonu nüfusuna kayıtlı 52 yaşındaki Yaşar Bayram, tedavi gördüğü hastanede öldü. Kastamonu’nun İnönü Mahallesi Ilgaz Sokakta oturan Yaşar Bayram’ın evinde ise şu sıralarda kimse bulunmazken ailenin cenazeyi almak üzere Ankara’ya gittiği kaydedildi.
Ramazan Bayramı’nın ikinci günü 20 Ağustos’ta, Korutürk Caddesi üzerindeki Karşıyaka Polis Merkezi’ne 30 metre uzaklıkta meydana gelen bombalı saldırıda 4’ü çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi.
Yaralıların çoğu tedavilerinin ardından taburcu edilirken, durumu kritik olan 4 kişi ise yoğun bakımda tedaviye alındı.
Yaralılardan Kastamonu İl Özel İdare Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan ve bayramda kayınvalidesini ziyaret için Gaziantep’e gelen ve oğlu ile birlikte markete giderken bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında ağır yaralanan Yaşar Bayram, bugün sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 3 çocuk babası Bayram’ın yaşamını yitirmesi ile olayda ölenlerin sayısı 10 oldu. Bayram’ın cenazesinin Gaziantep Adlı Tıp morgunda otopsisinin yapılması üzerine saat 10.00 civarında ambulansla Kastamonu’ya gönderildiği belirtildi. Yaşar Bayram’ın 30 Ağustos Perşembe günü öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra Ahmet Dede Mezarlığında toprağa verileceği öğrenildi. Yaşar Bayram için resmi cenaze töreninin aile yakınlarıyla görüşüldükten sonra kararlaştırılacağı ifade edildi.
Markete giderken patlama sırasında ağır yaralanan baba Yaşar Bayram’ın 15 yaşındaki oğlu Çağrı Bayram da ağır yaralanmıştı. Patlamada 61 şarapnel parçasının isabet ettiği Çağrı Bayram’ın babasının ölümünden habersiz olduğu öğrenildi.
Öte yandan bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen PKK’lı Murat Filiz’in aranmasına devam edilirken, ona yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı.
Yaşar Bayram’a Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dileğinde bulunan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, üzerlerine düşen ve yapılması gereken ne varsa hepsinin yapılacağını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz