YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa’da küçükbaş hayvancılığın merkezi Salihli

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Dr.

Manisa’da küçükbaş hayvancılığın merkezi Salihli

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, Manisa’daki küçükbaş hayvan sayısının 943 bin 550 baş olduğunu açıkladı. Akyol Manisa’da, Salihli ilçesinin 130 bin 500 baş ile en fazla küçükbaş hayvana sahip ilçe olduğunu belirtirken 11 bin 150 baş ile Ahmetli ilçesinin ise küçükbaş hayvan sayısı en düşük olan ilçe olduğunu söyledi.
2019 yılında Türkiye’deki küçükbaş hayvan sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 48 milyon 481 bin 479 baş oldu. Küçükbaş hayvanların türlerine göre dağılımı incelendiğinde, koyun(merinos ve yerli) sayısı 37 milyon 276 bin 50 baş ile küçükbaş hayvan sayısının yüzde 76,9’unu oluştururken, keçi (kıl ve tiftik) sayısı ise 11 milyon 205 bin 429 baş ile küçükbaş hayvan sayısının yüzde 23,1’ini oluşturdu. Manisa’da ise 2018 yılında 945 bin 140 baş olan küçükbaş hayvan sayısı düşüş göstererek 943 bin 550 başa indi.
TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol yaptığı açıklamada, “2019 yılında Manisa ili 943 bin 550 baş toplam küçükbaş hayvan varlığı ile en yüksek toplam küçükbaş hayvan sayısında Türkiye’de 17., Ege Bölgesinde 2. sırada; 755 bin 719 baş koyun ile en yüksek koyun sayısında Türkiye’de 13., Ege Bölgesinde 2. sırada; 187 bin 831 baş keçi ile en yüksek keçi sayısında Türkiye’de 24., Ege Bölgesinde 4. sırada yer almaktadır.” dedi.

İlçelerde Salihli ilk sırada
Manisa’daki küçükbaş hayvan varlığının ilçelere göre dağılımını da açıklayan Akyol şunları söyledi: “Manisa ilçeleri arasında toplam küçükbaş hayvan sayısı en yüksek olan ilçe 130 bin 500 baş ile Salihli olurken, toplam küçükbaş hayvan sayısı en düşük olan ilçe 11 bin 150 baş ile Ahmetli ilçesidir. Koyun sayısı en yüksek olan ilçe 110 bin 900 baş ile Salihli olurken, koyun sayısı en düşük olan ilçe 10 bin 153 baş ile yine Ahmetli ilçesidir. Manisa ilçeleri arasında en yüksek keçi sayısına sahip ilçe ise 24 bin 600 baş ile Akhisar iken en düşük keçi sayısına sahip ilçe 997 baş ile Ahmetli olarak gerçekleşmiştir. Küçükbaş hayvan varlığı sıralamasında Kula 119 bin 87 başla ikinci, Demirci 87 bin 250 başla 3., Akhisar 80 bin 200 başla 4., Kırkağaç 73 bin 780 başla 5., Yunusemre ilçesi ise 68 bin 100 başla 6. sıradadır. En az küçükbaş hayvan varlığına sahip ilçeler ise 11 bin 150 başla Ahmetli, 14 bin 849 başla Turgutlu ve 21 bin 500 başla Gölmarmara ilçesidir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler