Brezilya futbolunun yıldız isimlerinden Rivaldo, Sao Paulo ile kontratının sona ermesinin ardından sürpriz bir transfere imza atmak üzere.
Daha önce Barcelona ve Milan formaları giyen 39 yaşındaki Rivaldo, Afrika'ya transfer olan ilk dünya yıldızı olmaya yakın. Angola'nın güçlü takımlarından Kabuscorp ile görüşme halinde olan Rivaldo'nun kısa süre içinde sözleşme imzalaması ve Afrika futbolu için çok önemli bir transfer imza atması bekleniyor.
Dünyaca ünlü mikro blog sitesi Twitter üzerinden dedikolar hakkında açıklamada bulunan Rivaldo da, "Medya'da Kapuscorp ile sözleşme imzaladığım yazılıyor. Ancak şu an için sadece görüşme aşamasındayız. Resmi bir anlaşma yok" diyerek iddiaları doğruladı. Yakın zamanda Angola'ya gidip görüşmelerde bulunacağını ifade eden Dünyaca ünlü yıldız, "Anlaşma sağlarsak bu yeni meydan okumadan dolayı çok mutlu olacağım" diye konuştu.
Transfer dedikoduları ile ilgili olarak Portekiz basınından A Bola'ya konuşan Angola kulübünün başkanı Bento Kangamba ise, Angola'daki bütün kulüplerin kadrolarını güçlendirdiğini ve geride kalmamak için transfer yapmak istiyoruz dedi. Önceliklerinin Rivaldo olduğunu da açıklayan Kangamba, transferin tamamlanması için ısrarcı olduklarını dile getirdi.
Angolalı başkan, Rivaldo'nun yaşıyla ilgili eleştirilere ise, "Onun tecrübesi ve kalitesindeki bir isim futbola hala çok şey verebilir. Umuyorum ki Angola futboluna çok büyük katkıları olacaktır" diyerek cevap verdi.
KAZANMADIĞI KUPA VE ÖDÜL YOK! Dünya futbol tarihinin en iyi 100 isminden biri olan Rivaldo, ülkesinde Santa Cruz, Mogi Mirim, Corinthians ve Palmeiras formaları giydikten sonra Avrupa'ya açıldı. Deportivo ile geldiği İspanya'da, Barcelona formasıyla dünyanın en büyük yıldızları arasına adını yazdıran Brezilyalı 10 numara, Milan, Cruzeiro, Olimpiacos, AEK, Bunyodkor ve Sao Paulo formaları giydi.
74 kez Brezilya milli takımı forması giyip 34 gole imza atan yıldız oyuncu, 2002'de Dünya Kupası, 1999'da Copa America ve 1997'de Konfederasyon Kupası zaferleri yaşadı. 3'er kez Özbekistan ve Yunanista, 2 kez La Liga, birer kez de İtalya ve Brezilya'da şampiyonluk gören Rivaldo, bir kez UEFA Super Kupası ve bir kez de Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. Bir çok bireysel ödüle ve gol krallığına sahip Rivaldo, 1999 yılında Avrupa ve Dünyada yılın oyuncusu seçilmiş ayrıca Ballon D'or'u kazanmıştı.