YURTHABER

Tekirdağ
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tekirdağ’da hayvancılık alanında büyük atılım

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin göreve gelir gelmez, tarımsal ekonominin lokomotifi kabul edilen hayvancılık alanında başlattığı çalışmalar büyük oranda tamamlandı.Yem fabrikası olan ilk büyükşehir belediyesi TekirdağTekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, hayvancılık alanında hem Türkiye hem de Trakya Bölgesi’nde var olan olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için bir dizi proje hayata geçirildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin göreve gelir gelmez, tarımsal ekonominin lokomotifi kabul edilen hayvancılık alanında başlattığı çalışmalar büyük oranda tamamlandı.
Yem fabrikası olan ilk büyükşehir belediyesi Tekirdağ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, hayvancılık alanında hem Türkiye hem de Trakya Bölgesi’nde var olan olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için bir dizi proje hayata geçirildi. Hayvancılığı Tekirdağ genelinde daha karlı hale getirmek için et ve süt üretim maliyetinin yüzde 65 - 70’ini oluşturan yem sorunun mutlak suretle çözülmesi gerektiğini savunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ülkede yem fabrikası sahibi olan ve mera ıslahı yapan tek belediye olma özelliğini taşıyor. Hayvancılığın gelişmesi için devasa boyutlara ulaşan kaliteli kaba yem açığının kapatılmasının mücadelesini veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla dört yılda 96 bin 605 dekar mera ıslah ederek, 183 bin 786 kilogram macar fiğ ve yem bezelyesi tohumu dağıtımı yaptı. Ayrıca, kırsal mahallelerdeki hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla il genelinde 65 adet içme suyu göleti inşa edildi. Böylece, sonuncusunun Süleymanpaşa ilçesinin Kazandere Mahallesinde hayata geçirilen ve il genelinde 650 bin ila 700 bin metreküp suyun depolanır hale geldiği içme suyu göletleri ile hayvancılık alanında 2018 yılı çalışmaları tamamlanmış oldu.
“Projelerimiz Türkiye’de örnek teşkil ediyor”
Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, tarım ve hayvancılığın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonları arasında yer aldığını belirterek, “Tekirdağ hayvancılık alanında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biridir. Bilindiği üzere ilimiz hayvan hastalıklarından ari bir bölge. Biz göreve geldiğimiz 2014 yılından bu yana hayvancılık alanında adından söz ettiren projeler ürettik. Öyle ki, ürettiğimiz projeler ile Türkiye’de ilk olma gururuna eriştik” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler