YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otoyola inen ayı yaralandı

Bolu'da otoyolda bir aracın çarparak yaraladığı ayı, tedavi edilmek üzere Bursa'ya gönderildi.

Otoyola inen ayı yaralandı

Bolu Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, karayolları ekiplerinden aldıkları bir ihbar sonrasında TEM Otoyolunun Çaydurt mevkisinde yol kenarında yaralı halde yatan bir ayı buldu.

Bir aracın çarpması sonucu yaralandığı düşünülen ayı, görevlilerin yaptığı uyuşturucu iğneyle bayıltıldı ve 5 kişi tarafından güçlükle bir araca taşındı. Yaralı hayvan, tedavisi için Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesine gönderildi.

Bolu Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Özkan Yavuz, otoyol kenarında yaralı olarak bulunan ayıya yaklaşık 4 gün önce bir aracın çarptığını düşündüklerini belirterek, ''Karayolları ekipleri, bizi arayarak otoyolun kenarında yaralı bir ayı gördükleri bilgisini verdi. Olay yerine ulaştığımızda yaralı ayı, otoyolu çevreleyen tellerin içerisindeydi. Hayvanın çeşitli yerlerinde kırıklar var. Acı içinde yardım bekleyen ayıyı uyuşturucu iğneyle bayılttık. İlk müdahaleyi biz yaptık ve tedavisinin devamı için Bursa'ya gönderdik. Yaralı ayı, iyileştirdikten sonra Çevre ve Orman Bakanlığına ait bir rehabilitasyon merkezine nakledilecek'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler