YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İscehisar'daki silahlı saldırı -Saldırıda ölen İscehisar Belediye Başkan Vekili Aşkın, babası ve avukatının cenazeleri toprağa verildi

İscehisar'da dün uğradıkları silahlı saldırıda ölen İscehisar Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın, babası Mustafa Aşkın ve avukatı Hüseyin Hayran'ın cenazeleri

İscehisar'da dün uğradıkları silahlı saldırıda ölen İscehisar Belediye Başkan Vekili Seydi Aşkın, babası Mustafa Aşkın ve avukatı Hüseyin Hayran'ın cenazeleri toprağa verildi.

Seydi Aşkın ve babasının cenazeleri, ilk olarak İscehisar'daki Ulu Cami bahçesine getirildi. Cenazeler, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İscehisar Kaymakamı Murat Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş İlyas Erdoğan ve vatandaşların katılımıyla öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

Avukat Hüseyin Hayran'ın cenazesi ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınarak Afyonkarahisar Adliyesi bahçesine konuldu.

Afyonkarahisar Baro Başkanı Avukat Turgay Şahin, buradaki törende yaptığı konuşmada, Hayran'a yönelik saldırıyla temel insan haklarından olan savunma hakkının katlediğini söyledi.

Bundan sonra insanların kendilerini savunacak avukat bulmakta, savunma mesleğinin mensuplarının da bir hakkın savunmasını üstlenmekte zorlanacağını iddia eden Şahin, "Ne gariptir ki, dün Burhan ağabeyimizi ve savunma hakkını katledenler, bugün savunmalarını yapmak için yine bir avukata muhtaç" dedi.

Hayran'ın cenazesi, bir süre omuzlarda taşındıktan sonra götürüldüğü İmaret Camisi'nde öğleyin kılınan namazın ardından aile kabristanında toprağa verildi.

Hayran için düzenlenen törenlere, Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Hava Meydan Komutanı Hava Kurmay Albay Seyfullah Sönmez, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Hayran'ın meslektaşları ve yakınları katıldı.

İscehisar'da, dün, Belediye Başkan vekili Seydi Aşkın (48) başkanlık makamında, babası Mustafa Aşkın (74) ilçe merkezinde, avukatı Hüseyin Hayran kent merkezindeki bürosunda uğradıkları silahlı saldırılarda ölmüş, şüpheli B.A. (38) ise Afyonkarahisar merkeze bağlı Gebeceler beldesi girişinde otomobilinde gözaltına alınmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler