YURTHABER

Kapat

Yağcı'dan 'mevduat' Açıklaması

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Adana'nın bankalarda 10.6 milyon doları olduğunu ve böylesi...

Yağcı'dan 'mevduat' Açıklaması

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Adana'nın bankalarda 10.6 milyon doları olduğunu ve böylesi bir kentin; 'Ben fakirim' deme hakkının olmadığını vurguladı. Yağcı, "Biri milyonlarca mevduatın üstünde oturup faiz yiyecek, ötekisi yeşil kartla gezecek. Kıyametin kopmamasına şükretmeliyiz" ifadesini kullandı.

Hekimevi'nde düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya gelerek Adana ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yağcı, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplantıda; AK Parti İl Teşkilatı Mali ve İdari İşler Başkanı Ayşegül Çalık, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Fikret Yeni, Teşkilat Başkanı Mehmet Aslanbaba, Tanıtım ve Medya Başkanı Bülent Talaş, Mali ve İdari İşler Başkanı Hasan Aydın ve Sosyal İşler Başkanı İlyas Karabulut, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ali Sorar da hazır bulundu.

"İL KONGRESİNE BAŞBAKANIMIZ DA KATILACAK"

Adana'da parti olarak kongre sürecini tamamladıklarını ve 5 Mayıs Cumartesi günü de 'AK Parti İl Başkanlığı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştireceklerinin bilgisini veren Yağcı, Yüreğir Spor Salonu'nda yapılacak olan kongreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını dile getirdi. Yağcı, "Bu kongre ile birlikte hukuki statü de yerine getirilmiş olacak. Daha önce feshedilmiş bir yönetim vardı. Parti, kayyumla 15-20 gün boyunca yönetildi. Zaten kongre yapılması kanun bir gereği. Kanunen 45 gün içinde yapılması gerekiyordu, ancak kongre sürecine girildiği için ilçe kongrelerinin tamamlanmasını bekledik. Gelecek hafta sonu ile birlikte Adana'da kongre sürecini de tamamlamış olacağız. Hukuki statüyü yerine getirip, görevimizi de sürdüreceğiz. Umulmadık bir durum olmazsa bundan sonra basınla daha sık bir araya geleceğiz" dedi.

"ADANA'NIN SORUN VE SIKINTILARINA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Edinmiş oldukları tecrübenin yanında genç ve dinamik bir kadroyla Adana'nın sorun ve sıkıntılarına nasıl çözüm bulabileceklerinin çaba ve gayreti içinde olacaklarını kaydeden Yağcı, bunun için de parti olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını dile getirdi. 'Yeni Teşvik Sistemi' ile ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruya da yanıt veren Yağcı, Adana'nın Mersin ile karşılaştırıldığını, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Mersin milletvekili olması nedeniyle bu kente 'torpil' yapıldığı iddialarını hatırlattı. Yağcı, "İlk başta insana bu bakış açısı doğru gibi geliyor. Ancak 2033 yılında yapılan 'Kentlerin Gelişmişlik Düzeyi Araştırması' var. Bu sıralamada Adana çok önde görünüyor, Mersin de epeyce gerilerde görünüyordu. Zaman zaman buna itirazlar oldu. Yeniden araştırma yapılsın denildi. Neticede yeni bir araştırma yapıldı ama sonuçları henüz açıklanmadı" ifadesini kullandı.

"MERSİN, ADANA'YA GÖRE DAHA GERİ KALMIŞ BİR KENT"

Söz konusu araştırma sonucuna göre Adana'nın yine Mersin'in önünde olduğu duyumun aldıklarını anlatan Yağcı, Mersin'in bu sonuçlara göre Adana'nın gelişmişlik düzeyi bakımından yüzde 50 daha gerisinde olduğunu dile getirdi. Yeni sistemin de geri kalmış kentlerin kalkındırılmasına yönelik olduğunu hatırlatan Ziyaettin Yağcı, Adana'da Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım yapılması halinde 3. bölgeye sunulan teşviklerden faydalanabileceğini belirterek, söz konusu sistemle ilgili detay bilgiler de verdi. Yağcı, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Öncelikle konumumuzu bilmez zorundayız. Adana, fakir bir kent değil. Fakirimiz çok olduğu gibi zenginimiz çok. Zenginimiz çok olmasa 10.6 milyon dolarlık bir mevduatımız da olmaz. Bu kadar büyük bir mevduata sahip bir kent, 'Ben fakirim' deme hakkına sahip değil. Bu para bankada olmamalı, yatırım olarak değerlendirilmeli. Hani derler ya; 'Biri yer, diğeri bakar kıyamet ondan kopar" diye. Biri milyon dolarlık bir mevduatın üstünde oturup faiz yiyecek, ötekisi yeşil kartla gezecek. Kıyametin kopmamasına şükretmeliyiz. Ben iğneyi kendime batırmak zorundayım, çuvaldızı hükümete batırmadan önce. Ama burada hemşerilerimi tahrik ve teşvik ediyorum. Onların güçlerini birleştirip, büyük yatırımlar yapmasını istiyorum. Adana'ya da bu yakışır. Zengin gidip bir bakkal dükkanı açar ve teşvik beklerse ayıplarlar adamı."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler

Kapat