YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Urfa usulü trafiğe son!

Sürücüler artık Urfa usulü trafiği allak bullak edemeyecek...

Urfa usulü trafiğe son!

Şanlıurfa’da İl Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı projeyle artık cadde ve sokaklarda sürücüler Urfa usulü trafiği allak bullak edemeyecek.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü trafikte 10 altın kural için proje geliştirdi. Şanlıurfa’da trafikte 10 altın kuralı, toplumun her katmanına yaymak için Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü hedefine 9 ayda tamamlanmayı planlıyor. Trafikte 10 altın kuralın 4’ü Şanlıurfa’ya özgü kurallardan oluşuyor. Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerde eşzamanlı olarak 1 Ekim tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan projenin ilk aylarında şoförler odası, belediye ulaşım hizmetleri, Milli Eğitimin öğretmenleriyle, sürücü kurslarında görevlilerine seminerler verilecek.

POSTANIZDA TRAFİKTE 10 ALTIN KURAL MEKTUBU VAR

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü trafikte 10 altın kural için geliştirdiği proje kapsamında yeni ehliyet alanlara Trafik Tescil’e geldiklerinde “Trafikte 10 Altın Kural Mektubu” verilecek. Önceden ehliyeti olan Şanlıurfalı sürücülerin ise adreslerine “Trafikte 10 Altın Kural Mektubu” gönderilecek. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü bu projeyle kentte duyarlılığa artırmaya çalışacak.

80 TRAFİK MÜFETTİŞİ İŞ BAŞINDA

Projeyi hayata geçirmeden önce alt yapısını oluşturan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, üniversite mezunu 80 kişiyi trafik müfettişi yapmak için kurs düzenledi. Kurslarını tamamlayan 80 trafik müfettişi sertifikalarını aldıktan sonra “Trafikte Hayat Kurtaracak 10 Temel Kural’’ projesinin uygulama aşamasında göreve başladı.

KASKSIZ YAKALALANAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ YANDI

Projenin ilk 3 ayından sonra kasksız motosiklet sürücülerine ağır cezaların uygulanmasına geçileceği bildirildi. Şehrin ölüm notalarında Trafik ekipleri uygulamalarını daha da artırması bekleniyor. Bütün bunlar ‘’Trafikte Yaşayalım Yaşatalım’’ amacıyla yapılacak. Türkiye’nin farklı illerinde farklı şekilde geliştirilen bu proje, Şanlıurfa’da çok daha farklı detaylara sahip ve şehre özgü kurallar içermesi bakımından bugüne kadar paylaşılan ortamlarda heyecan yarattığı öğrenildi.

URFA’DA ÖLÜMLÜ KAZALARIN YARISI MOTOSİKLET KAZASI

Söz konusu projenin ilk üç ayından sonra sürücülerin Urfa usulü Ters yön ilerlemelerine, Kuralsız dönüşler yaparak trafik kazalarına sebebiyet vermelerine ve kasksız motosiklet kullanımına neşter vurması bekleniyor. Çünkü Şanlıurfa merkezdeki ölümlü trafik kazalarının yarasının motosiklet kazasından meydana geldiği biliniyor.

ŞANLIURFA MERKEZDE YILDA 600 KAZA OLUYOR

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü, yılda Şanlıurfa merkezde meydana gelen 600 civarındaki ölümlü ve yaralamalı trafik kazasını proje sayesinde yarı yarıya indirmeyi hedefliyor. 2013 yılının Haziran ayına kadar devam edecek projenin başında İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdür Yardımcısı Enver Başar bulunuyor. Önümüzdeki günlerde projenin bir basın toplantısıyla ve billboardlarda, belediyenin toplu taşıma araçlarındaki kısa filmlerle de tanıtılacağı öğrenildi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler