MAGAZİN

Kapat

Tek umutları Türkiye

Yunanistan'da sektör 'batınca' bir çok manken, Türkiye'deki podyumlara transfer oldu.

Yunan manken Dandi, durumu şöyle özetledi: "Türkler hem çok dostane hem de katalog çekimi için 800-1200 dolar ödüyor. Yunanistan'da bu miktar imkânsız."

[

YUNAN GÜZELİ MARA DARMOUSLİ (FOTO - GALERİ)](http://birbak.mynet.com/galeri/tek-umutlari-turkiye/8745/224731)
Yunanistan'daki ekonomik kriz nedeniyle, üniversite öğretim üyeleri ve işadamlarından sonra mankenler de Türkiye'yi tercih ediyor. Birkaç yıl öncesine kadar Neshan Mülazım ve Tuğçe Kazaz gibi Türk mankenler Atina'da podyuma çıkardı. Artık Yunan mankenler Türkiye ve hatta KKTC podyumlarında boy gösteriyorlar. İstanbul'u kapı komşusu yapan 20 yaşındaki manken Denia Agalianu, "Türkiye'de iş bulma şansım daha yüksek. Yunanistan'da kriz nedeniyle defilelerini azalttı. Oynayabileceğimiz reklam filmleri de çok sınırlı. Türkiye benim için iyi bir çözüm" dedi.
**'Türk erkeği cezbedici'**

Türkiye'ye yerleşmesi teklifi aldığını ancak reddettiğini söyleyen Agalianu "Sürekli İstanbul'a gidiyorum. Türkçe de öğreniyorum. Manken ajansları Yunan kızları, Rus veya Breazilyalı kızlara tercih ediyorlar" diye konuştu. Agalianu, Yunan Star televizyonuna açıklamasında, Türk erkekleri için de, "Yunan erkeklerden daha yakışıklı değiller. Buna karşı Türk erkekleri kadını daha fazla cezbediyor" dedi.

Bir başka Yunan manken olan 23 yaşındaki Ioanna Dendi de iki yıldır İstanbul'da podyumlara çıkıyor. "Moda artık Yunanistan için lüks" diyen Dendi, Yunanistan'da bir iş yaptıklarında ödeme için üç ay beklediklerini, Türkiye'de ise podyumdan indiğinde parasını aldığını söyledi. Dendi, "Katalog çekimi için Türkler 800-1200 dolar ödüyor. Yunanistan'da bu miktar imkânsız. Türkler de çok dostane davranıyor" dedi.

Türkiye geniş pazar

Katia Dede de, ekim sonunda ikinci kez İstanbul'a gidecek mankenlerden. 23 yaşındaki Yunan manken, "Türkiye garanti bir pazar. Türk tasarımcılar, moda sektöründe büyük ilerleme kaydetti" diye konuştu. Andreani Tsafu da Türkiye'de çalışmaktan çok memnun Yunan mankenlerden. Etnos gazetesine konuşan Platinum Ajansı sorumlusu Didem Gümüş ise Yunan mankenlerin dinamik şekilde Türk piyasasına girdiklerini, katalog çekimleri ve dergilere poz vermekle yetinmeyip, artık reklam filmlerinde de göründüklerini söyledi.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

SGK artık ödemeyecek: Yargıtay’dan tartışma yaratacak karar! "Erkeğinizin aldattığını gösteren büyük işareti" 2 katlı 5 odalı! 950 bin TL'lik ev kullanıcıları ikiye böldü 1987 yılından beri derin dondurucusunda saklıyormuş! Kapağını açınca şaşırdı Sokak ortasında 30 kişilik bisikletli çete tekme tokat saldırdı Denizden çıktı! Yakaladığı şeye kendisi de inanamadı Garsona notunu fişle iletti! "Kocama canım deme" Kurtulduk! Şansı %0'a düştü Tesadüfen gördü! Eşini dolabın önünde böyle yakaladı Gelinin annesinin kıyafet seçimi olay oldu Fiyatı duyunca şoke oldular! Para ödemeden kuaförden kaçtılar 3 aylık bebek hastanelik oldu! Güvenlik kamerası gerçeği ortaya çıkarttı Dans ederken işler kontrolden çıktı! Alkolü fazla kaçırdı Yüzüğünü düşürdü! Arabasını parçaladı, didik didik aradı Beyaz lekeler endişe yarattı! "Uzak durun" Burnunu çıkartıp kavanozda saklıyor! Değişimi şaşırttı Sosyal medya bu teoriyi konuşuyor! "Asla ölmüyoruz" dedi Kiralardan bıktı! Burada yaşıyor Bir günde 10001 barfiks çekip dünya rekorunu kırdı Bebeğine 'çirkin' denildi! Cevabıyla olay oldu Mutfakta sağlık var! Her gün tüketilebilecek antiinflamatuar gıdalar "Dünyanın en iyi çileği" diyerek paylaştı! 1 tanesine 692 TL ödedi Gözlerinin önünde ölen yolcuyla tüm yolu yan yana gittiler DERBİ BERABERE BİTTİ AMA GİZLİ KAZANAN GALATASARAY OLDU 'Kıyamet tarihi' denildi! Herkesi endişelendirdi: "Durma noktasına gelecek" 10 yıl boyunca hiçbir şey yemedi! "Nasıl bir şey olduğunu anlatmak zor" Restoran sahibi de şaşkın! Hırsız tuvaletin lavabosunu çaldı Evlendi ama eşi gerçek bile değil! "İlişkimiz bir bilim kurgu filmi gibi" Ketçaptan korkuyor! "Yakınımda bile bulunduramıyorum" Boy aynası beklerken gelen kargo şoke etti
Kapat