Gastrit Haberleri

Gastrit nedir, belirtileri nelerdir? Gastrit neden olur?

Midenin iç yüzeyini kaplayan mukoza tabakasının iltihaplanması sonucu ortaya çıkan gastrit, günlük yaşantımızı olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur. Hafif ve kronik olabileceği gibi ani ve şiddetli ataklar şeklinde de ortaya çıkabilir. Gastrit mide duvarının hasar görmesiyle birlikte mide asidinin normalden daha fazla salgılanmasıyla başlar.

Haber 23-11-2023 15:02

Faydaları türkülere konu oluyor: Yol kenarında bile yetişiyor! Kanseri önlüyor, iltihabı kurutuyor

Ebegümeci nedir sorusu ebegümeci türküsünün popüler olmasıyla sık sık aratılmaya başlanmıştı. Hibiskus olarak da bilinen ebegümeci ilkbahar ve yaz aylarında sıklıkla görülüyor. Ebegümeci bitkisinin kurutulmasından elde edilen ebegümeci çayının faydaları duyanları şaşırtıyor. Kanserden kolesterole kadar birçok sağlık problemine etki eden ebegümecinin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 14-12-2022 13:53

Midenin en büyük düşmanı! Soğanı sakın bu şekilde yemeyin

Çoğu kişinin şikayet ettiği mide yanmasının en büyük nedeni yediklerimizdir. Özellikle sıklıkla mide yanması yaşayan kişilerin bazı besinlerden kesinlikle uzak durması gerekiyor. Gastrit ve reflünün belirtileri benzerlik gösterse de bu ikisinin de en büyük belirtisi mide ekşimesidir. Özellikle Türk mutfağının en sevilen temel malzemesi soğanı bu şekilde yerseniz mide rahatsızlığınızı tetikleyecektir.

Haber 23-09-2022 16:05

Bu yiyecekleri aç karnına sofranızdan uzak tutun! Yaşanılan tüm problemlerin nedeni

Kahvaltı hayatımızda çok büyük öneme sahip. Güne daha sağlıklı ve zinde başlamamıza yarayan kahvaltıda yediklerimiz tüm günümüzü etkileyebiliyor. Sağlıklı olduğunu düşünerek yediklerimiz mide ve bağırsak problemleri yaşamamıza neden olabiliyor. İşte aç karnına asla yenmemesi gereken yiyecekler...

Haber 20-09-2022 09:10

Gastrit

Gastrit Hakkındaki Haberler Mynet'te. Gastrit Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Çocukken antibiyotik kullandıysanız dikkat! Bu hastalıklara yakalanma riskiniz daha yüksek

Uzmanlar antibiyotik kullanımları hakkında uyarılarda bulunuyor. Antibiyotik kullanımı son yıllarda azalsa da önceki yıllarda oldukça fazla kullanılıyordu. Yapılan araştırmalar çocukken antibiyotik kullananların çeşitli hastalıkları geçirme riskinin daha yüksek olduğunu buldu.

Haber 11-09-2022 12:16

Mide yanması ile gastrit aynı şey değil! Bu besinleri yemezseniz acı çekmezsiniz

Halk arasında sıklıkla karıştırılan ve uzmana danışılmadan müdahale edilen gastrit ile reflü kişinin hayat kalitesini düşürüyor. Reflü; asit, safra ve mukustan oluşan mide salgılarının yemek borusu veya ağıza kadar yer değiştirmesi iken gastrit ise mide zarı iltihabı türleri için ortak olarak kullanılan bir terimdir. İkisi arasındaki farkı bilmeli ve mide yanmasına sebep olan besinlere karşı dikkatli olmalısınız.

Haber 05-02-2022 10:59

Akupunktur yöntemiyle gastrit ve reflü tedavisi mümkün!

Akupunktur pek çok hastalıkta olduğu gibi gastrit ve reflü tedavisinde de etkili sonuçlar vermektedir. Strese dayalı oluşabilen gastritte limbik sistemin düzenlenmesine yardımcı olarak etkili sonuç almayı sağlayan akupunktur, reflü tedavisinde de kullanılmaktadır. İşte reflünün gastrit ve reflü tedavisindeki etkisi...

Haber 16-06-2021 08:40

Gastrit nedir? Bu belirtileri yaşıyorsanız dikkat! Bakın ne iyi gelir

Gastrit, midede asit salgılama özelliğindeki dokunun hasarıyla meydana gelir. Midede bir duvar vardır, mide duvarı 4-5 kattan oluşur. Bu katmanlarda mideyi koruyan bir denge vardır. Mide mukus denilen koruyucu bir bezle kaplıdır. Midedeki asit - baz dengesinde, mideye saldırı ön plandaysa, bu dokuda hasar meydana geldiyse gastrit adı verilir. Biraz daha derinse erozyon, biraz daha derinse ülserdir.

Haber 26-01-2021 13:58

Bu doğal tarifler gaz sancısını ortadan kaldırıyor! Kekik, limon, karbonat...

Gaz sancısı oldukça sık karşılaşılan bir mide rahatsızlığıdır. Tüketilen yiyecekler ve içecekler, hızlı yemek yemek, hareketsiz yaşam gibi birçok sebep gaz sancısına yol açabilir. Özellikle kilo problemleri olanlarda gaz sancısı daha sık görülür. Gaz sancısı şiddetli ağrılara neden olabilir. Bu durum kişinin yaşam kalitesini de fazlasıyla etkiler.

Haber 14-08-2020 10:37

Mide sorunları için hangi bölüm, hangi doktora gidilir?

Vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen her türlü sağlık probleminin yaşam kalitesini düşürdüğü bir gerçek.

Haber 24-06-2020 11:06

Ramazan ayında mide rahatsızlıklarıyla başa çıkmanın yolu

Ramazan ayı ile birlikte gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarında ciddi artışlar gözlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Meltem Ergün, hastalara yemek yemeden 5-10 dk önce ilaçlarını almaları gerektiği uyarısında bulundu. İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Ergün, “İftarda ve sahurda yemek yedikten sonra hemen yatılmamalı” diyerek tercih edilmesi gereken besinlerle ilgili öneriler verdi.

Haber 04-05-2020 15:34

Kronik hastalara kritik Ramazan önerileri

Her geçen yıl biraz daha kışa yaklaşmasına rağmen Ramazan bu yıl da 16 saatten fazla sürüyor. Hal böyle olunca özellikle de kronik hastalıkları olanların oruç tutmaları halinde vücutlarındaki değişimlere karşı daha dikkatli olmaları gerekiyor.

Haber 14-05-2018 09:58

Yuttuğu çakmak yüzünden ülser oldu

Amerika'da bir adam, karnındaki ağrının sebebinin daha önce yuttuğu bir çakmak olduğunu ve çakmağın midesine zararlı bir sıvı akıttığını öğrendi. Ağustos 2016'da şiddetli karın ağrısı, mide bulantısı ve istifra şikayetleriyle hastaneye giden 49 yaşındaki Amerikalı adama yapılan kan ve idrar testleri temiz çıkarken, röntgen sonuçlarında çakmak benzeri bir madde görüntülendi.

Haber 03-11-2017 10:39

Gastrite İyi Gelen Yiyecekler

Mide zarında iltihap oluşması sonucu meydana gelen gastrit, Helicobacter pylori adı verilen ve mide üzerinde zararlı etkiler gösteren bakteri nedeni ile gelişmektedir.

Yemek 03-04-2016 17:17