Gib E Arsiv Fatura Haberleri

e-Arşiv fatura sorgulama: GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Vergi Usul Yasası’na göre belirli koşulları yerine getirmiş olan tüm mükellef sınıfına giren bireyler elektronik ortamda meydana getirilen fatura sisteminden yararlanabilmektedir. Kâğıt faturaların yerini alan bu sistem, e-fatura ismiyle tabir edilmektedir. Günümüzde e-fatura olarak kesilen tüm faturalar, e-Arşiv fatura sorgulama işlemi ile yeniden görüntülenebilmektedir. Bu şekilde bireyler geçmiş fatura bilgilerine ulaşabilmektedir. Peki, GİB e-Arşiv fatura sorgulama nasıl yapılır?

Haber 2024-05-08 18:55:57

Doğal gaz fatura sorgulama: Doğal gaz faturamı nasıl görürüm? e-Devlet doğal gaz faturası sorgulama

Doğal gaz fatura sorgulama işlemi yapabilmek için kullanılan birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler sayesinde doğal gaz faturasının tutarı veya ne zaman ödeneceği gibi bilgiler oldukça kolay bir şekilde öğrenilir. Peki, doğal gaz fatura sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet doğal gaz faturası sorgulama ve İGDAŞ fatura sorgulama

Haber 2024-05-06 19:37:12

Tebliğ taslağı GİB sitesinde yayımlandı, lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek: 'KDV oranlarında artış yapmadık!'

KDV oranı yüzde 10 olan yeme içme sektöründe bazı lokantaların yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV oranında fatura kestiği tespit edildi. Bazı marketler temizlik malzemesi sattıkları halde gıda malzemesi satmış gibi göstererek yüzde 20 KDV yerine yüzde 1 KDV hesapladığı belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığının düzenlemesiyle lokanta, kafe ve pastane gibi işletmeler sattıkları tüm yiyecek ve içecekler için KDV'yi yüzde 10 olarak hesaplayacak. Öte yandan Bakan Şimşek'ten açıklama geldi

Finans 2024-04-16 20:34:11

Kira beyannamesi nedir, nasıl verilir? Kira geliri nasıl beyan edilir? E-Devlet kira beyannamesi ve GİB kira beyannamesi

Mükelleflerin bazı durumlarda resmî kurumlara bildirmeleri gereken belgelere beyanname adı verilir. Bu beyannamelerden biri kira beyannamesidir. Mülk sahipleri için beyanname vermek son derece önemlidir.

Haber 2024-03-21 23:46:49

Beyanname nedir, nasıl verilir? Beyanname en son ne zaman verilir, verilmezse ne olur? E-Beyanname ve GİB e-Beyanname

Kişilerin, belirli durumlar için resmî kurumlara yazılı veya dijital olarak bildirim verdiği belgelere beyanname adı verilir. Beyannameler birçok farklı nedenle resmî kurumlara verilmek zorundadır. Mükellefler için resmî kurumlara beyanname vermek son derece önemlidir. Aksi halde zamanında yapılmayan beyannamelerden dolayı bazı cezalarla karşı karşıya kalınabilir.

Haber 21-03-24 23:44

Merkez Bankası duyurdu! FAST Ödeme İste Katman Servisi devreye alındı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Ödeme İste Katman Servisinin devreye alındığını bildirdi. Servis, ilerleyen fazlarda e-ticaret ödemeleri, e-talimat ödemeleri ve kurumsal fatura ödemeleri gibi çeşitli kullanım alanlarıyla ödemeler ekosisteminde birçok alanda katma değer oluşturacak.

Finans 05-02-24 18:34

e-Arşiv faturaları nasıl görebilirim? e-Arşiv fatura nasıl sorgulanır?

Teknolojinin ilerlemesi ve resmi işlemler de dahil olmak üzere birçok işlemin internet ortamında sanal olarak yapılabilmesi sonucunda ödemeler, resmi belge talepleri ya da bazı resmi işlemlerin takipleri sanal olarak gerçekleştirilebilmektedir. e-Arşiv uygulaması da internet üzerinden gerçekleştirilebilen ve uzun zamandır kullanılan bir uygulamadır.

Haber 16-10-23 16:25

Akaryakıtta yeni dönem! Gelir İdaresi Başkanlığı karar aldı, Darphane üretecek: 31 Aralık 2024’e kadar süre verildi

Akaryakıt sektöründe usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçmeyi hedefleyen Gelir İdaresi Başkanlığı, araçları otomatik olarak tanıyan ‘Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni hayata geçiriyor. Yakıt alan araçların plakalarını otomatik olarak Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz’a işleyecek olan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, manuel plaka girişlerine izin vermeyerek usulsüz fatura kullanımını sonlandıracak.

Finans 05-10-23 11:25

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: O para cezalarına iade! 31 Aralık 2024’e kadar başvuran ödemesini geri alacak

Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla verilen idari para cezalarında yapılan ödemeler 31 Aralık 2024'e kadar başvurulması halinde iade edilecek. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Finans 05-08-23 10:40

E-fatura dönemi başlıyor! Tarih belirlendi, e-defter uygulaması da geliyor...

Faturalarda yeni dönem için tarih belli oldu. 2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura’ya geçişinde son tarih 1 Temmuz olarak açıklandı. Birçok sektörün bu kapsama alınacağı belirtildi. Öte yandan e-defter uygulamasına geçiş için de tarih belirlendi.

Finans 11-06-23 08:56

Gelir İdaresi Başkanlığı hazırladı: Vergi Kanunu’nda önemli değişiklik! 5 bin liranın altında olanlar için artık gerekli değil

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Vergi Kanunu’nda değişiklik yapıldığını Resmi Gazete’den duyurdu. Buna göre tüm alış veya satışları 5 bin liranın altında olan ya da alış veya satışlarını e-Belgelerle gerçekleştiren mükelleflerin artık "Ba-Bs formu" vermeleri gerekmeyecek.

Finans 03-12-22 10:26

Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu: Düzce’deki deprem sonrası süre uzatıldı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen deprem sonrası yeni bir karar alındı. Bu kapsamda şehirdeki mükellefler için beyanname bildirim, elektronik defter oluşturma ve imzalanma ile e-defter beratlarının yüklenme süreleri uzatıldı.

Finans 24-11-22 10:55

SON DAKİKA | Akaryakıtta sahte fatura oyunu! Paralel istasyon kurmuşlar, klima kumandası detayı dikkat çekti

Son dakika haberi: Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi, bin 100 bayiyi incelemeye aldı. Yapılan denetimler sonucu 300 bayi mühürlenirken, akaryakıt oyunu 'pes' dedirtti. Pompanın üstüne gizlenmiş ikinci beyinden, paralel istasyona kadar uygulanan yöntemler deşifre edilirken; 900'e yakın bayinin sahte fatura kullanıp kullanmadığına yönelik inceleme ekimde tamamlanacak.

Finans 29-08-22 07:47

Şekerbank’tan KOBİ’lere e-Fatura teminatlı kredi kolaylığı

Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu: - "KOBİ’lere günlük ticari hayatlarında kredi kullanırken alternatif bir teminat modeli sunuyor, e-Fatura sayesinde, alacaklarını alıcı firmadan teyit alınmasına gerek olmadan temlik alarak finansman imkânı sağlıyoruz"

Yurthaber 18-07-22 19:18

E-fatura nasıl kesilir? E-arşiv portalının avantajları nelerdir?

Çevrimiçi platformlarda düzenlenen e-faturalar, müşteriler ve tedarikçileri arasındaki işlemleri belgelendirmek, yasal yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla oluşturulur. Müşteriyle tedarikçinin ticari sözleşmesinin bir koşulu olan e-fatura, online ortamda kesilir. E-fatura nasıl kesilir sorusunun cevabı, tüm detaylarıyla bu yazıda!

Finans 13-07-22 17:13

Elektrik faturasında indirim ne kadar olacak? İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası bugün yürürlüğe giren yeni elektrik tarifesini açıkladı. Buna göre, elektrik faturalarına uygulanan yüzde 18'lik KDV yüzde 8'e düşürülürken meskenlerdeki tarife sınırı da aylık 210 kilovattan 240 kilovata yükseltildi. Böylece toplam indirim oranı yüzde 14'e kadar çıktı. EPDK'nin örnek hesaplamasına göre, 30 günlük fatura döneminde 240 kilovatsaat tüketimi olan bir mesken abonesinin şubatta ödediği 350 liralık elektrik faturası, mart ayında 302 lira olacak.

Finans 01-03-22 07:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi: (3)

"Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür" - "Meskenlerdeki düşük tarife sınırı da günlük 8 kilovatsaate, aylık 240 kilovatsaate yükseltilmiştir" - "(Elektrik) Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır" - "(Elektrikte KDV indirimi) Mesken abonelerinin yıllık 7 milyar lira daha az fatura ödemesi temin edilmektedir" - "Ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin günlük 30 kilovatsaate, aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacaktır" - "Öğrencilere ve araştırmacılara TÜBİTAK'tan sağladığımız burslarda ciddi iyileştirmeler yapıyoruz. Lisans öğrencilerine verdiğimiz aylık 750 liralık bursu yüzde 67'lik artışla 1250 liraya çıkarıyoruz" - "TÜBİTAK'tan yüksek lisans öğrencileri 3 bin lira ile 4 bin 250 lira, doktora öğrencileri 5 bin 500 ile 7 bin 500 lira, doktora sonrası araştırmacılar ise 7 bin 500 ile 10 bin lira arasına kadar aylık burs alabileceklerdir"

Yurthaber 28-02-22 21:53

Son dakika: Kemal Kılıçdaroğlu'ndan elektrik zammı protestosu! 'Geri çekinceye kadar fatura ödemeyeceğim'

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündüz saatlerinde yaptığı paylaşımla saat 22.00'i işaret ederek yeni video paylaşacağını duyurmuştu. Kılıçdaroğlu 22.00'de sosyal medya hesabından yayınladığı videoda elektrik faturalarında KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi çağrısında bulunarak, "Erdoğan 31 Aralık gecesi imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben bu güne kadar gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim. Bu da böyle biline." ifadelerini kullandı.

Haber 09-02-22 22:01

Doğalgaz fatura yardımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler? Doğalgaz fatura yardımı ne kadar, kaç TL?

Geçtiğimiz ay yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz fatura yardımı yapacaklarının müjdesini duyurmuştu. İhtiyaç sahiplerine verilecek doğalgaz fatura yardımının detayları araştırılıyor. Doğalgaz yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden yapılacak. Konuya ilişkin detaylı açıklama, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık'tan geldi. İşte detaylar...

Finans 06-02-22 16:02

Doğalgaz faturası yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet üzerinden doğalgaz fatura yardımı başvurusu!

Artan faturalar ve soğuk kış ayları nedeniyle doğalgaz fatura yardımına talepler arttı. 3 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailelere kömür yardımına alternatif olarak doğal gaz yardımının da yapılacağını açıkladı. Peki aile bütçesine büyük katkı sağlayacak olan doğalgaz fatura yardımı nasıl alınır?

Finans 18-01-22 14:19

Akbank ve Mükellef'ten girişimcilere şirket kurma desteği

Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz: - "Mükellef ile girişimcilerimiz, sıfırdan şirketlerini kolaylıkla kurup sonrasında online ön muhasebe programı, e-Fatura, e-Arşiv Fatura ve e-Serbest Meslek Makbuzu hizmeti gibi tüm finans süreçlerini dijital olarak yönetebilecek"

Yurthaber 29-09-21 14:23

Çiğ süt desteği ödeme uygulamasında fatura düzenlemesi!

Satışı 1 Temmuz'dan itibaren gerçekleştirilen çiğ sütlerin fatura, e-fatura, e-arşiv fatura, müstahsil makbuzu, e-müstahsil makbuzu ile tedarik sözleşmelerinin Bakanlık Süt Kayıt Sistemi'ne (BSKS) girişi birbirleriyle ilişkilendirilerek yapılacak.

Finans 31-08-21 09:44

Gelir İdaresi e-Defterlerin imzalanma ve oluşturma süresini erteledi

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile GİB Bilgi İşlem Sistemi'ne e-Defter beratlarının yüklenme süresini 7 Haziran'a uzattı.

Finans 27-05-21 14:53

Bilsoft yazılım E-Fatura’ya geçmenin avantajlarını açıkladı

Türkiye’nin lider muhasebe programlarından bir tanesini üreterek vatandaşların kullanımına süren Bilsoft Yazılım, 2020 yılında uygulamaya geçen E-Fatura sisteminin avantajlarını açıkladı.Düzce’de kurularak yazılım sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmalarından birisi olan Bilsoft Yazılım, 2020 yılında uygulamaya geçen E-Fatura sistemi için özel bir yazılım geliştirdi.

Yurthaber 06-03-21 10:12

Bilsoft, KOBİ’lerin yüzünü güldürmeye devam ediyor

dönüşüm kampanyasının süresini uzattı.Bilsoft Yazılım, 31 Ocak 2021 tarihine kadar e-faturaya veya e-arşiv faturaya yeni geçiş yapan KOBİ’lere anahtar teslim ücretsiz e-dönüşüm desteğinin yanı sıra, 6 ay boyunca sınırsız e-fatura, e-arşiv ve e-irsaliye kontörü hediye ediliyor.

Yurthaber 09-01-21 11:59

Melikgazi’de yapılandırma mesaisi

Melikgazi Belediyesi hafta sonu mesai yaparak birçok vergi borcunun yapılandırılmasının önünü açan 7256 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında e-devlet üzerinden başvurulan yapılandırma başvurularını sonuçlandırdı.Konuyla alakalı Melikgazi Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:"Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 7256 Sayılı Kanunda belirtilen vergi borçlarının yapılandırılması için 31 Aralık’a kadar başvuru yapılması gerektiğini bildirmesi üzerine bizde Melikgazi’mizde çalışmalara başladık.

Yurthaber 06-12-20 15:35

KOBİ’lere sınırsız E-fatura desteği

dönüşüm hizmeti sunuyor.

Yurthaber 04-12-20 09:52

Token Finansal Teknolojiler, satış, ödeme ve e-fatura işlemlerini tek bir cihazda birleştiriyor

Token Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erkan Duysal: - "Pazarda kurulumunu gerçekleştirdiğimiz 630 binden fazla ödeme cihazımızla şu an sektör lideri olarak konumlanırken, Beko marka yazarkasa POS cihazları üzerinden yapılan günde yaklaşık 4 milyon işlemi yönetiyoruz" - "BEKO 400 TR’nin işletmelerin hayatını kolaylaştıracağına ve onlara maliyet avantajı sağlayacağına inanıyoruz" - "Normalde satış, ödeme ve e-fatura işlemleri için farklı birçok farklı sistem, yazılım ve cihaz kullanmak gerekirken, Beko 400 TR sayesinde artık işletmeler sadece tek bir cihaz üzerinden ürün tanımlayabilecek, satış ve stok yönetimi yapabilecek, ödeme alabilecek ve e-fatura kesebilecek"

Yurthaber 01-12-20 16:01

Sepaş Enerji, 200’e yakın şirketin karbon ayak izinin azaltılmasına aracılık etti

İş ortaklarının karbon ayak izinin azaltılmasına ve yenilenebilir kaynaklardan enerji tüketimine teşvik eden Sepaş Enerji aracılığıyla, toplam elektrik fatura değeri 150 milyon lirayı bulan “Karbon Azaltım Sertifikası” alan şirket sayısı 200’e yaklaştı.Enerjide dışa bağımlığı artıran fosil yakıt tüketimi, çevresel riskler ortaya çıkarırken, kullanımının azaltılması da beraberinde avantajlar getiriyor.

Yurthaber 11-11-20 17:32

KATSO’dan üyelere büyük kolaylık

Kars Ticaret ve Sanayi Odası’ndan üyelerine bir hizmet daha,KATSO üyeleri E-İmza başvurularını odaya yapabilecek ve anında e-imzalarını teslim alabilecek.Ayrıca Kep adreslerini alabilecekler ve E-Dönüşüm (E-Fatura, E-Defter, E-Muhasebe, E-Arşiv) hizmetlerinden de uygun fiyatlara faydalanabilecekler.İmzalanan protokol ile üyeler E-imzalarını 1 saat içerisinde teslim alabilecekler, KEP adreslerini alabilecekler ve E- dönüşüm hizmetinden faydalanabilecekler.Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, “Üyelerimizim önemli bir sorununu daha gidermenin gururunu yaşıyoruz.

Yurthaber 04-09-20 14:27

Ali Yediyaka: “Özel okullar KDV farkını geri ödemeli”

Kayseri Mali Müşavir Odası Başkanı Ali Yedikaya, özel okullarda KDV indiriminin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesinin veliler ve özel okullar için olumlu bir düzenleme olduğunu ifade ederek, “Özel okullara KDV farkını geri ödemeli” dedi.Özel okullarda KDV indiriminin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesinin veliler ve özel okullar için olumlu bir düzenleme olduğunu ifade eden Kayseri Mali Müşavir Odası Başkanı Ali Yedikaya; "Bu karar kapsamında, henüz fatura düzenlenmediyse KDV oranı, yüzde 1 olarak uygulanacak.

Yurthaber 04-09-20 11:58

Vergide e-belge için ikinci faz başlıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, yılbaşından itibaren fatura gibi belgeler için e-dönüşüme geçerken, bu sürecin ikinci aşaması da yarından itibaren başlayacak. Bu kapsamda, sinemalar ve akaryakıt sektörü işletmelerinin elektronik fatura düzenlemesi zorunlu olacak.

Finans 30-06-20 11:17

1 Temmuz’dan itibaren zorunlu olacak E-fatura konusunda firmalara uyarı

Fatura ve e-irsaliye’ye geçmelerinin zorunlu olacak. Yazılım şirketi yetkilileri, firmaların geçişlerini son güne bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Finans 26-06-20 11:06

Sodexo ve Uyumsoft'tan iş birliği

İş birliği kapsamında Sodexo'lu işletmeler e-Fatura ve e-Arşiv sistemine geçerken yüzde 55 indirim ve ilk 3 ay ücretsiz kullanım imkanından faydalanacak

Yurthaber 19-06-20 16:08

Koronadan etkilenen işletmelere yazılım jesti

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Teknopark firmalarından Perasis, Koronavirüs sürecinden etkilenen küçük işletmelere Faturaport yazılımını ücretsiz sunarak teknoloji desteği sağlayacak.Faturalara dokunmak, kağıt faturaları kargo ile müşterilere iletmek, faturalara temas eden kişi sayısının artmasıyla Koronavirusun bulaşma riskinin arttığını dikkate alan Gaziantep Teknopark firmalarından Perasis Yazılım, küçük ölçekli işletmelerin fatura süreçlerini dijitale taşıyarak ücretsiz olarak e-Dönüşüm uygulamaları ile Koronavirüs yayılma nedenlerinden biri olan teması ortadan kaldırılmasına yardımcı olma kararı aldı.

Yurthaber 15-05-20 11:55

Bilsoft yazılım E-Fatura’ya geçmenin avantajlarını açıkladı

Fatura sisteminin avantajlarını açıkladı.Düzce’de kurularak yazılım sektöründe Türkiye’nin önde gelen firmalarından birisi olan Bilsoft Yazılım, 2020 yılında uygulamaya geçen E-Fatura sistemi için özel bir yazılım geliştirdi.

Yurthaber 09-05-20 10:07

Türkeli’de e-fatura bilgilendirme toplantısı

Türkeli Genç İş Adamları Derneği tarafından e-fatura uygulamaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.Türkeli ve köylerinde ticari faaliyette bulunan esnaflara 2020 yılında zorunlu hale gelen ve kapsamı genişletilen, e-fatura ve e-arşiv fatura esas ve uygulamalarına yönelik toplantı düzenlendi.

Yurthaber 14-03-20 13:02

Anadolu Üniversitesi dolandırıcılıklara karşı uyardı

Cumhurbaşkanlığı logosu kullanılarak vatandaşlara e-Devlet benzeri sahte site ve uygulamalardan elektrik ve doğal gaz fatura iadesi, kredi kartı aidat iadesi bildirimleri ile ulaşılarak kimlik ve hesap bilgilerinin çalınması üzerine Anadolu Üniversitesinden açıklama yapılarak, vatandaşlar bu dolandırıcılıklara karşı uyarıldı.Konuya ilişkin açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) vatandaşları uyardı.

Yurthaber 24-02-20 12:31

MÜSİAD’tan üyelerine e-fatura bilgilendirmesi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Muğla Şubesi, 2020 yılının ilk üyeler ile genişletilmiş toplantısını gerçekleştirdi.

Yurthaber 22-02-20 15:46

Lüleburgaz’da E-Dönüşüm eğitimi düzenlendi

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası (LTSO) ile Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMO) işbirliğiyle E Dönüşüm Eğitimi düzenlendi.Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde (LYKA) gerçekleştirilen eğitimde, İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Eğitim Müdürü İnci Şavcı tarafından, E-Uygulamalar,E-Arşiv,E-İrsaliye, E-Fatura üzerine interaktif bir şekilde sunum gerçekleştirildi.Eğitime yoğun katılım sağlandı.

Yurthaber 07-02-20 11:38

TŞOF Başkanı Apaydın: “Kamyoncu esnafımız maliyetine iş yapıyor”

Artan maliyetler başta olmak üzere kamyoncu, nakliyeci ve taşımacı esnafının ayakta kalmakta zorlandığını belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Kamyoncu, nakliyeci, taşımacı esnafımız ertelenen U-ETDS uygulaması, e-fatura, vergiler, mazot fiyatları, düşük ücret, artan maliyetler, mola yerlerinin yetersizliği gibi birçok konu nedeniyle ayakta kalmakta zorlanıyor.

Haber 02-02-20 11:19

AYTO’dan ‘E Fatura- E Defter ve Muhtasar Prim Hizmet Beyanname Uygulaması’ eğitimi

AYTO Akademi tarafından, Mali Müşavirler Odası desteği ile “E Fatura-E Defter ve Muhtasar Prim Hizmet Beyanname Uygulaması Eğitimi” gerçekleştirildi.SMMM-Bağımsız Denetçi- TESMER Aydın Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Güvenç ve SMMM Selçuk Peşin tarafından verilen eğitimde AYTO üyeleri E-Defter Tutmak Zorunda Olan Mükellefler, E-Defter Tutmak İçin Başvuru İşlemleri, E-Defter Uygulamasında Yazılım Programları, E-Defter Beratı Alma Süreci, E-Defter Tutma Zorunluluğuna Uymamanın Cezai Yaptırımları, E-Arşiv Uygulaması, E-Fatura Zorunluluğu Kapsamında Olan Mükellefler, E-Fatura Başvuru İşlemleri, Genel Olarak E-Fatura / E-Defter / E-Arşiv Uygulamalarında Yasal Yükümlülükler ve Muhtasar Prim Hizmet Beyanname Uygulaması gibi konularda bilgi ve yetkinliklerini artırdılar.Eğitim sonunda açıklamalarda bulunan Aydın Ticaret Odası Genel Sekreteri İlknur Kabasakal, konunun ayrıntılı bir şekilde anlatıldığı eğitimin üyelerimiz için yararlı olacağını belirterek; “İşletmeler e- defter, e- fatura uygulamasına geçerek satıcı ile alıcı arasında güvenli, hızlı ve tasarruflu, işlem sonrasında doğabilecek herhangi bir anlaşmazlığın önüne geçerek ispat aracı olarak kullanılabilecek standart bir sistem oluşturabilirler.

Yurthaber 29-01-20 16:43

KOBİ’ler için ‘e-Fatura’ dönemi başladı

Yeni yıl itibariyle KOBİ’ler, kesilen 5 bin TL ve üzeri faturalar, e-Belge portalı üzerinden e-Arşiv fatura olarak kesmek zorunluluğu getirildi.

Finans 26-01-20 10:17

e-Fatura şirketlere büyük kolaylık sağlayacak

fatura zorunluluğu ekonomik hayatta büyük tasarruf sağlayacak.

Yurthaber 14-01-20 13:20

Halcilerden e-belge uygulamaları için erteleme talebi

Meyve ve sebze ticareti yapan komisyoncu veya tüccarlara 1 Ocak itibarıyla e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Müstahsil Makbuzu ve e-Defter uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirilirken, sektör temsilcilerinden erteleme talebi geldi - Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan: - "Uygulamanın karşısında değiliz ancak gerekli altyapının oluşması için 6 ay ya da 1 sene erteleme talep ediyoruz. Dağ başında, tarlada, bahçede ürün alırken e-Müstahsil makbuzu düzenlemek çok kolay iş değil"

Finans 05-01-20 11:05

AESOB Başkanı Dere: e-Fatura sistemi ertelenmeli

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, E-Fatura ve E-Arşiv Fatura sisteminin esnaf ve sanatkarlara büyük bir külfet oluşturduğunu belirterek ertelenmesi gerektiğini ifade etti.E-Fatura ve E-Arşiv Fatura sisteminin 1 Ocak’ta uygulamaya başlamasının esnaf ve sanatkarlara büyük bir külfet olduğunu aktaran AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “E-arşiv fatura uygulamasının bütün esnafın internet ve diğer teknolojik alt yapısı tamamlanıncaya kadar ertelenmesi gerekir.

Yurthaber 03-01-20 13:33

TESK'ten e-Arşiv fatura uygulaması için erteleme talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken: - "Uygulama, bütün esnaf internet ve diğer teknolojik altyapıyı tamamlayıncaya kadar ertelenmeli"

Finans 03-01-20 12:08

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Esnafın e-fatura çilesi ertelenmeli”

E-fatura ve E-arşiv fatura sisteminin 1 Ocak’ta uygulanmaya başlamasının esnaf ve sanatkâra büyük bir külfet olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “E-arşiv fatura uygulamasının bütün esnafın internet ve diğer teknolojik alt yapısı tamamlanıncaya kadar ertelenmesi gerekir.

Finans 03-01-20 10:59

Aydın Ticaret Borsası’ndan üyelerine ‘E-Belge Bilgilendirme’ eğitimi

Aydın Ticaret Borsası üyelerine, Aydın Vergi Dairesi tarafından “E-Belge Bilgilendirme” semineri verildi.01 Ocak 2020 tarihi itibariyle ve sonrasında mükellef grupları, sektörler ve brüt satış hasılatlarına göre zorunlu olarak e-arşiv, fatura, e-müstahsil makbuzu, e-belge, e-defter uygulamalarına geçmesi gereken mükelleflere yönelik Aydın Ticaret Borsası üyelerine Aydın Vergi Dairesi tarafından bilgilendirme yapıldı.Aydın Vergi Dairesi Grup Müdürü Yusuf İpek, Gelir Kurumlar ve Diğer Vergiler Müdürü Derya Atalay ile Gelir Uzmanı İlker Akgedik tarafından yapılan bilgilendirmede, ayrıntılı olarak e-fatura, e arşiv fatura, e irsaliye, e-müstahsil makbuzu, e-defter konularında geçiş zorunluluğunun kapsamı, dayanağı ve zorunluluk geçiş tarihi hakkında bilgiler aktarılarak, Aydın Ticaret Borsası üyeleri tarafından yöneltilen sorular cevaplandırıldı.Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, yaptığı açıklamada; “01 Ocak 2020 tarihi itibariyle e-belge kullanımının zorunlu hale gelmesi dolayısıyla üyelerimize Aydın Vergi Dairemiz aracılığı ile bilgilendirmede bulunduk.

Yurthaber 31-12-19 11:15