Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, "Süneyle biyolojik mücadele kapsamında bu yıl doğaya 950 bin parazitoit bırakıldı" dedi.
Çebi, parazitoit üretim laboratuvarında gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 milyon 300 dekar ekili hububat alanına sahip Kırklareli'de, süneyle mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi.
Laboratuvarlarında 11 teknik personelin parazitoit üretimi yaptığını ifade eden Çebi, bu yıl 1 milyon 250 bin parazitoit üretmeyi hedeflediklerini söyledi.
Çebi, üretilen parazitoitlerin bir kısmını Çanakkale, Edirne ve Tekirdağ'a göndereceklerini aktararak, şöyle devam etti:
"Süneyle biyolojik mücadele kapsamında bu yıl doğaya 950 bin parazitoit bırakıldı. Süne zararlıları havaların ısınmasıyla birlikte sürüler halinde ovalara, hububatların ekili alanlara doğru akın ediyor. Bu akından sonra hububat alanlarına saldırıyor ve burada besleniyorlar. Ergin sünelerin zirai mücadelede pek bir zararı yoktur. Ancak neticede hububatın kardeşlenme döneminde hububat saplarındaki öz suyunu emerek zarar meydana getirirler. Sünenin esas zararı ise başaklardaki taneler süt olumuna gelmeye başladığı dönemde ortaya çıkar."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz