MAGAZİN

Kapat

'Birecik TÜSAK'ın taşeronu'

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçıları, Nejat Birecik'in genel müdür olmasını protesto etti.

Sanat kurumlarını yok etmeyi amaçlayan Türkiye Sanat Kurulu (TÜSAK) Yasa Tasarısı Taslağı'nın savunucusu Nejat Birecik'in Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü olarak atanması, kurum sanatçıları tarafından protesto edildi. Büyük Tiyatro önünde toplanan 120'yi aşkın Ankara DT oyuncusu adına yapılan açıklamada, "Birecik'in, DT çalışanlarını provoke etmek üzere görevlendirildiği" belirtilerek "DT'nin atanmış bir genel müdürü yoktur, TÜSAK heveskârı ve taşeronu vardır" denildi.

Ankara DT oyuncuları, dün sabah, Kültür Sanat Sen, TOBAV, DETİS, TOMEB, İŞTİSAN, Opera Solistleri Derneği ve Tiyatro Platformu öncülüğünde bir araya gelerek, Birecik'i protesto eylemi gerçekleştirdi. Katılımcı sivil toplum örgütleri ile DT oyuncuları adına yapılan basın açıklamasını, oyuncu Ferahnur Barut okudu. "Şu anda DT'nin atanmış bir genel müdürü yoktur. Son yasal genel müdür ağustos ayında üçlü kararnameyle görevinden alınmıştır" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu girişimin tek amacı, DT çalışanlarını provoke etmektir. Onları, tepki verecekleri bir kişi ile karşı karşıya getirip, bu haksız eyleme karşı yapılacak her eylemi ve her söylemi DT çalışanları alehine kullanmaktır. Kamuoyuna, 'İşte bakın, saygın sanatçı dedikleriniz nasıl davranıyor' diyebilmektir. Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Tabii ki bu susacağımız ya da eylemsizlik içine gireceğimiz anlamına gelmiyor. Genel müdür yerine imza atan kişi bilindiği gibi TÜSAK tuzağının heveskâr taşeronudur. Bu kişi bu tuzağı gündeme getiren bakanlık yetkililerini koruma görevi üstlenmiştir."

Açıklamada ayrıca, "Sorumuz Kültür ve Turizm Bakanlığı'na: DT içinde kurumu tanıyan, kurumun işleyişini ve geleneklerini bilen onca liyakat sahibi varken neden bu kişiyi atamaya çalışıyorsunuz? Son sözümüz de heveskâr taşerona: Hak etmediğiniz o makamı derhal terk edin" denildi.

**'Sesimize sesinizi katın'**

Eylemde, Kültür Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya da son dönemde, Altın Portakal Film Festivali'nde, DT'de yaşanan sansür girişimleri ile Fazıl Say'ın eserlerinin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası repertuvarından çıkarılmasını eleştirerek şunları söyledi: "Sesleniyoruz: Sesimize sesinizi katın. Sanatın zincirlenmesine kayıtsız kalmayın. TÜSAK'ı inceleyin. Sanatın tüm dallarını egemen gücün ideolojisinin emrine vermek üzere tasarlanmış bir tuzak olduğunu göreceksiniz. Kültür ve Turizm Bakanı'na sesleniyoruz: Sanatın çığlığını duyun. Bu çığlık ülkemizin gerçekten demokratikleşmesine sanatın katkı verme isteğinin sesidir."

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat