MAGAZİN

Kapat

Almanya, Brezilya'yı hezimete uğrattı: 7-1

2014 Dünya Kupası 'nın ilk yarı final maçında Brezilya'yı hezimete uğratan Almanya, rakibini 7-1 yenerek finale yükselen ilk ekip oldu.

Almanya, Dünya Kupası Yarı Finali'nde, Brezilya'yı hem de kendi evinde hezimete uğrattı... Panzerler, Sambacıları 7-1 gibi tarihi bir skorla mağlup etti ve adını finale yazdırdı... Brezilya ise Dünya Kupası tarihindeki en ağır yenilgisiyle yüzleşti.

Brezilya, Kolombiya maçında Zuniga'nın müdahalesiyle omurgasından sakatlanan Neymar'ın motivasyonuyla sahaya çıktı. Milli marş sırasında David Luiz ve Julio Cesar, Neymar formasını havaya kaldırırken, tribünlerde de Neymar maskeleri vardı.

Ev sahibi takım Brezilya ve tribünlerdeki binlerce taraftar, üst düzey bir motivasyonla maça başladı. Başlama düdüğünden itibaren stadyumdaki muhteşem coşku, sahaya da yansıdı. Ama ufak bir farkla...

Sahada Samba'yı Brezilya değil, Almanlar yaptı... Perde 11. dakikada açıldı. Toni Kroos'un köşe vuruşunda kafayı vuran Thomas Müller, takımını 1-0 öne geçirdi. Ancak Alman rüzgarı yeni başlıyordu...

Dakikalar 23'ü gösterdiğinde Miroslav Klose'nin golü geldi. Schweinsteiger'in ara pasına hareketlenen Toni Kroos, çok şık bir topuk pasıyla Klose'nin önüne bıraktı. Miroslav Klose ise ilk vuruşunda kaleci Julio Cesar'ı geçemedi ancak ikinci vuruşunda ağları havalandırarak, Almanlar'ı 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Ancak Panzerler durmaya niyetli değildi... 24. dakikada sağ kanattan gelen Almanya'da Lahm ortaladı. Müller dokunamadı ve arka direkte Kroos topla buluştu. Kroos da gelişine sert vurdu ve Almanya'ya 3-0'ı getirdi.

Bu golden 2 dakika sonra yine sahnede Kroos vardı. Bu kez Sami Khedira, kale sahası içinde kaleye vurmak yerine Toni Kroos'un önüne bıraktı. Kendisinin ikinci golünü Brezilya ağlarına gönderen Kroos, skoru da 4-0'a taşıdı.

Günün başarılı ismi Khedira da Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya'yı boş geçmedi. Mesut Özil'in pasında bekletmeden vuran Sami Khedira, Julio Cesar'ı avladı ve Almanya bu golle Brezilya karşısında 5-0'ı yakaladı.

İlk yarıda bu golün ardından Almanya rüzgarı hafifledi ancak arkasında yıkılmış bir Brezilya bıraktı. Sambacılar, kendi evinde düzenlenen ve en büyük favorisi olduğu Dünya Kupası'nda, yarı final maçının ilk yarısını 5-0 mağlup kapattı.

İkinci yarıya Brezilya, en azından taraftarının öfkesini biraz olsun azaltabilmek adına hızlı başladı. Ancak burada da Paulinho ve Oscar'ın yakaladığı pozisyonlarda, Alman kaleci Neuer başarılıydı.

Ve bu kısa süreli Brezilya üstünlüğünden sonra, Almanların rüzgarı yeniden esmeye başladı. 69'da Lahm'ın pasına kale sahasında dokunan Schürrle, önce skoru 6-0 yaptı, daha sonra da Müller'in pasına sol çaprazdan çok güzel bir vuruşla durumu 7-0'a getirdi.

Kalan dakikalar, Almanya'nın 'oley' sesleri altında paslaşması ve Brezilya'nın kendi taraftarı tarafından yoğun protesto edilmesi şeklinde geçerken, skoru ise Oscar'ın golü belirledi. Almanya, sahadan 7-1'lik tarihi bir galibiyetle ayrılarak adını finale yazdırdı.

Brezilya ise kendi evinde düzenlenen Dünya Kupası'nda, tarihinin en ağır yenilgisini aldı.

Brezilya: 1 - Almanya: 7

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat