YURTHABER

Kapat

Vefa Salman : " Daha seçilmeden hizmet vermeye başladım"

CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, “Daha seçilmeden hizmet vermeye başladım” dedi.

Vefa Salman : " Daha seçilmeden hizmet vermeye başladım"

CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, “Daha seçilmeden hizmet vermeye başladım” dedi.

Salman yaptığı açıklamada, halka verdiği sözlerin Yalova Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini vurgulayarak, “Çocuk parkı sözü veriyorum, bir hafta geçmeden çocuk parkı kurduruyor. Pazarın çatısını onartacağım diyorum, kış günü çatının tamiratını başlattılar. İsmetpaşa, M.K. Paşa, Bağlarbaşı ve Dere Mahallesi sakinlerine ‘Tapu sorunlarınızı çözeceğim’ dedim, tapuları hazırlamaya başlandı. Cumhuriyet ve İstanbul Caddeleri’ndeki bisiklet yollarındaki hacıyatmazları kaldıracağım diye söz verdim. 10 gün geçmedi Başkan Koçal kendi gezip gece 22.00’de söktürdü. Hal böyle olunca, daha seçilmeden Yalova halkına hizmet vermeye başlamış oldum. Ben ne söz verirsem, o iş hemen yapılır oldu” diye konuştu.

“Keşke seçildiğinizden bu yana oturmak, belediyenin taşınmazlarını satmaya uğraşmak yerine, bu işlerle uğraşsaydınız da vatandaşın Yalova’nın 5 yılını kaybettirmeseydiniz” diye Salman, “ Bütün bunları yapmak için benim söylememi mi beklediniz? Aklınız şimdi mi başınıza geldi? Vatandaş bunları görmüyor mu sanıyorsunuz? Kimse sizin bu oyunlarınıza kanmadığı gibi komik duruma düşüyorsunuz” dedi.

“Çocuk parkını yapan bu Afrikalılar kim?”

CHP’li Başkan Adayı Salman, vatandaşlara çocuk parkı yaptıracağının sözünü verdiğini ve daha üç gün geçmeden belediyenin burada bir çocuk parkı yapına başladığını ve bu park yapımında Afrikalı işçilerin çalıştırıldığını belirterek, “Hadi Yalova’da işçi kalmadı. Türkiye’de de mi kalmadı da, Afrikalı işçi çalıştırılmasına göz yumuyorsunuz?Mahalle sakinlerine ‘Çocuk parkı yaptıracağım’ diye söz verdim. Üç gün geçmedi, belediye buraya çocuk parkı kurdurmaya başladı. Vatandaş çekmiş fotoğraflarını getirdi. Parkın ekipmanlarını getiren İstanbul plakalı araçtan inen Afrikalı işçileri, gören vatandaşlar parkın şimşek hızıyla kurulması kadar bu duruma da şaşırmışlar. Doğal olarak soruyorlar; ‘Kim bu Afrikalılar, bırakın Yalova’yı, Türkiye’de çalıştıracak işçi mi kalmadı? Bu kişiler kaçak işçi mi, çalışmak için yasal izinleri var mı? Belediye böyle bir duruma seyirci mi kalıyor? Bizce Belediyenin bu Afrikalı işçilerden haberi bile yoktur’ diyorlar. Benden iletmesi ama kimsenin Belediyemizi, böyle bir duruma düşürmeye hakkı yok bununda bilinmesini isterim.Vatandaşlar alelacele yapılan bu çocuk parkının güvenli olup olmadığından, çocuklarının olası bir kazaya kurban gitmesinden endişe ettiklerini de dile getirdiler” açıklamasını yaptı.

“Üç günde yapılan yol böyle olur!”

Salman, göz boyamak için yol yapıldığını ve kurallara uyulmadığını söylerek, “ Kendi yollarını yapmakta son derece başarılı olanlar iş vatandaşın yolunu yapmaya geldi mi beceriksizleşiveriyorlar. Tam ben kenar mahallelerde yapılmamış yol bırakmayacağım sözü verdikten üç gün sonra yaptıkları yol bu! Böyle bir yolu yapabilmeyi ancak bunlar başarır. Sokağın ortasındaki elektrik direği her şeyi gayet net bir şekilde özetliyor. Gittiğim pek çok yerde vatandaşlar; ‘7 metre genişlikte olması gereken yolların seçim öncesi göz boyamak için 5 metre genişliğinde yapıldığını, pek çok uygulama hatası yapıldığını, eksiklerinin olduğunu ve hiç kimsenin bunları denetlemediğini, şikâyetlerinin ise ciddiye alınmadığını’ söylüyorlar.Benden söylemesi seçim öncesi rol çalmak, iş yapıyor görünmek adına komik duruma düşüyorsunuz beyler” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat