YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kardeşlik Köprüsü Coşkusu Salona Sığmadı

Kardeşlik Köprüsü Projesi ile Güneydoğu'da ve dünyanın birçok yerinde yardıma muhtaç insanlara el uzatan hayırsever...

Kardeşlik Köprüsü Coşkusu Salona Sığmadı

Kardeşlik Köprüsü Projesi ile Güneydoğu'da ve dünyanın birçok yerinde yardıma muhtaç insanlara el uzatan hayırsever iş adamları Aksaray'da bir araya geldi. Kurban Bayramı'nda güneydoğu, doğu ve dünyanın birçok yerinde ev ev dolaşarak yardıma muhtaç insanları yalnız bırakmayan iş adamlarının buluşmasında hüzünlü anlar yaşandı. Birlik ve beraberlik için yardımlaşmanın önemine dikkat çekilen programda, bölge illerden ve dünyanın birçok ülkelerinden gelenlerin sözleri herkesi duygulandırdı. Programa ilgi çok olunca birçok davetli yer bulamadı ve saatlerce ayakta programı izledi.

Programa Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milletvekili İlknur İnceöz, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, MHP İl Başkanı Rıfkı Karabatak, birçok kurum müdürü ve çok sayıda davetli katıldı. Kurban Bayramı vesilesiyle Aksaray'dan kardeşlik köprüleri kuran hayırseverler, Aksaray Genç Girişimci Derneği (AGİAD), Aksaray Özel Sema Koleji, Türkiye Eğitim Vakfı, Kimse Yok Mu gibi kurum ve kuruluşların katkıları ile Aksaray'da buluştu.

Van, Erçiş, Kırgızistan, Somali, Türkmenistan, Gürcistan ve Kongo’dan gelen davetlilerin yer aldığı program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Gidilen yerlerde çekilen fotoğraf ve vidolarla hazırlanan sunum seyredilirken duygusal anlar yaşandı. Bayramda, Aksaray'dan kalkıp da Vanlı, Erçişli, Kırgızistanlı, Etiyopyalı ihtiyaç sahiplerine kurban götürülmesi sırasında yaşananlar dile getirildi.

Programda konuşan Kimse Yok Mu Derneği Başkan Yardımcısı Metin Çetiner, "Biz de bu kurbanda Aksaray’dan Sayın Milletvekilimiz İlknur İnceöz Hanımefendi’yle Etiyopya’ya gittik. Etiyopya’da 120 gönüllü kardeşimizle yaklaşık 8 bin aileye yardım eli uzattık. Reha Yeprem bir programında şöyle demişti 'Bizim fakirlerimizin attıkları atıklarıyla Afrika’daki açlar doyar'. İnsan oraları görünce bunun doğru olduğu görüyor." dedi.

AK Parti Aksaray İl Başkanı Fatih Yıldırıcı da şunları söyledi: "Tabii bu güzel hizmetleri görüp de duygulanmamak mümkün değil. Allah’ın rızasının olduğu her yerde sizler gibi biz de varız. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi Allah’ın rızasını kazanmak isteyenlerin biz hep yanındayız. Ben hakikaten şu gördüğüm hizmetlerden duygulandım. Sizleri tebrik ediyorum. Bu davada Allah sizleri muvaffak etsin diyorum."

Programda Türkiye eğitim gören Türkmen öğrenciler sahneye çıkarak ülkelerine yaptıkları yardımlardan dolayı fedakâr Türk insanına teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Rıfkı Karabatak konuşmasında, "Yapılanları görünce duygulanmamak elde değil. Özellikle adı sanı bilinmeyen ülkelere Türk adını, Türk dilini, Türk bayrağını tanıttıkları için bu gönül elçilerine hepinizin huzurunda saygılarımı hürmetlerimi arz ediyorum. O Çok değerli Müslüman ülkelere bu hizmetleri götürürken Türkmen kardeşlerimizi özellikle burada görmek, onlara hediye veren olmak, bir tesadüf de olsa Milliyetçi Parti il başkanı olarak beni ayrıca gururlandırdı" ifadelerini kullandı.

Programa Gürcistan’dan katılan eğitimci Elguca Davıddadze; "İzlediğiniz şeyler, yaptığınız şeyler aslında hepsi size aittir. Diktiğiniz fidanların meyveleriydi. Nice meyveler var ki dünya ve sizler o meyveleri göreceksiniz. Bütün dünya bu meyvelerden yerken çok güzel lezzet alacak ve gerçekten yenilecek meyveler buymuş diyecekler. Bundan dolayı Anadolu insanına bu işin içinde olan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ise "İki saate yakın bir zaman diliminde gerçekten o güzel hizmetlerle ilgili özet de olsa güzel şeyler anlatıldı. Emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Tabii hizmetleri yapılan güzel çalışmaları Türkiye’yle sınırlandırmanın ne kadar sığ bir düşünce olduğunu burada da görmüş oluyoruz." dedi.

AK Parti Milletvekili İlknur İnceöz, "Salona ilk girdiğim andan itibaren çok heyecanlandım. Salon bu kadar kalabalık ve ayakta bu saate kadar beklemiş çok değerli konuklarımız var. Bu zamana kadar katıldığım birçok toplantıdan farklı olarak burada manevi bir hava var. Ben ilk kez beş yıl önce ailemden uzakta Sudan’da bir Kurban Bayramı geçirdim. Orada bizim yardımımıza muhtaç insanlarla hemhal olduk, gün bu gündür Kurban Bayramlarını hep uzaklarda geçiriyorum, bu bende alışkanlık yaptı. Bu bayramı da Etiyopya’da Hazreti Necaşi'nin diyarında geçirdik. Biz artık hem siyasi olarak hem insanlar olarak birey olarak şu bilinci küresel kardeşliği başlattığımız bir noktadayız. Bu küresel kardeşliğin sürdürülebilmesi için bir tane yardım edilecek kimse kalmayana kadar, kimse yok mu demeyene kadar, hep beraber el ele yürümek dileğiyle." ifadelerini kullandı.

Programda son olarak konuşma yapan Aksaray Valisi Selami Altınok ise şunları söyledi: "Bu akşam benim için güzel bir akşam. Burada daha önce çalıştığım ve muhabbet ettiğim arkadaşlarım var. Beni on beş yıl öncesine götürdüler. On beş yıl önceki dostlara götürdüler. Depremden üç gün sonra ben de Erciş’e gittim. Bu acıyı, bunun benzeri acıyı Rabb'im memleketimize bir daha yaşatmasın. Çok kötü bir durumdu. Ben Erzurum’da görev yaptığım dönemde Çin’in Harbin kentine gittim. 20 kişilik bir heyetle gittik. Orada üniversite olimpiyatları yapılıyordu. Bir sonraki olimpiyatları biz yapacaktık. Orada olimpiyat bayrağını alıp Türkiye’ye gelmek için. Cuma namazı kılmak için rehberimize camii sorduk. Bize bir cami buldu. Gittiğimiz cami Çin kökenli Müslümanların olduğu bir cami idi. Bizim Türk olduğumuzu anlayınca gelip coşkuyla kucakladılar. Bizi namazdan sonra misafir etmek için nasıl bir mücadele verdiklerini gördüm. O bana şunu hatırlattı. On altı saat uçak yolculuğundan sonra bir yerlerde birleri ve Türkler, Müslümanlar varsa, onların umudu da bu Müslüman Türk milletidir. Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bunun gururunu yaşadım. Bu bizim milletimizin büyüklüğü, bizim değerlerimizin büyüklüğü. Dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyacı olan herkese koşuyoruz. Bu Selçuklu'da da böyleydi, Osmanlı'da da böyleydi, Cumhuriyet’te de böyle. Bu bizim büyüklüğümüzün en büyük göstergesidir."

Yapılan konuşmaların ardından Kırgız Almaz Musuraliev Aksaray Valisi Selami Altınok ile Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta’ya Kırgızistan’dan özel olarak getirdiği Çapani adlı Kırgız kıyafetini hediye etti. Kırgız, Almaz Musuraliev Vali Altınok ve Başkan Nevzat Palta’yı Kırgızistan’a davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler