YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin Kadın Platformu'ndan Bakanlık çağrısı

Mersin Kadın Platformu Bileşenleri,kadınların şiddette maruz bırakılmasını uğramasını kınadı.

Mersin Kadın Platformu'ndan Bakanlık çağrısı

Mersin Kadın Platformu Bileşenleri, N.T. adlı kadının, Akdeniz Belediyesi bünyesindeki Kadın Sığınma Evi’nden izinli ayrıldığı sırada eşinin şiddetine uğramasını kınadı. Platform adına açıklama yapan Hediye Göker, “Türkiye’de 6 yılda 4 bin 90 kadın katledildi. Acilen ‘Kadın Bakanlığı’nın kurulmasını talep ediyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele alanının denetim ve sorumluluğu da kadınlara verilmelidir” dedi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Sığınma Evi’nde kalan 25 yaşındaki N.T. adlı kadın, kurumdan izinli ayrıldığı sırada eşinin ağır darp ve şiddetine maruz kalarak hastanelik oldu. Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’nde, Mersin Kadın Platformu bileşenleri adına yapılan ortak açıklamayla saldırı kınandı. Açıklamaya, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, Belediye Meclis Üyeleri Tarfa Arıç ve Fatma Gül Demirtağ, Gurbet Kapancılar, İştar yetkilileri ile kadın kurumlarının temsilcileri katıldı.

6 yılda 4 bin 90 kadın katledildi!

Platform adına açıklama yapan Hediye Göker, sadece basına yansıyan rakamlarla, geçen Şubat ayında 11 kadının öldürüldüğünü, 11 kadına tecavüz edildiğini, 20 kadına ve 2 bebeğe de şiddet uygulandığını belirtti. Koruma kararlarına rağmen 1 kadının öldürüldüğünü, ikisinin de ağır yaralandığını kaydeden Göker, 6 yılda 4 bin 90 kadının, erkekler tarafından katledildiğinin altını çizdi. “Bu bir cins kırımı, bu bir tür katliam değil de nedir?” diye soran Göker, “Hal böyle iken AKP hükümeti, Fatma Şahin eliyle cinayetlere karşı sözde önlem almaya çalışıyor. Ama biliyoruz ki önlem almaya çalışan hükümet eliyle, geçen 8 Mart’ta kadınlar yine katledildi, şiddete uğradı. En temel haklarını istemek için alanlara çıkan kadınlara saldırıldı. 7 Mart’ta Kars Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’nde bir kadın arkadaşımız tacize uğradı. Koruma isteyen birçok kadın, koruma kararlarına rağmen öldürüldü. Daha dün kendi yerelimizde bunun örneğini yaşadık. Akdeniz Belediyesi Kadın Sığınma Evi’nde kalan N.T. adlı kadın arkadaşımız, dün sabah saatlerinde eşi Ramazan T. tarafından ağır şiddete uğradı ve şu an hastanede tedavi görmektedir” diye konuştu.

Resmi koruma yazısı nerede?

Şiddete uğrayan N.T.’nin koruma talebinin bürokratik işlemlere takıldığını, koruma kararına dair bilgilerin sığınma evinin bağlı olduğu karakola ulaştırılamadığını kaydeden Hediye Göker, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi ile Koruma Amirliği arasında gidip gelen resmi yazışmanın nerde takıldığı ve yazının nerde olduğunun bilinmediğini söyledi. Göker, koruma taleplerinde yaşanan bir sıkıntının da ‘şiddet gören kadınların, kendilerine en yakın karakola başvurmaları gerekirken, ısrarla, kadınların ikamet ettikleri yerden sorumlu karakola başvurmalarının dayatılması olduğunu kaydetti.

“Biz kadın kurumları ve kadın aktivistleri olarak, artık şiddeti önleme noktasında acil bir çözüm üretmek zorunda olduklarını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” diyen Göker, şöyle konuştu: “Acilen ‘Kadın Bakanlığı’nın kurulmasını talep ediyor ve kadına şiddetle mücadelede denetim ve sorumluluğun kadın aktivistlere verilmesini istiyoruz. Bundan sonra oluşacak bu tür olayların sorumlusu devlet yetkilileri olacaktır. Yerelde, kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadınlar olarak bütün ihmalleri deşifre edeceğiz. Erkek egemen zihniyet ve onun şiddetine karşı örgütlü mücadelemizi her alanda yükselteceğiz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler