YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarsus'ta 'nektarin-şeftali Hasat Günü' Etkinliği

Mersin’in Tarsus ilçesinde bereketli bir yıl olması dileğiyle 'Nektarin-Şeftali Hasat Günü'nde dualar okundu.Tarsus Gıda Tarım...

Tarsus'ta 'nektarin-şeftali Hasat Günü' Etkinliği

Mersin’in Tarsus ilçesinde bereketli bir yıl olması dileğiyle 'Nektarin-Şeftali Hasat Günü'nde dualar okundu.

Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Nektarin-Şeftali Hasat Günü' dolayısıyla Özlüce köyünde Ahmet Demir'e ait nektarin bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan 'Nektarin-Şeftali Hasat Günü'’nde ilk konuşmayı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri Entgre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi hakkında bilgiler vermesi ile başladı.

Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, tarladan sofraya güvenilir gıda arzının hedeflendiği Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi kapsamında Özlüce, Bahşiş, Atalar, Günyurdu, Çağbaşı, Simithacılı, Kargılı, Ağzıdelik, Aliağa, Yeşiltepe, Kamberhöyüğü ve Karayayla, 12 köyde, 27 üretici ile ve toplam Bin dekar alanda üretim gerçekleştirildiğini söyledi.

Daha sonra konuşan Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Çiftepala, Tarsus'ta yaklaşık şeftali-nektarin 10 bin 500 dekarlık alanda 10 bin 300 tonluk üretimi ile Mersin ile şeftali-nektarin üretiminin % 20'lik bir kısmını karşılandığını söyleyerek, “Entgre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi ile yetiştirilen ürünlerin insan ve çevre sağlığına duyarlı bir anlayış çerçevesinde üretildiği garanti edilmektedir. İlimizde 2012 yılı verilerine göre 39 Bin dekar alanda toplam 62 bin ton şeftali-nektarin üretimi gerçekleştirilmiştir. Tarsus'ta yaklaşık şeftali-nektarin 10 bin 500 dekarlık alanda 10 bin 300 tonluk üretimi ile Mersin ile şeftali-nektarin üretiminin yüzde 20'lik bir kısmını karşılamaktadır. Tarsus'ta şeftali-nektarin EKÜY projesi kapsamında 28 üreticimizle Bin 25 dekar alanda toplam Bin 900 ton üretim gerçekleştirildi" dedi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Çukurova ile beraber kentin verimli topraklarından kadın ve erkeğin birlikte helal alın teri ile her çeşit ürünün tüketicisi ile buluştuğunu söyledi.

Tarsus'un iklim ve toprak dokusu sayesinde üretilen projeler ile birlikte insanları güzel günlerin beklediğini söyleyen Güldibi, "İnsanlarımıza imkanlar verilmesi ile birlikte ne kadar başarılı oldukları herkes tarafından biliniyor. Bu bağlamda kadın ve erkeğin helal alın teri ile ekilen her ürünümüz çok kıymetlidir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından nektarin ve şeftali üreticilerine sertifikaları verildi. Daha sonra bereketli bir yıl olması için hep birlikte dualar okundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler