YURTHABER

İstanbul
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünal Aysal: Tranfserde Cimri Olmak Zorundayız

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, transfer döneminde kulüp olarak daha cimri davranmak zorunda olduklarını söyledi.Galatasaray Binicilik...

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, transfer döneminde kulüp olarak daha cimri davranmak zorunda olduklarını söyledi.

Galatasaray Binicilik Tesisleri'nde yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol'un sponsorlara yönelik olarak düzenlenen törene katılan Başkan Ünal Aysal, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Gazetecilerin özellikle transferlerle ilgili sorularına Ünal Aysal, "Transfer konusu siz gazetecilerin en sevdiği konudur. Biz yöneticiler olarak transfer işlerinden korkarız. Transfer kulübe yeni aşılamadır. Bunun yanında bir risktir. Yeni alınacak oyuncu o bünyeye uyup uymaması, sizin ödediğiniz değere değer midir? Bu nedenle transfer bir risktir. Bizi bu konuda mümkün olduğu kadarıyla zorlamayın. Birinci görevimiz kendi oluşturduğumuz kadronun başarılı olmasıdır. Devamlı burada bir arıza var, parça değiştirelim dersek bunun maliyeti yüksek olur." diye konuştu.

Başkan, Avrupa'da yarışan rakiplerinin bütçelerinin dörte biri ile mücadele ettiklerini belirterek, "Bu nedenle çok dikkatli olmak zorundayız. Kendi bütçemize göre hareket etmek zorunluluğumuz var. Bu nedenle transferde daha cimri davranmak zorundayız." dedi.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden 5-6 yıldır neden koptuğunu anlamakta zorluk çektiğini ifade eden Başkan Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim geleneklerimizde hep Avrupa'da mücadele etmek var. Fakat 5 - 6 yıldır uzağız. Türkiye liginde kendi aramızda yarışıyoruz. Bu nedenle Galatasaray'ın her yıl Avrupa'da olması gerekiyor. Sürekli olmayan bir başarı gerçek başarı olarak kabul edilemez."

"Bir gazetecinin Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nden çıkamazsa hayal kırıklığına uğrarmısınız ?" şeklindeki sorusuna ise Ünal Aysal, şu cevabı verdi:

"Burada net bir cevap vereyim. Bu sene gruptan çıkamazsak çok büyük hayal kırıklığına uğramam. Ben yinede gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Biz Şampiyonlar Ligi'nde 5-6 yıldır yoktuk. Gelecek yıllarda daha da iyisini yapacağımıza eminim. Gruptan çıkamazsak ekonomik olarak da büyük bir kayba uğramayız."

ŞİKE KONUSUNDA YARGININ KARARINI BEKLİYORUZ

Başkan Aysal, bu yıl takımda bulunan bütün oyuncuların kendisini heyacanlandırdığını ifade etti. Ünal Aysal, şike soruşturmasında yargı süreci bitine kadar fazla konuşmayacağını yargı karar verdikten sonra düşüncelerini açıklayabileceğini kaydetti.

Ünal Aysal, kulüpte yapılan sermaye artırımlarında küçük yatırımcıların mağdur edildiği eleştirisine katılmadığını da belirterek, "Biz küçük yatırımcıyı mağdur etmedik. Küçük yatırımcıların hissesini yüzde 10 fazla vererek aldık. Bu olaydan kimse zarar görmedi. Maalesef spekülatörler küçük yatırımcıyı öne sürerek kendilerini korumaya çalıştılar." ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

"Sermaye artırımı gerektiği zaman yapılacaktır. Biliyorsunuz kulüp olarak 2014 yılına kadar bütün varlıklarımız para girdilerimiz kısıtlı. Büyük bir bölümü de bankalara temlikli. İşbaşına geldiğim günden bu yana az bir gelirle yaşıyorum. Her ay 16 milyon dolarlık bir harcamam var. Eğer ben bu hesapla gitseydim borcum 600 milyon dolara çıkardı. Borcu arttırmamak için kulübün aktiflerini harekete geçirdim. Böyle olunca ortaklarım buna katılma zorunda kaldı.

Önceden hissesin değeri zannettiği değerde değildi ama şimdi hissesi değerlendi. Şirket yöneticilerinin birinci görevi şirketleri felakatten korumaktır. Yöneticiler şirketlerin içini boşaltmak için değil doldurmak için görevinin başındadır. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz."

Başkan Ünal Aysal, eğer eli rahat olsaydı yapacaklarını da aktarırken, "Tüm derdimiz 2014 yılına kadar tüm kriterlere uygun bir kulüp yaratmak. Galatasaray'ın 2014 yılından sonraki yolu açıktır." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Elim rahat olsaydı yapabileceğim en önemli şey kulüp adına önemli yatırımlar yapmak olurdu. Şu anda dar bir yoldayız ve bu dar yolun şartlarına göre hareket etmeliyiz. Geniş sahada yatırım yapmak çok güzel bir şey. Galatasaray'da hiçkimse art niyetli hareket edemez. Art niyetli kişilere de kongre müsade etmez, zaten kimse buna teşebüs de edemez.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler