YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lise Öğrencisinden Kore Gazisine Tekerlekli Sandalye

OSMANİYE (AA) - Lise öğrencisi yaz tatilinde çalışarak kazandığı parayla engelli Kore gazisine tekerlekli sandalye aldı.

Lise öğrencisi yaz tatilinde çalışarak kazandığı parayla engelli Kore gazisine tekerlekli sandalye aldı. Osmaniye'de lise 2. sınıfa geçen Muhammet Alperen Bildik'in (16) kazandığı parayla aldığı tekerlekli sandalye Kore Gazisi 86 yaşındaki Kasım Çök’e teslim edildi. Osmaniye Engelliler Platformu tarafından Çök'ün oturduğu Gebeli Mahallesi'ndeki tarihi çınar altında mahalle sakinlerinin de katıldığı program düzenlendi. Tekerlekli sandalyeye kavuşan Çök, Bildik'in örnek davranışından etkilenerek göz yaşlarına hakim olamadı. Osmaniye Engelliler Platformu ve Bildik'e teşekkür eden Çök, sandalyeyi aldıktan sonra Kore Savaşı'dan bazı hatıralarını anlattı. Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk yaptığı konuşmada, Bildik'in duyarlılığının ve davranışının taktir edilmesi gerektiğini, toplumun engellilere daha çok sahip çıkması gerektiğini söyledi. Bildik'in daha önce de "mavi kapak" etkinliğinde aktif rol üstlendiğini anlatan Aktürk, "Muhammet kardeşimize ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olan Kore gazimizle bizi buluşturan Muharip Gaziler Derneği'nin yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi. İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bildik, yaz tatilinde sanayi sitesinde oto yedek parça dükkanında çalışarak biriktirdiği parayla tekerlekli sandalye aldığını ifade etti. Bundan sonra engelliler için daha duyarlı olacağını belirten Bildik, "Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Bey'den yardım istedim. Biriktirdiğim parayla aldığım tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi amcamıza teslim ettik. Çok mutluyum, bu davranışımın herkese örnek olmasını istiyorum” dedi. Daha sonra, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı, Aktürk ve Bildik'e teşekkür belgesi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler