Karekod Olusturma Haberleri

QR kod (karekod) oluşturma: QR kod (karekod) nasıl oluşturulur? Ücretsiz QR kod (karekod) oluşturma

Dijital dünyada her geçen gün farklı bir gelişme ve yenilik yaşanmaktadır. Bu yeniliklerden biri de dijital özelliğe sahip cihazlardan okutulabilen ve çeşitli bilgilere erişim sağlama kolaylığı tanıyan QR kod denilen barkod çeşididir. Bu barkod türü insan hayatının birçok evresinde yer almakta ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Akıllı cep telefonlarının kameraları aracılığıyla kullanılabilen bu kodları oluşturmak da son derece basittir. Peki, QR kod (karekod) nasıl oluşturulur?

Haber 2024-05-17 18:48:37

Merkez Bankası duyurdu! 4 Nisan'da başlıyor... FAST işlem limitleri artırıldı

Merkez Bankası'ndan kritik duyuru geldi! Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi işlem tutar limitleri; 4 Nisan 2024 itibarıyla artırılıyor. Yeni dönemde tutarlar para transferlerinde 50 bin liradan 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde ise 250 bin liraya yükseltilecek.

Finans 2024-04-02 10:09:43

İçişleri Bakanlığı'ndan arabası olana karekodlu plaka uyarısı! 32 bin TL cezası var

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2024'ten itibaren ilk kez tescil edilen araçlar ile yeniden tescil plakası basılan araçların plakasında karekod bulundurma zorunluluğunun başladığını hatırlattı.

Finans 2024-01-22 15:42:22

SON DAKİKA | Bakan Bak'tan 'asansör' açıklaması! Artık ASTAK üzerinden takip edilebiliyor

Son dakika haberine göre Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında asansörlere yerleştirilen karekod ile kullanıcıların artık asansör takip sistemi (ASTAK) üzerinden asansörlerin periyodik kontrollerini takip edebildiğini söyledi. Öte yandan Bak, önlerindeki süreçte 1071 gençlik çalışanı ve 950 antrenör olmak üzere toplam 2021 yeni personel alımını gerçekleştireceklerini açıkladı.

Haber 2023-12-19 19:56:04

Tüm dünyada kullanılabilecek! Karekod uygulamasının detayları belli oldu

2027'de küresel düzeyde kullanılması öngörülen "dijital ürün pasaportu" olarak da nitelenen "karekod" uygulaması tanıtıldı.

Finans 04-12-23 10:47

Öğrenci yurtlarında yeni dönem başlıyor! Asansör kazaları sonrası Bakan Bak açıkladı: Karekod uygulaması çok kısa sürede tamamlanacak

Öğrenci yurtlarındaki asansörlerde peş peşe kazalar yaşanması sonrası karekod dönemi başlıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yeni düzenlemenin "çok kısa süre içinde" hayata geçeceğini duyurdu. Bak'ın açıklamasına göre halihazırda bütün yurtlar tek tek dolaşılıp asansör sistemleri kontrol ediliyor.

Haber 21-11-23 12:09

Son dakika | Zeren Ertaş'ın canına mâl olmuştu! Peş peşe asansör kazalarının ardından yeni uygulama: Karekod ile görülebilecek

Son dakika haberi: Öğrenci yurtlarında peş peşe yaşanan faciaların ardından harekete geçildi! Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurtlardaki asansörlerle ilgili hayata geçecek yeni uygulamayı duyurdu.

Haber 03-11-23 10:56

Alışverişlerde yeni dönem! Merkez Bankası duyurdu: FAST sistemi için karekod uygulaması tamam

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Merkez Bankası Genel Kurulu Toplantısı'nda son dakika açıklamalarında bulundu. Kavcıoğlu alışverişlerde yeni bir dönemin başladığının mesajını verirken, "FAST sisteminin alışverişte kullanımı için karekod kurulumunu tamamladık" dedi.

Finans 28-03-23 14:43

Düzce'de yurtlarda kalan depremzedeler karekod sistemiyle isteklerini Valiliğe iletiyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Düzce'ye gelerek Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilen depremzedeler, karekod sistemiyle isteklerini Valiliğe aktarıyor.

Yurthaber 22-02-23 10:53

Emlak Katılım, temassız broşür dönemine geçiyor

Emlak Katılım, çevreyi koruma ve sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek, şubelerinde ürün ve hizmetlere yönelik broşürleri kağıt olarak basmama kararı aldı - Banka müşterileri şubedeyken ilgilendiği ürün ve hizmetin detaylarına karekod okutarak ulaşabiliyor, böylelikle banka kağıt israfının önüne geçmeyi hedefliyor

Yurthaber 21-06-22 13:51

Başkentin sokak tabelalarında karekod dönemi başladı

Başkentin sokak tabelalarında karekod dönemi başladı

Yurthaber 03-06-22 15:23

Param, TR Karekod ile işlem özelliğini müşterilerine sundu

Param, TR Karekod ile işlem özelliğini müşterilerine sundu

Yurthaber 21-02-22 16:53

Düğünde damada Bitcoin taktılar

Diyarbakır'da dünya evine giren Mahsum Yıldırım’a, düğününde ağabeyi Mehmet Nur Yıldırım tarafından, içinde bin TL’lik Bitcoin bulunan ve şifresi karekod formatında bastırılan hesap cüzdanı takıldı.

Haber 10-08-21 12:47

Trabzon'da karekod uygulamalı şehit fidanlığı oluşturuldu

Trabzon'da karekod uygulamalı şehit fidanlığı oluşturuldu

Yurthaber 09-04-21 16:52

Kuşadası’nda geri dönüşümde Karekod dönemi

Kuşadası Belediyesi, kente karekodlu geri dönüşüm kafesleri yerleştirmeye başladı.

Yurthaber 05-04-21 17:31

Marmaris Belediyesi’ne karekod okutarak girilebiliyor

Marmaris Belediyesi, pandemi uygulamalarında örnek bir çalışmaya daha imza attı.

Yurthaber 22-03-21 12:29

Kadın girişimci, dijital para ile gözleme satıyor: Türkiye'de ilkiz

Kahramanmaraş'ta, gözleme yaparak ev ekonomisine katkı sağlayan kadın girişimci Sevim Karadaş (39), dijital paranın kullanımının artması üzerine satışlarında dijital para kullanmaya başladı. Ödemeyi karekod ile alan Karadaş, yoğun ilgi gördüklerini söyledi. Karadaş, "Bildiğim kadarıyla dijital parayla satış yapan firma olarak biz ilkiz." dedi.

Haber 08-03-21 08:40

Düzce'de hastanelerdeki temizlik denetimi karekod sistemiyle daha hızlı yürütülecek

Düzce'de hastanelerdeki temizlik denetimi "karekod" sistemiyle daha hızlı yürütülecek

Yurthaber 13-02-21 15:14

Setur Marinaları Güvenli Turizm Sertifikası aldı

Güvenli Turizm Sertifikası’na sahip olan Setur Marinaları’na gelen konuklar, belgenin üzerindeki karekod sayesinde de tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine ulaşabilecekler

Yurthaber 12-02-21 14:53

Sanal kumar makinesi üreten şebekeye yönelik operasyonda 27 şüpheli yakalandı

Aydın, Manisa ve İzmir'de şebekeye ait depolarda yapılan aramalarda bilgisayarlar, sanal gerçeklik gözlükleri ve karekod üretme makinelerinin de aralarında bulunduğu malzemeler ele geçirildi

Yurthaber 10-02-21 10:55

Bursalı bir firma, saniyeler içinde binlerce HES kodunun sorgulanabildiği yazılım geliştirdi

Kovid-19 salgını öncesinde işletmeler için tasarlanan programa, pozitif vakaların ya da temaslı kişilerin izolasyon alanı dışında dolaşımının önceden belirlenmesi için HES kodu sorgulaması da entegre edildi - Firmanın ortaklarından Erol Dağlıoğlu: - "Yazılımı kullanan işletmeler çalışanlarına ve ziyaretçilerine karekod gönderiyor. Çalışanlar veya ziyaretçiler bu kodu okutup içeri girebiliyor" - "İşletme istediği kadar büyük olsun, saniyeler içinde binlerce HES kodu sorgulaması yapabiliyor. Böylece vardiya başlamadan herhangi bir rahatsızlığı veya teması olan kişi direkt karantinaya sevk ediliyor ve işletmeye alınmıyor"

Yurthaber 27-01-21 12:41

İstiklal Caddesi’nde karekod uygulaması devreye girdi

İstiklal Caddesi’nde karekod uygulaması başladı.

Haber 04-12-20 17:20

İstiklal Caddesi'nde yeni uygulama! Karekod ile giriş çıkışlar başladı

İstanbul İstiklal Caddesi'nde dün başlayan metrekareye 3 kişi toplamda en fazla 7 bin kişinin bulunabilmesi uygulamasından sonra bugün de karekodlu giriş çıkış uygulaması başladı.

Haber 04-12-20 15:55

İstiklal Caddesi’nde karekodlu giriş çıkış dönemi

Covid-19 ile mücadele kapsamında aynı anda 7 bin kişinin bulunmasına izin verilen İstiklal Caddesi’nde karekod uygulamasına geçiliyor.

Yurthaber 03-12-20 14:33

Aileler ara tatilde termali tercih ediyor

Kütahya Emet Termal Resort&Spa İşletme Müdürü Ramazan Sezer: - "Sürecin başından bu yana otelimizde tüm önlem ve tedbirleri üst seviyede uyguladık. Güvenli Turizm Sertifikası ile hizmet verdiğimiz otelimize misafirlerimiz gönül rahatlığı ile gelebilirler. HES kodu ile giriş yapan misafirlerimiz ayrıca karekod sistemiyle otelimizin denetim geçmişini şeffaf olarak görebilirler"

Yurthaber 14-11-20 14:16

Hatay’da barkodları kesilmiş ilaç ele geçirildi

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da karekod ve barkod kısımları kesilmiş ilaçlar ele geçirildi.Kaçakçılık Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince Antakya’ya bağlı Altınçay Mahallesi’nde bir evde yaptığı aramada birçoğunun karekod ve barkod kısımlarının kesildiği ve yırtıldığı tespit edilen 4 bin 308 kutu, 23 şişe, 2 bin 395 adet hap, 26 bin 760 tablet ilaç ele geçirildi.Şüpheliler A.A.

Haber 29-10-20 12:04

Bursa'da ulaşım kartı işlemlerinde sosyal mesafe için mobil uygulama dönemi

IOS ve Android işletim sistemine sahip telefonlarına "BursaKart Mobil" uygulamasını yükleyecek yolcular, bayiye gitmeden ve kimseyle temasta bulunmadan işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilecek - Toplu ulaşım sistemlerinde kullanılan kart bilgileri uygulamaya yüklenerek bakiye sorgulama, online dolum, vize, temassız karekod tekli bilet temini, beklenen aracın nerede olduğu ve güzergah bilgisi işlemleri yapılabiliyor

Yurthaber 26-08-20 14:47

Merkez Bankası'ndan ödeme hizmetlerinde kolaylık! Karekod dönemi başlıyor...

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğine göre, ödeme hizmeti kapsamına giren ve karekod kullanılarak yapılan her ödeme işleminde, TR Karekod kullanılacak.,,Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca hazırlanan Ödeme Hizmetlerinde TR Karekodun Üretilmesi ve Kullanılması Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Finans 21-08-20 10:58

Osmancık MEM’de bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Çorum’un Osmancık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeline değişen resmi yazışma kuralları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.Osmancık Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi yazışmalara ilişkin kuralları belirlemek, bilgi veya belge alışverişini hızlı ve güvenli bir biçimde yürütmek ve uygulama birliğini sağlamak amacıyla hazırlanan resmi yazışmalarda uygulanacak usul ve esaslar hakkında personeline bilgilendirme toplantısı yaptı.Yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci’nin daveti üzerine katılan Çorum İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Arslan Arslan, yenilenen yönetmelik maddeleri hakkında açıklamaları, uygulamaya yönelik çeşitli örnekleri ve resmi yazışma usulüne dair en çok ihtiyaç duyulan alanları detaylı olarak ele alıp personeli bilgilendirdi.Yenilenen yönetmelik ile resmi yazışmalarda elektronik ortamın esas unsur olmasının yanı sıra yönetmelikte elektronik ortamda belgelerin tek nüsha olarak hazırlanması, logo, doğrulama kodu ve karekod kullanımı, arşiv imzası, kişiye özel belgelere ilişkin düzenlemeler de yer alıyor.

Yurthaber 23-07-20 18:17

Kütahya Emet Termal Resort&Spa Otel'e Güvenli Turizm Sertifikası

Otel müdürü Ramazan Sezer: - "Sertifikada görüldüğü gibi karekod sistemiyle tüm müşteriler otelimizin denetim geçmişini şeffaf olarak görebiliyor"

Yurthaber 22-07-20 13:25

Tuşba belediyesinden ihtiyaç sahibi ailelere bayram desteği

Van merkez Tuşba Belediyesi, ilçede tespit ettiği ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamaları için daha hızlı, güvenilir ve etkin olan ‘karekod’ uygulaması başlattı.Tuşba Belediyesi, yardımlarını insan onuruna yakışan ve daha hızlı olduğu kadar daha güvenilir ve dünya üzerinde etkin olan ‘karekod’ uygulaması ile yapıyor.

Yurthaber 16-05-20 18:43

Emet Belediyesi’nden bin 500 öğrenciye kitap

Kütaha’nın Emet Belediyesi, ortaokul ve lise öğrencilerine zaferi tüm detaylarıyla anlatan bin 500 adet kitap dağıttı.Korana virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında teknolojiden yaralanarak gönderilen mektuplara konulan karekod uygulaması ile öğrenciler, Belediye Başkanı Hüseyin Doğan’ın mesajını cep telefonundan dinlediler.Belediye Başkanı Hüseyin Doğan’ın karekod uygulaması ile adreslerine gönderdiği mesajla birlikte, Kurtuluş Savaşı’nın önemli cephelerinden olan Cevizdere Zaferi’nin anlatıldığı kitabın hediye edilmesinden çok memnun olduklarını belirttiler.

Yurthaber 28-04-20 12:06

İş Bankası, koronavirüs salgınına karşı tedbirlerini genişletiyor

İş Bankası bankamatiklerden günlük nakit çekme limitini kart ile 5 bin TL, İşCep’ten karekod ile 3 bin TL olmak üzere toplam 8 bin TL’ye yükseltti - Şubelerde verilen hizmet sırasında çalışanların kendi aralarında ve müşterilerle 1-1,5 metrelik güvenli mesafelerin korunmasına özen gösteriliyor

Yurthaber 20-03-20 18:41

İstanbullular telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi BELBİM A.Ş.'nin geliştirdiği yeni uygulamayla İstanbullular, akıllı telefonlarındaki karekod sistemiyle toplu taşıma araçlarına binebilecek. BELBİM A.Ş.'nin Genel Müdürü Yücel Karadeniz, “Mart ayı içerisinde pilot uygulamayı başlatacağız. İndir, yükle, okut, geç mottosuyla İstanbullular telefonlarını ulaşımda kullanabilecek" dedi.

Haber 02-02-20 11:22

Bu da karekodlu karne

Samsun’da bir okulda karekodlu karne dağıtıldı.Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki 19 Mayıs Ortaokulunda birinci eğitim-öğretim döneminin sonu nedeniyle verilen karnelerde karekod uygulaması kullanıldı.

Yurthaber 17-01-20 14:05

Kağıthane’de acil durumlarda toplanma alanlarına karekod uygulaması sistemi tanıtıldı

Kağıthane’de AFAD ve Kağıthane Belediyesi işbirliğiyle deprem tedbirleri kapsamında acil durumlarda toplanma alanlarında bulunan karekod ve numara sistemi Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından basın mensuplarına tanıtıldı.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kağıthane Belediyesi işbirliğiyle deprem tedbirleri kapsamında toplanma alanlarına karekod ve numara sistemi Şirintepe Mahallesi Hilal Parkı’nda tanıtıldı.

Haber 23-10-19 17:27

Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod sistemi

AFAD'ın deprem tedbirleri kapsamında Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod ve numaralandırma sistemi getirildi - Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin: - "Sistem e-devletle birlikte entegre olarak çalışacak. Uygulama sayesinde afet sonrasında alanda kimlerin olduğu rahatlıkla görülebilecek. Deprem sonrasında karekod sistemiyle beraber enlem ve boylam olarak kesin bir konum bilgisi elde edilecek"

Haber 23-10-19 16:20

Sağlık Bakanlığı'ndan çocuklara 'tarihi geçmiş aşı yapıldığı' iddialarına yanıt

Sağlık Bakanlığı'nca, "çocuklara miadı geçen aşıların uygulandığı" iddiasının tamamen asılsız olduğu belirtilerek "Her ilacın ve aşının uygulaması öncesinde, son kullanma tarihi sağlık personelimiz tarafından ambalaj üzerinde yazılı bilgiden tekrar tekrar kontrol edilmekte, buna ilaveten uygulama öncesi karekod okutularak olası gözden kaçırılma durumlarında sistem tarafından uyarı verilerek bu tip bir hatanın önüne geçilmektedir." açıklaması yapıldı.

Trend 27-09-19 16:26

Çocuklara tarihi geçmiş aşı yapıldığı iddiaları

Sağlık Bakanlığı: - "Miadı geçen aşıların uygulandığı iddiası tamamen asılsızdır. Her ilacın ve aşının uygulaması öncesinde, son kullanma tarihi sağlık personelimiz tarafından ambalaj üzerinde yazılı bilgiden tekrar tekrar kontrol edilmekte, buna ilaveten uygulama öncesi karekod okutularak olası gözden kaçırılma durumlarında sistem tarafından uyarı verilerek bu tip bir hatanın önüne geçilmektedir" - "Sayıştay raporunda imha nedeni ile ortaya çıktığı iddia edilen kayıp, aynı yıl aşı bütçemiz dikkate alındığında yaklaşık yüzde 0,7'dir ve bu oran toplum sağlığı açısından alınması gereken bir önlemdir"

Yurthaber 27-09-19 16:16

Çocuklara tarihi geçmiş aşı yapıldığı iddiaları

Sağlık Bakanlığı: - "Miadı geçen aşıların uygulandığı iddiası tamamen asılsızdır. Her ilacın ve aşının uygulaması öncesinde, son kullanma tarihi sağlık personelimiz tarafından ambalaj üzerinde yazılı bilgiden tekrar tekrar kontrol edilmekte, buna ilaveten uygulama öncesi karekod okutularak olası gözden kaçırılma durumlarında sistem tarafından uyarı verilerek bu tip bir hatanın önüne geçilmektedir" - "Sayıştay raporunda imha nedeni ile ortaya çıktığı iddia edilen kayıp, aynı yıl aşı bütçemiz dikkate alındığında yaklaşık yüzde 0,7'dir ve bu oran toplum sağlığı açısından alınması gereken bir önlemdir"

Haber 27-09-19 16:12

Sesli durak ulaşımdaki engelleri kaldırıyor

Sivas Belediyesi görme engelli ve okuma yazma bilmeyen vatandaşların toplu ulaşımdan daha rahat faydalanmaları adına sesli durak uygulaması hizmete sundu.Daha önceleri hizmete giren akıllı duraklardaki engelli araç şarj istasyonları, bilgilendirme ekranları ve karekod uygulaması gibi yenilikçi hizmetlere ilaveten şimdi ise otobüslerin kaç dakika içerisinde durakta olacaklarını söyleyen sesli bilgilendirme sistemi kullanıma sunuldu.Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık; “Engelsiz Sivas Projesi kapsamında geliştirdiğimiz yeni bir sistem.

Yurthaber 19-09-19 16:15

Müzeler için ortak tanıtım kapısı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: - "Müzelerimizi ortak tanıtım hesabı olan 'www.turkishmuseums.com' adresi üzerinden tanıtıyoruz. Başlattığımız karekod uygulaması ile de ziyaretçilerin şikayet ve önerilerini yakından takip ediyoruz"

Haber 02-09-19 18:25

Köylere kütüphaneli akıllı durak

Edirne İl Özel İdaresi tarafından yürütülen "Her Köye Bir Durak Her Durağa Bir Kütüphane Projesi" kapsamında karekod uygulaması ile kitap okunabilen dijital kütüphaneli durakların montajlarına Enez’den başlandı.Durakların teslim, muayene ve kabul işlemleri Keşan şantiyesinde yapıldığı için montaj çalışmalarına Enez ilçesine bağlı köylerden başlandı.

Yurthaber 29-08-19 13:13

Görme engelliler için karekod ve Braille alfabeli tekstil ürünü ürettiler

Denizli’de bir tekstil firması 1 buçuk yıllık AR-GE çalışması sonucu, görme engelliler için üzerinde ’Braille’ yazısı ile ürünün rengi, deseni ve yıkama talimatı ile akıllı barkod sisteminin bulunduğu tekstil ürünleri üretti.Denizli’de dokuma imalatı alanında faaliyet gösterin bir tekstil firması, Denizli Alto Nokta Körler Derneği ile ortaklaşa yürüttüğü 1 buçuk yıllık bir Ar-Ge çalışması neticesinde görme engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla ev tekstil ürünlerine kare kodu ve Braille alfabesi işledi.

Haber 14-06-19 16:44

Korsanla mücadelede teknolojinin son imkanları kullanılıyor

Bandrol ihlallerinin tespiti için çalışan il denetim komisyonlarına, toplam 400 adet bandrollerin orijinalliğinin tespitini ve esere ilişkin bilgilere ulaşılmasını sağlayan karekod okuyucuyla denetimlerin daha hızlı yapılmasını sağlayan lazer şifre okuyucu elektro-optik cihaz dağıtıldı - Akıllı telefonlar üzerinden hizmete sunulan uygulamayla da vatandaşlara esere ilişkin bandrol bilgilerini sorgulama imkanı tanınıyor

Haber 05-06-19 11:31

Tarım ilacı kullanımı yüzde 29 arttı, karekod sistemiyle bakanlık tarafından kontrol altına alınacak

Türkiye’de son 4 yılda tarım ilaçlarının kullanımı yüzde 29 arttı.

Haber 10-05-19 10:37

Tarih merakı TÜBİTAK ödülü getirdi

Gaziantep'te lise öğrencisi Deniz Yıldırım, kentteki bazı tarihi yapılarla ilgili bilgilere ulaşmada sıkıntı yaşandığını fark ederek geliştirdiği karekod ve NFC uygulamasıyla TÜBİTAK'tan üçüncülük ödülü kazandı - Deniz Yıldırım: - "Bu çalışmayı görme engellilere, turistlere, halka hitap edecek şekilde tasarladım. Her yaştan insan kullanabiliyor"

Haber 29-04-19 11:41

Tarih merakı TÜBİTAK ödülü getirdi

Gaziantep'te lise öğrencisi Deniz Yıldırım, kentteki bazı tarihi yapılarla ilgili bilgilere ulaşmada sıkıntı yaşandığını fark ederek geliştirdiği karekod ve NFC uygulamasıyla TÜBİTAK'tan üçüncülük ödülü kazandı - Deniz Yıldırım: - "Bu çalışmayı görme engellilere, turistlere, halka hitap edecek şekilde tasarladım. Her yaştan insan kullanabiliyor"

Yurthaber 29-04-19 11:40

Mezar taşında karekod uygulaması

Antalya'da mezar taşlarında kerakod uygulaması başladı. Sistem ile mezar taşı üzerinde bulunan karekod, cep telefonu ile birkaç saniye içinde okutularak vefat eden kişinin özgeçmişi, soy ağacı, fotoğrafları, video görüntülerine rahatlıkla ulaşılırken, navigasyon olarak da kullanılabiliyor. Vefat eden kişinin yakınlarının izin verdiği bilgilere ulaşmak için telefonda karekod uygulamasının yüklü olması yeterli.

Haber 26-04-19 12:20