NBA kulüp sahipleri ve oyuncuları, lokavtın üzerinden 1 ay geçmesinin ardından pazartesi günü yeniden bir araya gelerek, ortak pazarlık anlaşması hakkında tekrar konuşacaklar.
[
MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)
İki tarafın temsilcilerinin de 1 temmuz tarihinden beri birbirleri ile birkaç kez konuşmasına karşın, bu buluşma komisyoner David Stern, birliğin yönetici müdürü Bill Hunter ve Lakers'tan oyuncular birliğinin başkanı Derek Fisher ile kulüp sahiplerini içeren ilk toplantı olacak.
İki tarafta çok sayıda ekonomik sorunlar nedeni ile anlaşamamışlar ve kulüp sahipleride eksi ortak pazarlık anlaşmasının sona ermesinin ardından lokavta karar vermişlerdi.
1998 yılındaki lokavt sürecinde de lokavttan sonraki ilk buluşma ağustos ayının başlarına denk gelmişti ve NBA'de bazı karşılaşmalar lokavt nedeni ile oynanamamıştı.