MAGAZİN

Kapat

El Kaide, Süreyya'yı kaçıracak!

Müthiş iddia. El Kaide'nin Türk üyesi Tarık Özbek, 1 milyon dolar fidye için Aziz Yıldırım'ın kuzeni, seksi sosyetik Süreyya Yalçın'ı kaçırma planı yapmış.

El Kaide üyesi Tarık Özbek'in örgüte destek vermek için iki yıl önce hayatını kaybeden işadamı Faruk Yalçın'ın kızı Süreyya Yalçın'ı kaçırıp karşılığında 1 milyon dolar fidye istemeyi planladığı iddia ediliyor.

İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, 2009'da Pakistan'a yasadışı yollardan giriş yapmaya çalışırken yakalanan ve Türkiye'ye iade edilen Tarık Özbek'in (34) Pakistan-Afganistan sınırındaki El Kaide kampına gitmek için para bulmaya çalıştığını belirledi. Polis, Özbek'in bu amaçla tanınmış ve çevresinde Mason olarak bilinen bir işadamının kızını kaçırarak fidye istemeyi planladığını tespit etti.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından Özbek'in kaçırmayı planladığı kişinin iki yıl önce hayatını kaybeden NATO müteahhidi ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın dayısı ünlü işadamı Faruk Yalçın'ın kızı Süreyya Yalçın olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine polis Süreyya Yalçın'ı koruma altına aldı.

Özbek'in Bağcılar'daki bir oto yıkamada çalıştığını tespit eden polis operasyon düzenledi. Özbek operasyonda kıskıvrak ele geçirilirken, Bağcılar'da kaldığı evde yapılan aramada bir bilgisayara el konuldu. Bilgisayarda Özbek'in kaçırmayı planladığı Süreyya Yalçın'a ait 4 ayrı fotoğraf, genç kadının ev adresi ve evinin yerini gösteren kroki ile kaçırma eylemi için hazırlanmış istihbarat notlarının bulunduğu öne sürüldü.

ÖRGÜTE DESTEK

Fatih nüfusuna kayıtlı Özbek'in Süreyya Yalçın'ı kaçırıp 1 milyon dolar fidye istemeyi planladığı da iddia edildi. Bu parayla El Kaide'nin Pakistan-Afganistan sınırındaki kampına gitmeyi ve örgüte destek vermeyi planladığı öne sürülen Özbek tutuklandı.

Özbek'in 2004'te Sultançiftliği'ndeki Mescidi Selam Dergâhı'na, 2009'da Pakistan'a gittiği, burada 6 ay kaldıktan sonra İran sınırında yakalandığı ve 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı da belirlendi.

BABASI 3MİLYAR DOLAR SERVET BIRAKTI

2008 yılında lenf kanseri tedavisi gördüğü İsviçre'de hayatını kaybeden Faruk Yalçın 2006 yılında Forbes Dergisi'nin "dünyanın en zenginleri" listesinde 746. sırada yer aldı. Türkiye'nin en zengin 19. işadamı olan Yalçın geriye 3 milyar dolarlık bir servet bıraktı. Faruk Yalçın, "Nato müteahhidi" olarak biliniyordu. Yalçın, 1963 yılında kurduğu inşaat şirketi Makyal'ı, 45 yıl içinde dev bir grup haline getirdi. Darıca'daki Boğaziçi Hayvanat Bahçesi'ni de Yalçın kurmuştu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat