Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Adana Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esra Özden, TOBB’dan Adana’ya üniversite kampüsü kurulmasına yönelik talepte bulunduklarını söyledi.
TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu, ilk toplantısını Adana Sanayi Odası’nda (ADASO) gerçekleştirdi. Kadın girişimcilerin katıldığı toplantıda konuşan Özden, Türkiye’nin kadın girişimciler kurullarıyla yeni bir döneme girdiğini ifade ederek, “Artık 200’ün üzerinde iş kadınının üyesi olduğu bir kurula sahibiz. Deneyimlerinizi paylaşmak, ortak projeler geliştirmek, birbirimizle ve Türkiye’nin 81 kentindeki kadın girişimci kurulu üyeleriyle ticaret yapmak, yeni kadın girişimcilerin aramızda yer almasını sağlamak gibi hedeflerimize daha kolay ulaşabilmemizi sağlayacak bir yapı var” dedi.
TOBB’un Türkiye’nin dört bir yanında eğitim yatırımları gerçekleştirdiğini söyleyen Özden, icra kurulu olarak TOBB’dan Adana için ‘üniversite kampüsü’ kurulması talebinde bulunduklarını bildirdi. Özden, “Ayrıca TOBB ETÜ’nün Adana’da Uluslararası Girişimcilik Fakültesi’nin hayata geçirilmesini istedik. Eminim ki çok kısa bir sürede bu yatırımın imza törenini hep birlikte alkışlarla kutlayacağız” diye konuştu.
Özden, Adana’nın 2012 yılında 219 yabancı şirketle, Türkiye’nin en fazla yabancı şirket barındıran ilk 10 kenti arasında yer aldığını hatırlattı. Bu rakamın gelecek 5 yılda yüzde 300 artmasının beklendiğini belirten Özden, “Bu bölgede gelecek yıldan itibaren her sektörde olağanüstü bir gelişmenin yaşanacağını hep birlikte göreceğiz. Mevcut işletmelerimizin ciro ve karlılığını arttıracak bu yeni döneme iş kadınları olarak bizler hazırlıklı olmak zorundayız” dedi.
Esra Özden’in konuşmasının ardından, Koç Eğitmen Çağlar Çabuk, katılımcılara, ‘Girişimci Liderlerin Yönetim Dinamikleri’ konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz