YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK: Eczaneler imza atmasa bile anlaşma sürecek

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında her yıl yaşanan ilaç alım protokolü imza...

Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türk Eczacıları Birliği arasında her yıl yaşanan ilaç alım protokolü imza krizi bu yıl da tekrarlandı. Hastalara ilaç veren 24 bin eczane adına yapılan sözleşme için yürütülen müzakereler sonuçsuz kaldı. TEB, eczanelerde muayene katılım payı tahsilatının sona ermesini istiyor. Ayrıca kutu başına meslek hakkı talep eden eczacılara Sosyal Güvenlik Kurumu yetkileri, “Sözleşmede uzlaşma sağlanamazsa mevcut sözleşme devam eder hükmü var. Hastalar mağdur olmayacak.” güvencesi verdi.

İlaçta krize kapı aralayan tartışmaya neden olan yeni sözleşmede eczanelerin herhangi bir hatadan dolayı sözleşmelerinin fesih edilmesi yerine para cezası uygulaması getiriliyor. Cihan’ın ulaştığı bilgilere göre para cezalarını yüksek bulan TEB, uzlaşmaya yanaşmıyor. Ayrıca, hastaların hastanelerde tedavisinin ardından çıkan 3 ve 5 lira arasında değişen muayene katılım ücretlerini tahsil etmek istemeyen eczacılar, hastalarla karşı karşıya geldiklerini savunuyor. Kutu başına ücret isteyen eczacılar meslek hakkının tüm dünyada bulunduğunu, bu nedenle Türkiye’de de verilmesini talep ediyor.

SGK E-SÖZLEŞMEYE GEÇMEK İSTEMİŞTİ

İlaç alım protokolünde 2008 yılından bu yana SGK ile TEB arasında anlaşmazlık çıkıyor. Söz konusu uzlaşmazlık sebebiyle vatandaşların ilaç alamayacağı yönünde tartışmalar yürütülüyor. Benzer sorunlarla hastaların mağdur edilmesini önlemek isteyen SGK, TEB’i devre dışı bırakarak 2009 yılında e-sözleşmeye geçmek istemiş fakat başarılı olamamıştı. E sözleşme ile 24 bin eczane adına TEB değil her eczane tek tek SGK ile sözleşme imzalayacaktı. Böylece her yıl yaşanan ‘TEB ile SGK anlaşamadı ilaç krizi geliyor’ tartışmaları yaşanmayacaktı. SGK, e-sözleşmeye yanaşmayan TEB ile son imzalanan protokole ‘Uzlaşma sağlanamazsa eczanelerle SGK arasındaki mevcut protokol devam eder.’ maddesi koydu. Bu maddeye göre sözleşme yapılmasa bile hastalar eczanelerden ilaç almaya devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler