YURTHABER

Osmaniye
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmaniye’de mesleki eğitim çalıştayı düzenlendi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından mesleki eğitim çalıştayı düzenlendi.Rektörlük binasında iki oturum şeklinde gerçekleştirilen...

Osmaniye’de mesleki eğitim çalıştayı düzenlendi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) tarafından mesleki eğitim çalıştayı düzenlendi.
Rektörlük binasında iki oturum şeklinde gerçekleştirilen çalıştayda mesleki eğitimde yaşanan sorunlar ile çözüm önerileri konuşuldu.
Açılışta konuşan Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Orhan Büyükalaca çalıştay neticesinde çıkacak sonucu bir rapor halinde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.
Büyükalaca, “Yerel ölçekte Osmaniye’de mesleki eğitimin durumu nedir, bu anlamda neler yapabiliriz?. Bunun birkaç ayağı var. Bunlardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki Teknik Liseler diğeri ise üniversitelere bağlı Meslek Yüksek Okulları veya yüksek okullar düzeyinde verilen mesleki ve teknik eğitimdir. Bir de bunların üçüncü ayağı olarak da faydalanıcıları yani sanayicilerimiz, tüccarlarımız ve meslek sektöründe iş adamlarımız vardır. Bunlar, biz de yetişen insanları istihdam ederler. Biz bu gün Korkut Ata Üniversitesi olarak bu konuyu bir masaya yatıralım istedik. Genel konuşmaktansa özel yani Osmaniye ölçeğinde neler yapabiliriz? Problemlerimiz nelerdir? Gerek lise düzeyinde, gerek üniversite düzeyinde gerekse sanayicilerimizin bakış açısı olarak ortaya bazı somut öneriler ve bunları eyleme dönüştürmede neler yapabiliriz.? Biz bu çalıştayın daha çok yerel anlamda gerçekleşmesini istiyoruz. Burada konuşulacak olanların raporlanmasını ve toplantı bittiğinde de sonuç bildirgesi olarak hepimizin üzerinde anlaştığı, uygulayabileceğimiz bazı maddeler ortaya çıksın istiyoruz. Bu sebeple de katılımcılarımızın görüşlerini çok önemsiyoruz. Özellikle toplantımızın ikinci bölümünde konunun bu şekilde işlenmesini istiyoruz. Ortaya çıkacak raporu bir yayın haline getirerek kamuoyuna sunmak ve peşinden giderek uygulamak istiyoruz. Mesleki eğitimin hem ülkemizin, hem üniversitelerimizin hem de ekonomimiz ve toplumumuzun çok önemli bir konusu olduğunu biliyoruz. Bu anlamda katılımcılarımızın katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
Osmaniye Anadolu Teknik Lisesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Süleyman Taşkın ise yaptığı konuşmada, “Mesleki Teknik Eğitimin amacı işletmelerin ara elemanlarını yetiştirmek ve yüksek öğrenime hazırlamaktır. Ülkeler arasındaki iletişimin ve ulaşımın çok kolay hale gelmesi rekabeti de iyice kızıştırmaktadır. Bir ülkede sadece düşük maliyette üretim yaptığı için pazarları ele geçirmektedir. Ülkeler arasındaki rekabette önemli olan birkaç kriter vardır. Bunlardan bir tanesi düşük maliyette üretim, mal ve hizmette üstün kalite yine üretimde üst teknolojinin kullanılması, pazarlama teknikleri ve satış sonrası hizmet rekabette güçlü olmayı sağlayan etkenlerden bazılarıdır. Bunlarda sadece birinin çok etkili olması pazarı ele geçirmeye yetmektedir. Bunların hepsinde ortak payda mesleki ve teknik eğitim olarak görünmektedir. Mesleki ve teknik eğitimin orta öğretimde yüzde 60 oranlarına çıkarmak bizlerin hedefidir. Bu gün bu oranın yüzde 44’lere çıkmasındaki en önemli etkenlerden birisi bu orta öğretim kurumlarının bir kısmının Anadolu Liselerine bir kısmının da Mesleki Teknik Orta öğretime dönüştürülmesidir. Son 10 yıl içerisinde Mesleki Teknik eğitimin yüzde 15 oranında arttığı görülmektedir. Üniversitemizin organizasyonu ile düzenlenen bu çalıştayı bu anlamda önemsiyor ve buradan çıkacak sonuçların Mesleki ve teknik eğitime büyük katıklar sunacağına inanıyoruz.” diye konuştu.
Korkut Ata Üniversitesi Osmaniye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr.Servet Önal ise meslek yüksek okullarının sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüşlerini slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler