Galatasaray, son yıllarda birçok fiyasko transfere imza attı. Yüksek maliyetli Lincoln, Elano gibi dünyaca ünlü yabancı oyuncularda hayal kırıklığı yaşandı. Sıkıntı yaratan mali yapıyı düzeltmek adına bonservis ödenmeden alınan futbolcular da bir türlü camianın yüzünü güldürmedi.
[
MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)
[
SPOR TOTO SÜPER LİG'DEN SON GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN](http://spor.mynet.com/sportv/)
Son olarak Hagi'nin isteğiyle geçen sezonun devre arasında Steaua Bükreş'ten gelen Rumen golcü Stancu için ödenen 5 milyon euro tartışma konusu oldu. Ancak sarı-kırmızılı kulüp, ezeli rakiplerine oranla bonservis konusunda çok farklı bir görünrü çiziyor.
Teknik direktör Fatih Terim'le el sıkıştıktan sonra Selçuk İnan ve Johan Elmader'i bedava alan Cimbom, operasyon için de düğmeye bastı. İlk olarak Zapata, Barış, Kewell ve Neill'la yollar ayrıldı. Liverpool'dan kiralanan Insua'nın bonservisi alınmazken, altyapıdan yetişen Cem Sultan'la yeni sözleşme yapılmadı.
Sarı-kırmızılılar, gönderilen 6 futbolcuya toplam 1 milyon 700 bin euro bonservis/kiralama bedeli ödemişti. Nitekim devre arasında Konyaspor'a kiralanan Mehmet Batdal ve Musa Çağıran'la birlikte mevcut kadrodaki 25 futbolcu için kulüp kasasından 29.5 milyon euro çıktı.
Kaptan Arda, Sabri, Emre, Aydın ve Anıl Dilaver, altyapıdan A takıma yükseldiler. 25 kişilik kadrodan 7 futbolcu ise bedava transfer edildi. Sadece 2008'de Lyon'dan alınan Çek yıldız Milan Baros'un bonservis maliyeti 5 milyon euronun üzerinde oldu.
Galatasaray'ın ödediği bonservis bedelleri şöyle:
Ufuk Ceylan: 1 milyon euro+3 futbolcu
Aykut Erçetin: -
Sabri Sarıoğlu: Altyapı
Serkan Kurtuluş: 1 milyon euro
Servet Çetin: 500 bin euro
Gökhan Zan: -
Çağlar Birinci: 1.5 milyon euro
Hakan Balta: 750 bin euro+1 futbolcu
Mustafa Sarp: -
Ayhan Akman: 500 bin dolar+2 futbolcu
Emmanuel Culio: 2 milyon euro
Musa Çağıran: 500 bin euro
Yekta Kurtuluş: 3 milyon 750 bin euro
Lorik Cana: 4.5 milyon euro
Kazım Kazım: -
Pablo Pino: 3 milyon euro
Aydın Yılmaz: Altyapı
Emre Çolak: Altyapı
Arda Turan: Altyapı
Selçuk İnan: -
Johan Elmander: -
Bogdan Stancu: 5 milyon euro
Mehmet Batdal: -
Milan Baros: 5.5 milyon euro
Anıl Dilaver: Altyapı
ajansspor