YURTHABER

Osmaniye
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Klimalardaki bakteriler zatürreye yol açabilir

Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, klimaların uygunsuz şekilde kullanılmasının üst ve alt solunum...

Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, klimaların uygunsuz şekilde kullanılmasının üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, kas ağrıları, kas tutulması, yüz felci ve klimalardaki bakterilerin yol açtığı zatürreye yol açabileceğini söyledi. İnsan sağlığı için klimalarda sıcaklığın 20-25 derece, nemin de yüzde 45-60 olması gerektiğini kaydeden Cingöz, bu değerleri sağlayabilmek için klimanın ayarının yazın 20-21 derece olması gerektiğine dikkat çekti.
Mehmet Cingöz, özellikle çocuklar, yaşlılar, üst ve alt solunum yolu ile ilgili kronik sinüzit ve bronşiti olanların klima kullanımında tehlike altıda olduğunu vurguladı. Klimaların direkt olarak kişinin üzerine soğuk hava üflemesi, yüzdeki sinir kılıfı üzerine etki ederek, ödem ve yüz felci oluşturabileceğine işaret eden Cingöz, “Klimaların üflediği soğuk hava ve ortama yaydığı tozlar, özellikle alerjik bünyeli kişilerin şikâyetlerini ve krizlerini tetikleyerek, astım krizlerinin ortaya çıkmasına ve şiddetli kuru öksürüklerin oluşmasına yol açabilir. Bu nedenle alerjik bünyesi olan kişilerin, ani ısı değişikliklerinden kaçınmaları gerekir. Klimalar yolu ile bulaşan hastalıkların en önemlisi, Legionella pnömonisi olarak adlandırılan zatürredir.” dedi.
Klimaların zararlı etkilerini en aza indirmek için bakımı ve temizliğinin her yıl düzenli olarak yapılmasının çok önemli olduğunu kaydeden Sağlık İl Müdürü Cingöz, “Klimalarda bakteri filtresi kullanılmalı. 25 derecelik sıcaklık en uygun ısı derecesidir. Ortamın aşırı soğutulmamasına dikkat edilmeli. Klimaların üflediği havaya direkt maruz kalmamaya özen gösterilmelidir. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan kimselerde klima kullanımına son derece dikkat edilmeli, ortam çok soğutulmamalı ve sık havalandırılmalı, klimaların filtrelerinin de sık sık temizlenmesi gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler