0% Faizli Fırsat!
Faiz Oranı
%0
Vade
3 Ay
Toplam Tutar
100.000 TL
Tuba Ulu, bir gösterisinde Kanuni Sultan Süleyman hakkında yaptığı şaka yüzünden gözaltına alınmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma sonrasında komedyen hakkında iddianame de hazırlandı.
Komedyen Tuba Ulu, Kanuni Sultan Süleyman hakkında kullandığı müstehcen sözler nedeniyle gözaltına alınmıştı. Savcılık tarafından konuyla ilgili jet hızında bir iddianame düzenlendi. Savcılık, Tuba Ulu hakkında 3 yıl hapis istemiyle dava açtı.
Sabah'ta yer alan habere göre; iddianamede şovunda 'Kanuni Sultan Süleyman bile f... buddy'siyle evlendi' sözlerinin hakaret suçunu oluşturduğu dava açmak için yeterli delilin bulunduğu kaydedildi.
Ulu hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
Komedyen serbest kaldıktan sonra açıklama yaparak özür dilemişti:

Komedyen, Instagram hesabından bir açıklamayla özür diledi:
“Ben bu memleketin mizahına hep güvendim. Mizahı yapanın da onu alıp kabul edenin de zekasına güvendim aslında. Bu yüzden fazla şımarmış, maksadını aşan bir şaka yapmış olabilirim. Hiciv için bazı sınırları esnetmek, abartmak gerekebiliyor ve ayar birileri için kaçabiliyor.
Kimisine gayet normal gelen bir şaka bir diğerinin değerlerine fazlaca dokunabiliyor. Ben sadece güldürmek için dokunmak isterim herkese. Kimseyi üzmek, kızdırmak, rahatsız etmek gibi bir niyetim yoktu. Mizah kusurlu şeylerin telafisi için de var aslında. Bunu da bir kusur olarak kabul edin. Hayatım boyunca herkesin farklılıklarına, inançlarına, kutsallarına ve değerlerimize saygılı olmaya özen göstermiş bir insan olarak bu son yaşanan durum için çok üzgünüm. İstemeden de olsa kırdığım, incittiğim ve üzdüğüm herkesten tüm kalbimle özür diliyorum.”
Okuyucu Yorumları 0 yorum