Galatasaray'ın genç futbolcusu Mehmet Topal, yeni sezonda da hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.
(A) Milli Takım'da sergilediği futbolla beğeni toplayan Mehmet Topal, sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamalarında, takımdaki arkadaşlık düzeyinin çok iyi olduğunu aktararak, ''Şu an çok güzel bir ortam var. Arkadaşlık yine çok iyi. Geçen sezon yaşadığımız şampiyonluğu bu sezon yeniden istiyoruz'' dedi.
Geride kalan sezona oranla çok daha fazla tecrübe sahibi olduğunu söyleyen genç futbolcu, ''Kendime olan güvenim daha çok geldi. Milli Takım'daki başarımızın ve yaşadığımız lig şampiyonluğunun bunda büyük payı var. İnşallah ben de kazandığım tecrübeyi, özgüvenimi bu sezon takıma olumlu bir şekilde yansıtırım'' diye konuştu.
Mehmet Topal, Galatasaray'ın 3. ön eleme turundan başlayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarının kendileri için önemine değinirken, şunları söyledi:
''Artık Türk futbolunu bütün dünya tanıyor. Türk futbolcusunun artık nasıl olduğunu da biliyorlar. Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli. Bence Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmamamız için hiçbir neden yok. Bu arkadaşlık, bu dostluk, bu takımda olduktan sonra, hedefleri büyük koyarsak bence bunlara ulaşmamak mümkün değil.''
Yeni takım arkadaşı Kewell'a da değinen Mehmet Topal, bu oyuncunun kariyerini tartışmanın kendilerine düşmeyeceğini dile getirerek, ''Kendini kanıtlamış, Liverpool'da yıllarca oynayan bir futbolcu. Kendisi kişilik olarak, karakter olarak da gördüğümüz kadarıyla çok
olumlu, iyi bir insan. İnşallah o başarıyı bizde de gösterir'' ifadelerini kullandı.
Avrupa Şampiyonası'nda sergilediği futbol sonrası Avrupa kulüplerinin dikkati çekmeyi başaran genç oyuncu, Galatasaray'ın da Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu ve burada çok mutlu olduğunu söyledi.