YURTHABER

Kapat

Muş’ta Okullarda Bki Ölçümleri Başladı

Muş’ta okullarda yeterli ve dengeli beslenme eğitimi ve Beden Kitle İndeksi (BKİ) ölçümleri başladı.Muş İl...

Muş’ta Okullarda Bki Ölçümleri Başladı

Muş’ta okullarda yeterli ve dengeli beslenme eğitimi ve Beden Kitle İndeksi (BKİ) ölçümleri başladı.

Muş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü okullarda yeterli ve dengeli beslenme eğitimi ve BKİ ölçümlerinin başladığını duyurdu. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Sağlık Bakanlığı, Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı’nın ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda tüm Türkiye’de ilkokul 3. sınıf ve ortaokul 7. sınıf öğrencilerine verilen eğitimlerin Muş’ta da verilmeye başlandığı vurgulandı.

Açıklamada; “Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Birimi Diyetisyeni Esra Asan ve Alpaslan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Alpaslan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşturulan eğitim ekibi tarafından Muş merkez ve merkeze bağlı okullarda ilkokul 3. sınıf ve ortaokul 7. sınıf öğrencilerine ‘Yeterli ve Dengeli Beslenme, Tip 1 Diyabet Aşırı Tuz Tüketimi, Obezite ve Hijyen” konularında eğitim verilmeye başlanmıştır. Bahsi geçen konularda öğrencilerin eğitilmesi ve özellikle çocuklarda ve gençlerde görülen ve her geçen gün görülme sıklığı giderek artan obezite ve şeker hastalığının önlenmesinin amaçlandığı bu eğitimlerde, ilkokul 3 ve ortaokul 7. sınıf öğrencilerinin boy ve kiloları da ölçülerek BKİ hesaplanacaktır. Ölçümler sonunda çocuklarımızın şişman veya zayıf olup olmama durumları tespit edilmiş olacaktır. Şişmanlık diyabet, böbrek ve kalp damar hastalıklarına sebebiyet vermekte ve artık bu hastalıklar, geleceğimiz olan çocuklarda da görülmeye başlamıştır. Artık çocuklarımız da şişmanlamaktadır” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat