YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın çiftçi hayallerine "uzman ellerle" ulaştı

İzmir'de çiftçilik yapan 26 yaşındaki Duygu Aygün, hayalini kurduğu çiftliği Tarım ve Orman Bakanlığının "Uzman Eller Projesi" kapsamında verdiği hibe desteğiyle hayata geçirdi - Genç çiftçi Aygün: - "Burayı daha büyük bir yere taşımak, hayvan sayımı artırmak istiyorum. Süt sığırcılığının yanında besi sığırcılığı da yapmak niyetindeyim. Hedefim bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak"

İZMİR (AA) - YUSUF ŞAHBAZ - Tarım ve Orman Bakanlığından "Uzman Eller Projesi" kapsamında 100 bin lira hibe desteği alan 26 yaşındaki Duygu Aygün, hayalini kurduğu çiftliğinde üretime geçti.

Buca ilçesinde bulunan kırsal Kırıklar Mahallesi'nde yaşayan Aygün, sürekli hayvancılıkla iç içe oldu. Ailesinin küçükbaş hayvanlarıyla, tarlasıyla, tavuklarıyla küçük yaşlardan itibaren ilgilenen Aygün, üniversite tercihini de bu alanda yaptı.

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden 2016'da mezun olan Aygün, daha sonra memleketine döndü.

Hayatını Ali Kemal Aygün ile birleştiren genç kadın, ailesine katkı sağlamak için hayvancılık yapmaya karar verdi. Maddi gücü olmayan Duygu Aygün, çiftliği kurucak, hayvan alacak "can suyunu" ise bakanlığın projesiyle buldu.

Tarım ve Orman Bakanlığınca kırsal kalkınmaya katkı vermek, köyden kente göçü önlemek ve eğitimli girişimcileri desteklemek için hayata geçirilen hibe destek projesine başvuran Aygün'e 100 bin liralık destek verildi.

Destekle evinin bahçesindeki küçük çiftliğine 13 hayvan alan Aygün, gebe olan hayvanlarının doğumunu dört gözle bekliyor.

- "Hedefim çiftliğimi büyütmek"

Aygün, AA muhabirine, üniversiteden mezun olduktan sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde yine aynı bölümde yüksek lisans yaptığını söyledi.

Aygün, sürekli hayvancılık yapmayı istediğini ancak yeterli sermayesi olmadığı için başlangıç yapamadığını aktardı.

Bakanlığın desteğinin, girişimi için can suyu olduğuna vurgu yapan Aygün, "Bu çiftliği büyütmek istiyorum. Burayı daha büyük bir yere taşımak, hayvan sayımı artırmak istiyorum. Süt sığırcılığının yanında besi sığırcılığı da yapmak niyetindeyim. Hedefim bunun sürdürülebilir olmasını sağlamak." dedi.

Aygün, gençlerin üretime daha fazla katkı vermesi ve girişimcilerin biraz cesur davranması gerektiğini vurguladı.

- "Benim kızlarım bunlar"

Hayvanların çiftliğe uyum sağlamasının çok uzun sürmediğini belirten Aygün, "İlk geldiklerinde biraz ürkeklerdi. Şu anda hepsi bize alıştı. Kendilerini sevdiriyorlar. Kaynaştık diyebilirim. Ben onlara 'kızlarım, anneniz geldi' diyorum." diye konuştu.

Herkesin sevdiği işi yapması gerektiğine işaret eden Aygün, hayvanları seven herkesin bu işi yapabileceğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler