YURTHABER

Kapat

Siirt Valisi Çolak, Kurtalan'da Incelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Musa Çolak, Kurtalan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi Musa Çolak, Kurtalan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Çolak, Kurtalan'da TMO'yu ziyaret ederek, Müdür Ali Karataş'tan bilgi aldı. Karataş, hububat alımların başladığını belirterek, randevu sistemi ile çiftçilere gerekli kolaylığın sağlandığını söyledi.

Uzun kuyruklara son verildiğini kaydeden Karataş, günlük alımın 700 tondan bin 200 tona çıkardıklarını bildirdi.

Siirt'te bu yıl buğday ekim alanlarının genişlediğini kaydeden Çolak, geçen yıl 11 bin ton olan hububat alımının bu yıl 20 bin ton olarak gerçekleşmesinin tahmin edildiğini belirtti.

Bu yıl bol ürün alındığını, özellikle buğday ve arpa alımlarında istenilen verimliliğe ulaşıldığını bildiren Çolak, çiftçilerin zarar etmesinin önüne geçildiğini ve alımların devam ettiğini aktardı.

Daha sonra Çolak, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Beykent verici istasyonunu ziyaret ederek, hizmet binasında yayınların verildiği bölümü gezdi.

Hizmet binasının büyük bir onarıma ihtiyaç olduğunu belirten Çolak, TRT Diyarbakır Bölge Müdürü İlyas Aksoy ile görüşerek, hizmet binasının ve çevre düzenlemesi ile bahçe duvarının onarılmasını istedi.

Muhabir: Abdurrahman Binay / Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat